FREEFORMATION - 16.10, Area Club, London Vauxhall, UK

Mocna ekipa labelu Nu Energy oraz Phil York & Technikal!
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

FREEFORMATION - 16.10, Area Club, London Vauxhall, UK

Postprzez Stelmach 05 wrz 2010, 16:50

Obrazek
Obrazek

Kochani za namową Torpexa jedziemy na Londyn! Gratka jakich mało na czele z wielką gwiazdą muzyki NRG i freeform - Kevinem Energy, który zagra B2B z moim aktualnie ulubionym producentem Philem Yorkiem :D Do tego Technikal, Sharkey, Brisk, Lost Soul, Fractus, Darwin i masa innych znakomitości muzyki z UK.

Jak na razie cena biletu na lot Łódź-Londyn Stansted strony wynosi mniej niż 200 zł więc dokładnie tyle ile cena śmiesznego polskiego eventu, do tego bilet za imprezę za 8 funciaków. Zapraszamy wszystkich niezdecydowanych, taka okazja szybko się się trafi.

Imprezka będzie miała miejsce w klubie Area, gdzie rok temu bawiliśmy w Johnnym i Agnieszką na Discover Night z Askew, Activą i Sly One & Jurrane - http://www.areaclublondon.com/
Stelmach
Rave on!

Re: FREEFORMATION - 16.10, Area Club, London Vauxhall, UK

Postprzez RaverBunny 05 wrz 2010, 18:40

Wise Up... Get Stupid!

Tym, którzy myślą "może..." powiem tylko że jest to impreza zupełnie nieporównywalna z żadną inną. Zresztą proszę, teatrzyk pomiędzy setami na głównej scenie (FF: Happily Ever Plastered 2008):

Dodajmy do tego miażdżący poziom muzyczny całości (zwróćcie uwagę na różnorodność) i wychodzi na to że nie ma sensu się zastanawiać. Jeśli ktoś może - niech uderza.

Torpek, kurwa mać. :twisted:
RaverBunny

Postprzez Tulipan aka Nexus 06 wrz 2010, 9:07

odezwijscie sie Londyńczycy czy dwoch chlopków byscie nie wzieli na kwaterunek na 2-3 dni :P ja licze budżet... kurwa no nijak no wychodzi jakies 700-800zl... juz tak ze wszystkim i wszystko... 10 pazdziernika pojdzie wyplata wiec pieniadze beda, najwyzej sie przegłoduje do konca miesiąca o chlebie i wodzie (moze w koncu schudne) "i jakos to bedzie" jak pisal poeta, no tylko te pieniądze...

szczegolnie ciesze sie na wystep Lost Solu :) zobaczcie co sie kurwa tu wyprawia w tym kawalku hehehe boje sie takiej muzyki...

Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez pressya 06 wrz 2010, 11:50

moze was przygarne na kwaterunek ale to jeszcze dam znac czy aby napewno ;)) a Impreza niczego sobie moze sie wybiore ;)))
ciężko i progresywnie :)
pressya
Under pressure

Postprzez Rez 06 wrz 2010, 13:53

Stelmach napisał(a):
Imprezka będzie miała miejsce w klubie Area, gdzie rok temu bawiliśmy w Johnnym i Agnieszką na Discover Night z Askew, Activą i Sly One & Jurrane - http://www.areaclublondon.com/

tez tam bylem:P zapominasz o mnie a pozniej chcesz zebym Cie przygarnal..;) do zobaczenia za ponad miesiac:****
Rez

Postprzez Carlanika 06 wrz 2010, 15:00

'ja oczywiście bilet mam juz dawno, jak i do Londynu jak i na sama impreze, i szczerze móiac sikam po gaciach na sama mysl o tym, ze moge tam w ogole byc....
Bardzo przyjemnie ze Polska ekipa zasili szeregi i pokaze anglikom nasz polski rozpierdziel ^^

ps. mysle ze wszyscy zmiazdza, nie tylko Lost Soul, choc sama sciagam gacie przez głowe na sama jego ksywke :)
Obrazek
Carlanika

Postprzez Tulipan aka Nexus 07 wrz 2010, 7:14

"my ze Stelmachem jedziemy tak naprawde na afere i wysle mu szybko do tego Sherrego zeby go wpisal bo Stelmach nooo nie pojechal na ten yyyyyy no ... na to Luminosity i zeby go wpisal i powiem mu ze wchodzimy na afere a jak nie to idziemy w miasto i chuj z tym Freeformation" :D nie bierzcie co poniektorzy na powaznie tego posta hihi :)

Pewnie wezmiemy sobie hotelik i zostaniemy po bani do poniedzialku, jakies 500 stówek trzeba miec ale to nie taki problem :) sie pracuje sie zarabia sie ma za co pić wódke
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Amnes 07 wrz 2010, 21:16

a jak się nie pije to się dopiero ma za co pić!
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez Stelmach 15 wrz 2010, 13:16

Z mojej strony i Pana Tulipana wszystko już jasne. Lecimy w piątek o 15.45 z Łodzi, ze wszystkimi imprezowiczami Torpexowymi, którzy również uderzają tym lotem chętnie urządzimy jakiś melanżo-beforek :D Nexus powinien wcześniej być w Łodzi, więc miło byłoby uderzyć razem na przykład na Piotrkowską i usadzić się na piwku (bądź czymś mocniejszym) w jakimś pubie :-) Jakby co info na pw proszę.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 27 wrz 2010, 20:46

wszystko pieknie sie uklada :) urlop mi sie skonczyl i juz wiem ze szef dal mi wolne swiatlo na wyjazd wiec w piatek widzimy sie w Łodzi ze Stelmim a pozniej ruszamy na podbój Londynu :)

BTW na stronie imprezy http://www.freeformation.co.uk/ jest kilka zajebistych setów do sciagnieca :) Pojutrze zabiore sie za odsluch bo mam troche pracy a poza tym czeka jeszcze recenzja imprezy Brutal Underground :)
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Carlanika 27 wrz 2010, 23:34

'w takim razie jedziecie jeszcze z 5 osobowa ekipą łódzką, ze mną i Torpexem prawdopodobnie spotkacie się na samej imprezie, bo nie wiem jeszcze jaki jest plan, a fakt, że my z Krakowa lecimy troszke nas mija.
Jeśli chcecie się z kims umawiac to proponuje panne Sisske, bo ona zapewne będzie rządzić łódzką ekipą, bo twardo trzyma reke na plusie.

Stej czund chłopaki ^^
Obrazek
Carlanika

Postprzez Tulipan aka Nexus 28 wrz 2010, 0:05

to niech oni sie kontaktuja z nami :) pewnie sie spotkamy na lotnisku my juz wszystko mamy zaplanowane po swojemu
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Technik303 05 paź 2010, 14:59

Powodzenia ;) Ja to bym się na 20-cie Andy Farleya przejechał w listopadzie ;)
a na Sylwka też jest niezła opcja w Londku ! :D
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez RaverBunny 05 paź 2010, 18:04

Kończymy z pHate'em ekspresowo kilka numerów, polski freeform representah!
RaverBunny

Postprzez Stelmach 07 paź 2010, 12:14

My z Panem Piotrem jesteśmy już w pełnej gotowości i odliczamy czas do przyszłego piątku. Dziś odprawiliśmy się na samolot, w piątek przyszłego tygodnia planujemy jeszcze drobny before przed odlotem, na który wszystkich wycieczkowiczów serdecznie zapraszamy!

Z naszymi londyńskimi rezydentami proponuję spotkanie ok. 18.30 na Victoria Station, po którym uderzymy gdzieś na miasto. Szykuje się gruba impreza i kapitalna muzyka, której nie mogę się doczekać :-)
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 14 paź 2010, 22:23

hehe ogarniam sie na wyjazd :) ciezko w pracy wiec teraz troche odpoczne wszystko dograne jutro z rana jade do lodzi a pozniej wylot na Londyn gdzie czeka na nas Pressya :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez RaverBunny 14 paź 2010, 23:29

Podstawa to nie uciąć prącia przy podstawie podczas depilacji.

Do zobaczenia! :)
RaverBunny

Postprzez Stelmach 20 paź 2010, 19:59

Zdecydowanie najlepsza impreza tego roku i jedna z lepszych na których byłem za granicą w ostatnim czasie. Kapitalne sety Phila Yorka, Sharkey'a, Kevina Energy, Technikal'a. Świetny live act Fractus'a & Darwina za sprawą pięknie śpiewającej wokalistki. Mocne granie od legendy sceny freeform & hardcore - DJ Brisk. Wielkie zaskoczenie w postaci Jenarate, Matta G i Billy Daniel Bunter, który zagrał set złożony z wielkich klasyków sceny UK na czele z 4 Breather - Come On. I żal że zasłuchani w muzykę ze sceny Glow Ball nie zdążyliśmy na set Torpexa, który mam nadzieję zapoda nam swoją TL.

Hit imprezy grany conajmniej cztery razy to Kevin Energy and DJ Laith feat Rhona – Slip Away a zaraz potem Kevin Energy - Freeform Will Never Die. Genialne przez wielkie "G", jeden z żelaznych kandydatów na tegoroczne TOTY ! Do tego sporo rasowego hard house na czele z rodzynkiem od mistrza gatunku - Adam M & Andy Farley - Slaag! i Ross Homson - Ferkin Merkin przy którym pozabierało mnie i Nexusa jak po dobrym gramie specjalnej mąki :D

Kevin Energy, który dostał nagrodę dla najlepszego DJ/producenta freeform i pojawił się na imprezie ze swoim ojcem, cisnął świetnie i jest moim faworytem w czołówce na bieżący rok. Publika - jaką rzadko się widzi - ścisk i tłok w klubie, a wszyscy latali jak pokręceni do 6 rano przy 160 BMP. Poziom muzyki i klimatu nie umywa się nawet do ubiegłorocznego Discover Night. Po zapitej nocy z Piotrem, byliśmy jednymi z nielicznych którzy podpierali ściany. Wielka różnorodność gatunków od hardcore a skończywszy na hardstyle i rave & nu breaks. Jestem mocno zbudowany wielką ilością hard house, który pieścił mój słuch przez większość imprezy.

Żal i szkoda, że niestety ludzie i organizatorzy w Polsce nie dorośli jeszcze do nieco bardziej wymagającej muzyki jaką jest freeform, hardcore czy NRG, a hołduje się Armadzie, trance i taniemu electro. Serdecznie dziękujemy Natalii i Andrzejowi za perfekcyjne przyjęcie, zwiedzanie Londynu, baniowanie przez 3 dni. Byliście wspaniali. Póki co odliczam czas do kolejnej imprezy w Londynie!

Dalsze info, zdjęcia, tracklisty, relacje podam w sobotę, gdyż chwilowo z uwagi na awarię kompa jestem pozbawiony muzyki.
Stelmach
Rave on!

Postprzez RaverBunny 20 paź 2010, 20:24

Obiecałem t/l więc z grubsza podam, zaznaczam jednak że nie w kolejności, mogłem coś pokręcić i generalnie niekompletnie. ;)

Stargazer - Released 2010
Entity - Fallen Souls
XL - What It Takes
Alek Szahala - Astraia
Aryx - Aurora
Nu Foundation - Le Gra Go Deo
Torpex & pHate - Welcome Home
T*Pazolite - Bonds Of NRG
Nightforce - The Anti-Qlimax Effect
Substanced - Lost Temple II
Devastate, Invader & Freestyle - Trigger Finger
Torpex & pHate - Uberform (tytuł roboczy ;))
AC Slater - Rave Music
Nightforce feat. Dionne - Bitter End
Alex Sash - Stimulate
Noriken - Conclude
RaverBunny

Postprzez sector 20 paź 2010, 21:26

Stelmach napisał(a):Żal i szkoda, że niestety ludzie i organizatorzy w Polsce nie dorośli jeszcze do nieco bardziej wymagającej muzyki jaką jest freeform, hardcore czy NRG, a hołduje się Armadzie, trance i taniemu electro.

Czy ja wiem? ;) Tak naprawde nigdy chyba nie zrozumiem tej muzyki. Mi sie ona kojazy glownie z Euro Dance i podkreconymi kawalkami z VIVY, tyle, ze troche lepszej jakosci :)

Nie mniej jednak, nie dziwie sie, ze impreza tak sie podobala jak i sam wypad. Wszyscy wiedza, ze takie imprezy sa najlepsze. Ja zawsze bardzo dlugo wspominam wypady do Londynu i picie ponad 20 piw z Piotrem :D
sector
the king of bongo!

Następna strona

Powrót do Imprezy