ElectroCity V - 14.08.2010

Lubiąż, były Zakon Cystersów
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: ElectroCity V - 14.08.2010

Postprzez Rado 17 sie 2010, 16:01

To ja też skrobnę coś od strony muzycznej.
Kutski - pierwsza połowa seta kapitalnie, hicior poganiał hiciora w drugiej trochę zbyt monotonnie ale i tak na ogromny plus i te jego scratche też nieźle kosiły.
Gareth Emery - rewelacja, najpierw dobre progresywne numery a następnie techowe kosy w postaci Platinum i Stranger To Stability ( które weszło zaraz po jakiejś dziwnej akcji i przerwaniu mu seta w połowie kawałka i puszczeniu intro Halliwella aby po chwili przeprosić garetha i mógł on dalej kontynuować set w momencie gdy mu wyłączyli gareth machnął ręką wyjął browara z pod lady i zaczął go walić - reakcja ludzi bezcenna :D ) wymieszane razem z klasykami As The Rush Comes i Silence sprawiły, że ludzie latali jak opętani :twisted: Pod koniec jeszcze zagrał piękne We Are One.
Eddie Halliwell - domyślałem się czego mam się spodziewać, początek house aby potem podkręcać tempo ale niestety musieliśmy zwijać się na Showteka którego jednak nie było a bardzo szkoda bo gdybym wiedział, że tak będzie to bym został na Eddiem bo patrząc po tracklistach dalej już ładne kosy sypał.
Umek - rozwalił klasztor niesamowitymi basami i powykręcanymi do granic możliwości psychodelicznymi dźwiękami, byłem tylko trochę i bardzo żałuje ale podobno dalej było jeszcze lepiej.
Showtek - zagrał dopiero o 3:30 ale za to odwdzięczyli nam się chłopaki niesamowicie.Najlepszy set imprezy nie było chwili żeby można było ustać. Czekamy na tracklisty do setów showteka i kutskiego autorstwa Stelmiego. Gdy będą znowu w Polsce nie będę wahał się ani chwili, to trzeba było przeżyć :twisted:
Jordan Suckley - byłem niestety również tylko chwilę ale pociskał również bardzo szybko i technicznie także jak najbardziej na plus :)
Organizacyjnie wszystko wypadło dla mnie idealnie, jedyny minus to kolejka do wejścia ale w środku już zero kolejek, super namioty sferyczne lecha, bardzo smaczna kawa, dźwięk na każdej scenie czyściutki, ogromny laser na Run To The Sun robił miazgę. Lekko ubłocone buty ale i tak nie było źle. Chciałbym żeby każdy event w Polsce był tak dobrze organizowany :)

A jeszcze jedno: Widok tańczącego Stelmacha jest bezcenny 8-)
Ostatnio edytowano 18 sie 2010, 13:28 przez Rado, łącznie edytowano 1 raz
Obrazek
Rado

Postprzez Tulipan aka Nexus 17 sie 2010, 16:27

pieknie Radku pamietajcie ze mezczyzna jest jak ser...

i nie ma nic lepszego dla mezczyzny niz słoik wazeliny i skórzana rekawica :)
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Michaju eM 17 sie 2010, 16:49

czekam na fotorelacje ze strony Stelmacha :D
Michaju eM

Postprzez Tulipan aka Nexus 20 sie 2010, 22:30

Jordan Suckley @ Electrocity 2010 \o/

http://www.sendspace.com/file/xi5dci

prawdopodobna tracklista nie wiem czy dobra jak cos to pomozcie z ustaleniami

1.Warrior (Paul Webster remix)
2.Jordan Suckley- Lush! (Orig mix)
3.Jordan Suckley- Tarzan (Phase 2 mix)
4.Marcel Woods- Lemon Tree (Mac & Taylor remix)
5.Marco v- Automanual (Lee Osbourn remix)
6.Jordan Suckley- From Paradise (Orig mix)
7.Lee Osbourn- Eight (Orig mix)
8.Platinum- Ben Gold remix
9.Abraham Leoga-Insolution (Craving Remix)
10.George Acosta- True Love (Gerry Cueto Mix)
11.Jochen Miller- Red One (Orig mix)
12.Find yourself vs The Great Escape
13.Iguana- Joint Operations Centre remix
14.Activa vs Revolution 9- The Fall (Orig mix)
15.Marcus Schossow- From the heart (Orig mix)
16.Jordan Suckley Jet2 Hell (Orig mix)

malo znane dla mnie kawalki seta nie sluchalem jeszcze, interesuje mnie remix Mac & Taylor do Lemon Tree Marcela... ciekawe czy podkrecili go tak ostro jak Grudgematch Suckleya :D
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 22 sie 2010, 13:44

Na wstępie proszę wszystkich o wybaczenie opóźnienia. Fakt, że moja relacja pojawia się tydzień po imprezie, to wynik nawałnicy obowiązków i pracy w Lidlu, brak płynu i przelane litry żółtej wody na podłogi naszych sklepów, co powoduje, że wyczerpany i wycieńczony pracą, zebrałem siły dopiero w weekend żeby cokolwiek napisać. Do tego wyjeżdżam na twa tygodnie do Belgii i jak Bóg da zawitam dopiero 10 września na imprezę z Torpexem.

NIGHT FLIGHT – CZYLI NOCNA PODRÓŻ NA GŁOGÓW
Cofnijmy się pamięcią do soboty 14 sierpnia i godziny 18.32. O tej oto porze przyjechał bowiem wypchany do granic możliwości pociąg z Warszawy a wraz z nim Piotr Tulipan z którym wsiedliśmy do mojego czerwonego Ferrari i ruszyliśmy do Jumy na Głogów. Pierwszy przystanek miał miejsce w Sieradzu, gdzie w markecie Polo postanowiliśmy ugasić pragnienie na stoisku monopolowym. Jako, że przygód nigdy nam nie brakuje, rozglądając się za właściwym trunkiem, widocznie spodobaliśmy się pewnemu panu z kolejki który stwierdził że jesteśmy bardzo pozytywnie nastawieni do życia i kupił nam za friko ćwiartkę Balsamu Pomorskiego. Do Głogowa nocna podróż mijała na słuchaniu hard house’ów i setów Kutskiego, śpiewach, barwnych opowieściach z życia forumowiczów i przeróżnych cytatów (dla kumatych). Szczególną uwagę pragnę zwrócić na kapitalny epizod Rave Classics Kutski - BBC Radio 1 (17-07-2010) z takimi hitami jak DJ Paul Elstak — Luv U More, J.D.S. — Higher Love iBang! — Shooting Star, którym Piotr Tulipan wtórował swoim głosem. Nim się zorientowałem Nexus wypił sam ćwiartkę i miał niepohamowaną ochotę na rozpieczętowanie litra Finlandii. W końcu, zamin rozpoczęliśmy before, w Głogowie na ulicy Łokietka mieliśmy jeszcze drobny przebój z policją, gdyż nadużywałem sygnałów dźwiękowych w terenie zabudowanym na powitanie Jumy.

BEFORE NA 1/3 SZKLANKI
Before z ekipą Radka, Jumą, przemiło-piękną-przepiękną Monika, Maćkiem, przebiegał w wyjątkowo radosnej atmosferze. Dzięki Jumie który lał kolejki po 1/3 szklanki szybko nabraliśmy wesołych humorów a niektórzy z nas przenieśli się do odległej czasoprzestrzeni (czytaj: podłoga, łóżko, toaleta). Piotr przebrał się w koszulkę z napisem „Ratownik”, zdjął spodnie i stwierdził, że będzie ratował tonących. Nie brakowało poważnych rozmów na temat zdań bezokolicznikowych oraz podrzędnie złożonych z dopełnieniem bliższym i dalszym oraz korporacji taksówkarskich w Głogowie, które próbowałem wynająć na prywatne potrzeby seksulane. Wnikliwej ocenie poddano również mój dowód osobisty wydany przez Sojusz Lewicy Demokratycznej. Bania zakończyła się dla mnie w dość dziwnym momencie, gdyż zasnąłem w wannie, a kiedy wróciłem na wyro wszyscy już spali, a Nexus rzygał.

Obrazek
Wódki nie dało się przepić. Po piątkowej libacji została jeszcze cytrynówka

Obrazek
Na konic imprezy nasz Ratownik mało co kojarzył a nad ranem poszedł rzygać

TZREŹWY PORANEK (JAK TO MAWIA NEXUS)
Rano okazało się że ciała niektórych forumowiczów bardziej przypominają zwłoki niż istnienia ludzkie. Ratownik wyglądał jak po sztormie na Przylądku Horn i jedynie Monika ogarniała otaczającą rzeczywistość. Mój stan również nie był najwyższej formy i musiałem zwrócić przez balkon część zawartości żołądka. Ponieważ nie jadłem dnia poprzedniego makaronów, kotletów i sosów pomidorowych trawnik pozostał nadal zielony, nie pobrudziłem ławek czy spodni jak udało się Kasi w Siedlikach koło Parczewa. Jedynie trawa zmieniła kolor na lekko biały w efekcie wymieszania kefiru z wódką. Po południu udało się nam w końcu zebrać i wyruszyć do Lubiąża. Trasa przebiegałaby pewno bez problemów gdyby nie GPS Jumy, który tak nieszczęśliwie nas wywiódł, że zainteresowała się nami policja, a spotkanie z niebieskimi mundurkami skończyło się zatrzymaniem i moją przymusową ucieczką o 30 km dalej.

KLASZTORNA IMPREZA
Sama impreza dostarczyła niezliczonych wrażeń, rozmów i wymiany opinii na temat zawartości muzycznej. Po pierwsze każdy z nas docenił różnorodność muzyki, która rozciągała się od hardstyle poprzez hard dance, house, minimal, techno, trance a nawet dub step! Masa artystów, z których każdy oferował coś innego lała w uszy przeróżne dźwięki których umysł nie nadążał notować. Organizatorzy świetnie zorganizowali wielkie sceny, skład DJ, piękny klasztor…słowem impreza roku bez dwóch zdań jak pisałem wcześniej. Poza setami Kutskiego i Showteka lataliśmy od sceny do sceny go bogaty wybór klimatów muzycznych przyciągał jak magnes.
Kutski z lekka mnie zawiódł, głównie w drugiej części swojego show. Zamiast mieszanki hard dance & hardcore/NRG poleciały głównie hardstyle i to znacznie gorszego gatunku niż Showtek’a. Szkoda, że nie zagrał swojego standardowego stuffu z BBC a dopasował się brzmieniem do reszty ekipy ze sceny Gate To Hell. Kapitalnie za to pocisnął Cally & Juice - Let The Music Play, Eric Prydz – Pjanoo (Jon The Baptist & DJ Chuck-E Remix) i Luca Antiolini – Full Seduction – wielkie numery tego roku! Oto cała TL:

Kutski
1) Wragg & Log:one – Digitally Punk'd (czyli jak Nexus pisał nowy remix do Ferry Corsten – Punk’d w wersji DJ Wragg & Log One)
2) James Dean – Can You Hear Me
3) Bootek – 47a
4) Prodigy - Voodoo People (Andrea Montorsi Remix)
5) Cally & Juice - Let The Music Play
6) Luca Antolini - Full Seduction (Antolini & Montorsi Remix)
7) ID
8) Scot Project - O (Overdrive)
9) Eric Prydz – Pjanoo (Jon The Baptist & DJ Chuck-E Remix)
10) Alex Kidd & Kidd Kaos - Tom's Diner
11) Sidney Samson – Riverside (McBunn vs. Tekno Tom Remix)
12) ID
13) Noisecontrollers & Toneshifterz - Empire Of the Sun
14) Headhunterz & Brennan Heart — The Point Of Perfection (Original Dubstyle Mix)
15) Brooklyn Bounce & Technoboy - Bass, Beats & Melody
16) ID
17) DJ Isaac – Bitches
18) vocal “Riverspace”?
19) Blutonium Boy - Sound Like This (Blutonium Boys Hardstyle Mix)
20) ID
21) Ellie Goulding – Starry Eyed (Brian M vs. McBunn Remix)
22) Brian M vs McBunn – Ceremony (kapitalny numer \o/ )
23) White Strip – Seven Nation Army (hardstyle remix)

Hit imprezy to oczywiście DJ Isaac – Bitches: http://www.youtube.com/watch?v=KbhmOHsCw2I

Obrazek
Występ Kutskiego klasyfikujemy jako przeciętny. Do piątkowych audycji z BBC Radio 1 zabrakło klimatów hard dance i hardcore.

Obrazek
A tu Alex Kidd któremu Nexus gratulował seta na Trance Energy z kawałkiem Brennan Heart - Rockstar DJ

Obrazek
Piękna & sexy Lisa Lashes z soczystym biustem totalnie mnie zawiodła. Zamiast dziarskich klimatów hard dance i jej świetnych produkcji zagrała house-minimal zamulacze.

Dutch Master
Zapodał świetne Marco V – Goods, Dutch Master - Fly Like A Rocket oraz chyba najalepszy numer hardstylowy jaki słyszałem w tym roku Dutch Master – Recall To Life. Nexus stwierdził również że poszło słynne Technoboy – 4 Days! Poszło Toneshifterz – Elektro Shock i Stuback – This Is It najnowsze dziecko Dutch Master Workz\o/

Alex Kidd na którego set się z lekka spóźniliśmy miał mocną końcówkę w postaci:
Brennan Heart — Just As Easy (Wildstyle SMD Remix) z świetnym vocalem (grał to też na Trance Energy)
Viper vs. Endymion – How Long

W uzupełnieniu TL od Showteka, którzy jak orzekliśmy zagrali najlepszy set imprezy było na 100%:
1) Showtek – Electronic Stereophonic
2) Marcel Woods – The Bottle
3) Showtek feat. MC Stretch – Freak
4) Headhunterz & Brennan Heart — The Point Of Perfection (Original Dubstyle Mix)
5) Showtek - Black Anthem 2008
6) Showtek – Expansion – świetne!!!
7) ID
8) vocal “A beat of life” – mega znany kawałek
9) Showtek – We Speak Music - …i wszystkich zabrało
10) Showtek – Generation Kick And Bass
11) Showtek feat MC DV8 - Own The Night – “Put the things over because we own the night”
12) Showtek – Here We Fuckin’ Go… z szalejącym Nexusem, wielkim fanem tego kawałka
13) Showtek – The World Is Mine
14) Showtek — We Live For The Music (Noisecontrollers Remix) – nowy remix z 2010
15) TNT aka Technoboy 'N' Tuneboy - "YEAH!"
16) Showtek – Fuck The System

Ja sobię nucę do dziś:
Between the music and me
Is what the world doesn’t see
There’s a freak in me
That’s who I wanna be
Go fast, go hard
Cause ecstasy knows
This is hardstyle
And you know how it goes

Poza tym pamiętam, że poszły na innych setach następujące kawałki:
D-Block & S-Te-Fan ft MC Villain – Sound Of Thunder
Toneshifterz – Elektro Shock --> grał to Dutch Master
Headhunterz – Dreamcatcher – “I know you better if we sleep together” 
TNT aka Technoboy 'N' Tuneboy - "YEAH!" – “Some of us can make music only with one sound” Now what will happen if we take the first sound and we add the second one – Oh yeah, like this!”

CÓŻ WIĘCEJ:
Największe rozczarowanie to house’owy set Lisy Lashes, która nie zagrała tegorocznych wielkich numerów FL33, Release Me, More Beef czy szatańskiego Dancefloor Orgy.
Eddi Halliwell zamulił jak zwykle, podobnie Marco V który ciskał klimaty progressive trance. Tak samo Gareth Emery. Tłusto i bagato było na scenie techno, gdzie zabrakło naszych formowych wyjadacz gatunku. Poza mulącym Dubfire, świetne techniczne dźwięki poleciały od Timo Massa i Marco Remusa. Podobnie Nastia Beaty i Umek. Żałujcie bo warto było to zobaczyć.

Do miłych wspomnień zaliczymy również pogadankę o muzyce z Abyss & Judge, spotkanie Pila Yorka (!!!) – niestety nie grał i jak mi powiedział, że jedynie przyjechał w towarzystwie Lisy Lashes, powrót o 7 rano z imprezy przez Legnicę.

A na deser fotorelacja z Parczewa i wyjazdu na Tunnel:
Eastern Connection Siemień & Tunnel Electrocity - świetne fotki z naszego baniowania:
1) http://www.filefactory.com/file/b303e04 ... ection.zip
2) http://www.speedyshare.com/files/239099 ... ection.zip

I jeszcze raz świetne Recall To Life - wielkie brawa za ten numer!

Ostatnio edytowano 22 sie 2010, 15:31 przez Stelmach, łącznie edytowano 1 raz
Stelmach
Rave on!

Postprzez Juma 22 sie 2010, 15:26

Bravo Stelmi Bravo, cudnowna relacja, troszke ktrotsza niz te do ktorych nas przyzwyczailes no ale wybaczam bo stan w jakim bylismy przez ten caly weekend nie pozwalal zapamietac wszystkiego.
Cudowny wypad i oby wiecej takich z taka ekipa.
z pijackim pozdrowieniem "po szklanie i na rusztowanie"
Juma

Postprzez Stelmach 22 sie 2010, 15:49

Najbardziej wulgarny kawałek imprezy który grał Kutski - jak to mówi Nexus: "Ale ten hardstyle to wulgarna muzyka" :D

Round, square, oval bitches
Rich, poor, slave bitches
Smart, dumb, crazy bitches
Prude, horny, dirty bitches
Fat, tall, skinny bitches
Bi, straight, gay bitches
Cool, nerdy, stuck up bitches
Ghetto, yuppy, valley bitches
High, low, middle bitches
Single, married, widowed bitches
Big, little, thin bitches
Young, old, midget bitches
Club, bar, DJ bitches
Singing, acting, real bitches, yeah
I love all bitches!

I love all bitches!

Prude, horny, dirty bitches
Fat, tall, skinny bitches
Bi, straight, gay bitches
Cool, nerdy, stuck up bitches
Ghetto, yuppy, valley bitches
High, low, middle bitches
Single, married, widowed bitches
Big, little, thin bitches
Young, old, midget bitches
Club, bar, DJ bitches
Singing, acting, real bitches, yeah
I love all bitches!

Z pozdrowieniami dla gospodarza domu, Pana Tulipana i ekipy!
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 22 sie 2010, 18:43

Stelmach napisał(a):Nexus stwierdził również że poszło słynne Technoboy – 4 Days!

Zany to gral albo wlasnie Dutch Master a ja wlasnie wychodzilem z klasztoru zeby przejsc na scene Fly with me i szedlem wtedy tym kawalkiem od sceny hardstyle i wtedy to lecialo a Ty na bank byles wtedy w klasztorze chyba

co tu duzo gadac relacja jak z gazety :) brawo pieknie sie to czyta i oglada genialne fotki i swietnie skmponowana lista utworow jakie gral Kutski \o/ jeszcze pare razy sobie to przeczytam :) dziekuje za fotki na priv i stenogram z Tupolewa :)
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 24 sie 2010, 9:30

Oto Technoboy - 4 Days ze świetnego setu Kutskiego jaki zapodał na ubiegłorocznym Hard House Academy w Londynie. Pamiętam że przy tym numerze zabrało mnie lepiej jak "ewentualnie 2 gramy z Kołobrzegu" :D

Szkoda wielka, ale wszystko wskazuje na to że HHA w tym roku sie nie odbędzie, które było dla mnie najlepszą imprezą 2009 .
Stelmach
Rave on!

Postprzez Stelmach 30 sie 2010, 22:44

Po przesłuchaniu wielu numerów z klimatów hardstyle stwierdzam, że poleciały jeszcze następujące rzeczy:

Hardstyle Masters & Max Enforcer - Respect - dobry, historyczny kawałek z sety Zanego http://www.youtube.com/watch?v=cIcNRxUi3zU ;-)
Brennen Heart - Face The Enemny
Zatox - The Noise Maker

Zany pograł swoje produkcje: Angel Of The Sun, Guardian Angel i fajne Zany & Mc DV8 - Vision
Dutch Master z kolei ze swoich autorskich produkcji zapodał: Million Miles Away, Floorspin i Motion.

Wkręciły mnie z lekka te niektóre hardstyle z Bitches na czele :D
Stelmach
Rave on!

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy