(24/25.09.2010) Inti Raymi 2 - Dobra Karma/GGOG,Wawa/Gdańsk

RITMO psyprogressive night :)
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

(24/25.09.2010) Inti Raymi 2 - Dobra Karma/GGOG,Wawa/Gdańsk

Postprzez Sagi 13 wrz 2010, 19:32

Obrazek
Obrazek

full line up + info:

WARSZAWA, 24.09.2010 piatek

*** DOBRA KARMA ***

MAIN:
-----------------
RITMO [IONO Music / Tel Aviv, ISR] - live
LIGHTSPHERE [MENTAL ARTS Records / Hamburg, DE] - live
Nois [AoV]
Silicium [NeverEndingStory] gdynia
Ochen [Lesna Szajka]
Goat

CHILL:
-----------------
SHANGRI-LA [PLUSQUAM Rec./SPACE BABY Rec / Minsk, BY] - live
Primal Terror [Deepersense] chorzow
Havaya [Epilepsy]
No Logic [Epilepsy]
stv

+ chaishop by Funia
+ ogrzewanie maina pod namiotem
+ deco by funia+stv+vataa [vatamorgana.org]
+ visualistaions + motion pictures > ar2

wjazd:
30 - przedsprzedaz
35 - na bramce
50 - bilet weekendowy - warszawa + 3city

3city, 25.09.2010 sobota

*** SECRET LOCATION ***

MAIN:
-----------------
RITMO [IONO Music / Tel Aviv, ISR] - live
LIGHTSPHERE [MENTAL ARTS Records / Hamburg, DE] - live
Meff [Syndromm/Egodrop] - krakow
Lunatic Driver + Remo Klein
Silicium [NeverEndingStory]
stv

CHILL:
-----------------
SHANGRI-LA [PLUSQUAM Rec./SPACE BABY Rec / Minsk, BY] - live
Asphodel [MoonUnity]
Damon [Chillumafia]
Dark Duck [Toga Dansverg]
Wenar [Black Moon Division]

+ chaishop by Funia na wyjezdzie
+ deco > NES + firnds
+ visu > 0x43

wjazd:
20 - przedsprzedaz
30 - na bramce
50 - bilet weekendowy - warszawa + 3city

*** wiecej info nt. miejsca wkrotce, na razie nie wolno mi nic mowic. moge natomiast zapewnic, ze bedzie dobre picie ;) ***

PRZEDSPRZEDAZ > stv@o2.pl

INTI RAYMI 2

Kolejne przesilenie, kolejne swieto slonca tym razem na zakonczenie i podsumowanie letniego lenistwa! W wawce znowu w Dobrej Karmie, z ktorej w czerwcu, nawet po wylaczeniu muzyki malo kto chcial wychodzic ;) a w 3city - secret location poki co, niedlugo oglosimy ;)

wystapia:

RITMO czyli Dubi Dagan pochodzacy z Tel-Avivu (ISR). Juz jako nastolatek gral na gitarze i eksperymentowal z roznymi gatunkami. W 1996 r odkryl muzyke elektroniczna, a jego znajomosc sceny transowej rozwijala sie wraz z wieloma podrozami m.in. do Japonii, USA i Indii. Ma za soba prace w wytworni Bionics Records, a takze jako organizator i rezydent imprez w Luna Club - swego czasu najslynniejszym klubie w Haifie (ISR).

W 2005 wystartowal z projektem RITMO i od tamtej pory wydal wiele utworow poprzez rozne wytwornie. Wielkim sukcesem okazala sie, wydana w 2008 przez IONO Music kompilacja 'Grand Slam', tak samo jak wydany niedlugo pozniej pierwszy album Ritmo 'Disharmonic Silence'. Prezentowany na nim specyficzny styl i podejscie do psychodelicznego progressiv trance'u otworzyly Dubiemu droge na festiwale na calym swiecie. W ciagu kilku osatnich lat gral na wielu kontynentach na licznych festach m.in. Full Moon, Aurora, Spirit Base, Fusion Festival i in.

RITMO zwiazany jest przede wszystkim z wytworniami: Iono Music, Iboga Records, Blue Tunes Records, Spin Twist Records, Y.S.E Records i Hadra Records. Wydal liczne remixy, utowrów takich autorów jak: Vibrasphere, Ace Ventura, Liquid Soul and Aerospace. Oprocz tego Dubi Dagan i Alon Brilant aka Suntree tworza wspolnie duet SUNTREE.

http://www.myspace.com/ritmomusic

LIGHTSPHERE to Aga i Wladek - Polacy mieszkajacy w Hamburgu. Produkuja klimatyczny progressive psytrance wypelniony cieplymi dzwiekami i tribalowa perkusja. Regularnie wystepuja w duecie prezentujac live act.

Waldek, grajacy rowniez solo jako DJ Dharma, zawsze sluchal roznorodnej muzyki. Gdy wiele lat temu uslyszal psytrance zachwicila go energia i magia tych dzwiekow. Jako DJ wystapil pierwszy raz w 1995 i od tamtej pory zagral na wielu imprezach m.in. w Niemczech i Polsce. Bardzo szybko postanowil rozpoczac komponowanie wlasnych utworow. Z kolei Aga zafascynowana jest porannymi, slonecznymi dzwiekami. Uwielbia melodie i wykrecone efekty, ale ponad wszystko przedklada energie i usmiechy bawiacych sie ludzi.

W 2005 LIGHTSPHERE wydalo swoj pierwszy album na Mental Arts Recs. Oprocz tego ich utwory ukazaly sie na kilku kompilacjach wydanych m.in. przez YSE i Spintwist Recs. Aktualnie pracuja nad materialem na drugi album.

http://www.myspace.com/lightspheremusic

Zamiescilem tutaj info od Stv :) szykuje sie kolejna impreza wypelniona rozmaitymi progresami 8-)
Sagi

Re: (24/25.09.2010) Inti Raymi 2 - Dobra Karma/GGOG,Wawa/Gdańsk

Postprzez JohnnyKnoxville 13 wrz 2010, 22:48

W sumie Amnes mnie namawia na Ranieriego, ale wolałbym się wybrać tutaj :P Na Ranierim już raz byłem, kto był ten wie :P
Ace Ventura - The Spark (Ritmo Remix) tego pana kojarze tylko z tego remixu, ale z chęcią usłyszałbym go live jak jest taka możliwość.... Termin też mi bardziej jakoś odpowiada niż ten weekend najbliższy, tak że powinienem być :P Mam nadzieje że Amnes da sie namówić jednak na ta banie :P Wybiera się ktoś jeszcze ???? :P

Aha i przypomniało mi się jeszcze żę swojego czasu nawet podobał mi się jego album Ritmo - Archive 9, tak że znam go nawet lepiej niż myślałem :P Warto być na tej bibie mi się wydaje....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Stelmach 13 wrz 2010, 22:56

Ja to generalnie nie chcę Was namawiać do złego :D ale zapraszam na 24/25 września, bo szykuje się impreza w Toruniu naszej ekipy na czele z Koncialem, więc czeka mnie niezwykle trudny wybór miejsco i czaso-przestrzeni.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Amnes 14 wrz 2010, 21:17

Po co do torunia jak jest impreza w Warszawie. Nie namawiam do złego Stelmi ale wpadaj nach Warschau epickie pierdolnięcie horen.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez Sagi 23 wrz 2010, 22:24

ok cos cicho sie zrobilo wiec wrzucam pewne informacje prosto od szefa biby:

main - spadochron stage:

2200-2300 goat
2300-0030 nois
0030-0200 SPACE ELEMENT live
0200-0400 RITMO live
0400-0500 stv
0500-0600 ochen

chill - inside stage:

2200-2300 czuby
2300-0100 primal terror
0100-0300 SHANGRI-LA live
0300-0600 havaya vs. no logic

jak widac nastapila mala zmiana co do 1 live actu, ale luuuz wazne ze Ritmo cisnie 2 h :) no i z reszta Space Element to tez klasa sama w sobie - mocne energetyczne granie :)

pozdro szykuje sie doobra biibka :) ponoc zainteresowanie jest spore...najs
Sagi

Postprzez Amnes 24 wrz 2010, 9:25

Mieliśmy z Jonim sie wybrać, ale ja o 4 wyjeżdżam z Warszawy więc nie bardzo. Joni mówi że ma sraczke od 3 tygodni i śmierdzące wrzody na nodze i też nie może. Szkoda, miałem ochotę posłucha czegoś nowego.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez Sagi 24 wrz 2010, 12:03

kazdy ma jakies problemy co zrobic ja juz jade jol
Sagi

Postprzez bts 24 wrz 2010, 12:47

A teraz, najlepsze teksty i tłumaczenia:

Amnes napisał(a):Mieliśmy z Jonim sie wybrać, ale ja o 4 wyjeżdżam z Warszawy więc nie bardzo. Joni mówi że ma sraczke od 3 tygodni i śmierdzące wrzody na nodze i też nie może. Szkoda, miałem ochotę posłucha czegoś nowego.

:P
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez Tulipan aka Nexus 24 wrz 2010, 13:23

bts napisał(a):A teraz, najlepsze teksty i tłumaczenia:

Amnes napisał(a):Mieliśmy z Jonim sie wybrać, ale ja o 4 wyjeżdżam z Warszawy więc nie bardzo. Joni mówi że ma sraczke od 3 tygodni i śmierdzące wrzody na nodze i też nie może. Szkoda, miałem ochotę posłucha czegoś nowego.

:P

komentarz Bartka bezcenny hehehe zycze milego siedzenia w domu !!
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sisiek 24 wrz 2010, 15:53

No jak zwykle coś się przytrafia :D Ja jestem chory boli mnie życie a i tak pojawię się na imprezie ale tej w innym temacie :D No cóż szybko wracajcie do zdrowia i na imprezowy szlak xD
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Amnes 24 wrz 2010, 19:55

Tulipan aka Nexus napisał(a):komentarz Bartka bezcenny hehehe zycze milego siedzenia w domu !!

Szczególnie że jutro o 9:00 mam być w Rabce Zdrój gdzie będę zażywał powietrza widoki oraz muzykę, bo jadę po kolumny ;).
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez Tulipan aka Nexus 24 wrz 2010, 20:44

to niech ci przywioza albo jedz na impreze i nic nie pij i po imprezie sobie wyjedziesz w trase :) ja spierdzielilem z wesela siostry zeby isc do omki :)
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Sisiek 24 wrz 2010, 21:53

Tak jak pisałem wyżej no niestety siła wyższa ... ale przynajmniej będą kolumny do odsłuchu imprez z Youtube :D Na następną imprezę w Omce pewnie zaplanowane już imieniny cioci a na kolejną pogrzeb pająka spod szafy. Jak widać ciężkie jest życie baniowicza. Choćby chciał to nigdy nie może dotrzeć do klubu.
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Amnes 24 wrz 2010, 22:29

Mega ot ale już dokończę. Poszedłbym na imprezę pomimo wyjazdu w celu zakupu kolumn gdyby nie to, że kolumny typu bardzo drogie, piękne, wielkie i niesamowicie ponoć grające również. Zakup takowych kolumn połączony z odsłuchem wymaga wypoczętego umysłu i wypoczętego słuchu, a nie po imprezie z napierdalańskiem i gwizdy przez 2 miesiące w uszach. Impreza nie zając, za tydzień zawsze jest następna. Jest coś takiego jak priorytet w życiu. U mnie nie należy do nich baniowanie. Wolę sprzęt audio.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Powrót do Imprezy