24-02-2012 Reformation Tales @ INQbator, Katowiceice

Psychedelic Progressive Goa Chill Out Trance
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: 24-02-2012 Reformation Tales @ INQbator, Katowiceice

Postprzez wasyl 25 lut 2012, 14:29

Wyrwawszy się z okowów snu, siedzę właśnie przed ciągle pustym oknem tematycznym i odwlekam, jak tylko się da recenzję odnoszącą się do Reformation Tales. Powód jest tylko jeden - ilość zawartych szczegółów, które wylewają się z mojej głowy, a które wczoraj/dzisiaj miały miejsce nie pozwalają mi złożyć tego w logiczną całość i zawrzeć w miarę prosty do przeczytania sposób. Jednak spróbujmy. Posłuchajcie...

Otóż wszystko zaczęło się już w pojeździe Damiana (Abyss), w którym to wraz z jeszcze jednym delikwentem (Sectorem) nie sposób było choć minuty wytrzymać bez wylewania łez z każdej drobnej sytuacji, jaką de facto chyba jednak sami sobie kreowaliśmy na potrzeby zaopatrzenia się w odpowiednią ilość endorfin :D. Nie dość powiedzieć o tym, że dojazd do klubu sprawił nam niemały kłopot, bo najlepiej o tym fakcie poinformowani powinni być sami mieszkańcy centrum i okolic Katowic, jako że widywano nas tam jakieś 5/6 razy i wypad do klubu zaczynał przypominać wycieczkę objazdową :P Koniec końców dotarliśmy na miejsce (choć to jeszcze 5 minut temu wydawało mi się niemożliwe). Jazda pod prąd niestety musiała mieć miejsce, w innym przypadku zapewne bylibyśmy zmuszeni do porzucenia samochodu gdzieś po środku Katowic. Ledwo wszedłem do INQ i kierując się na lewo (bar) po orzeźwiający napój zwany również piwem, a spotkałem Alana i dwie serdecznie witające mnie osoby, których nigdy wcześniej nie miałem okazji poznać (Vinyl i jego kolega), którzy powitali mnie w taki sposób, że dla takich chwil warto tworzyć... Cholernie miło jest mieć świadomość, że słuchaczami nie są przypadkowi ludzie, o czym po raz kolejny dowiedziałem się właśnie wczoraj. Serdeczne dzięki raz jeszcze z tego miejsca. Kontynuując wycieczkę po klubie warto dodać, że frekwencja wydawała się bardzo obiecująca dla klimatu klubu, oraz dla osób wykarmiających te muzyczne żołądki i uszy tj. załogi Ashoka i DP. Udaliśmy się zatem na Main Stage, po czym trochę pofociliśmy z Sectorem (zdjęcia wrzucę dziś na serwer). Tam też spotkaliśmy resztę ekipy Vibez, Rado, itd. Następnie przyszedł czas na "Gastro Stage" i choć dla wielu ta scena tak naprawdę nie istniała, to dla mnie stała się ulubioną :D. Mianowicie jedzenie podawane w Chai Shopie przez Kasię było "Marvellous" i spędziłem tam z Wojtkiem spory kawałek imprezy. Dla Wojtka zapewne podawane tam dania (min. Makaron z Rukolą i czosnkiem) zmienią na zawsze oblicze zawartości jego lodówki i w końcu pojawi się w niej nieznana mu wcześniej rukola :D. Zjedliśmy tam wspólnie naprawdę sporą ilość i nie dziwi zatem fakt, że w połowie imprezy nie było już nic prócz wszelakich cieczy ;). W trakcie przebywania na Chill Stage wraz z Sectorem ciągle obrzucaliśmy się cytatami z ostatnich 30 lat Polskiej kinematografii i byliśmy skrajnie wyczerpani... śmiechem! Tak bardzo, że w trakcie zajadania "kremówki", podeszła do mnie dziewczyna z zapytaniem, czy nie mamy jakiejś trawy przypadkiem :D, kiedy odpowiedziałem, że nie, widocznie wydałem się być mało przekonujący z wiecznie przyklejonym na twarzy uśmiechem, więc ponowiła pytanie, czy aby na pewno? :D No cóż, na jej miejscu chyba sam bym sobie nie uwierzył... Krążyliśmy tak między jedną sceną, a drugą, (a barem) i czas spędzony w tym gronie uważam za kapitalnie wykorzystany. Muzycznie na Main Stage było momentami naprawdę świetnie (set Primala!) Sagi, coś Ty powyciągał za nuty... Na Chill Stage muzycznie bywało już imo lepiej (Wonderland Tales), wtedy bowiem nikt nie grał yyy "SZMERÓW" :D. Do domu dotarłem na pół godziny przed 6 rano, więc nie może to świadczyć o niczym innym, jak ogólnym, bardzo dużym zadowoleniu z tejże imprezy. Dzięki :)
wasyl

Postprzez sector 25 lut 2012, 16:18

Ja powiem tak, może krótko w miarę bo Wasyl bardzo dobrze opisał wszystko!

+ Techniawka u Damiana w aucie jak zwykle na plus! Ten kierowca rajdowy wie jak umilić czas spędzony w podróży!
+ Dojazd do Wasyla. Siedzimy w aucie, dzwoni Wasyl i mówi "no i jak miniecie na mapie wyraz "będziń" to skręcicie w lewo :lol:
+ Krążenie po Kawoticach i Wasyl nagle mówi "dobra, porzućmy to auto!" :lol:
+ nie wszyscy pewnie wiedzą, ale na Chillu z chłopakami puściliśmy Californication na rzutniku :twisted: :lol: :lol:
+ "dobra chłopaki skręcamy w prawo!" i Wasyl "co to kurwa jest?" Jak się okazało Damian znalazł skrót jak w Need For Speedzie :lol: :lol: :lol: :lol:
+ w drodze powrotnej już prawie jedliśmy papiery żeby nie spać! :D
+ koleś na czilu grał takie rzeczy, zrobił taki "live act", że głowa mała! :D kawałek nie miał beatu ani melodii a on gibał się jak rezus! :D Nie wiem, komu zapłacił, żeby tam grać, ale musiał sporo zapłacić :D

- brak schabowych w sklepiku :(

na chwilę obecną więcej nie pamiętam... :(
sector
the king of bongo!

Postprzez Juma 25 lut 2012, 19:35

od tych kadzidelek to mnie z rana tak glowa bolala ze ho ho ;] Bar maja zaopatrzony idealnie co sprawdzalismy dosc intensywnie co chwile podrzucajac barmankom coraz to nowe questy do wykonania ;]

http://www.youtube.com/watch?v=g1_QM1QVuAs komunikat dla organizatorow ;]
Juma

Postprzez Styropian 25 lut 2012, 21:36

Zdjęcia z Reformation Tales znajdziecie na:

--> http://www.psylesia.org

i

--> http://www.ashoka.com.pl

Więcej o imprezie jutro, bo dziś sił brak :)
Styropian

Postprzez JoseDiablo 27 lut 2012, 22:49

Więcej takich imprez :)

sector napisał(a):Ja powiem tak, może krótko w miarę bo Wasyl bardzo dobrze opisał wszystko!

+1 nic dodać nic ująć
sector napisał(a):+ Techniawka u Damiana w aucie jak zwykle na plus! Ten kierowca rajdowy wie jak umilić czas spędzony w podróży!
tyle skrętów ile zaliczyliśmy podczas tej podróży szybko już się nie powtórzy :lol:
w niedziele przejeżdżałem tamtędy po raz kolejny, tym razem nie skorzystałem ze skrótu :D
sector napisał(a):+ nie wszyscy pewnie wiedzą, ale na Chillu z chłopakami puściliśmy Californication na rzutniku :twisted: :lol: :lol:

to mnie ominęło :D

Już za niespełna miesiąc w Krakowie w klubie Pixel (24-03) kolejna szansa na jakiś słuszny miting, może już bez samochodowych skrętów i zaparowań, ale z pewnością Wasyl nie będzie narzekał na brak powodów do śmiechu 8-)
JoseDiablo

Postprzez Peter Mayer 28 lut 2012, 8:52

Dobrze było w uj :D faking pamping pjur trans :fuckyeah:
Czy Sagi zaczynał Age of Love? bo nie wiem czy dobrze myślałem, czy już zaćma mi się zaczyna :mrgreen:
Peter Mayer

Postprzez JoseDiablo 28 lut 2012, 17:25

Peter Mayer napisał(a):Czy Sagi zaczynał Age of Love? bo nie wiem czy dobrze myślałem, czy już zaćma mi się zaczyna :mrgreen:

Ja też słyszałem Age of Love, więc chyba to nie zaćma ;) trzeba zapytać głównego zainteresowanego, którą wersję uskutecznił, bo przyznam, że nawet nie pamiętam :)
JoseDiablo

Postprzez Sagi 29 lut 2012, 8:40

hej hej

tak zgadza sie to ja ten kawalek popelnilem, w zacnym remiksie pana paula van dajka :twisted:

ps. nawet jakis 2 chlopakow do mnie podeszlo i pogratulowalo tego numera :D nie ma lipy! :)
Sagi

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy