Global Gathering Polska @ Tor Poznań - 05.06.2010

Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Global Gathering Polska @ Tor Poznań - 05.06.2010

Postprzez Sisiek 08 lut 2010, 19:41

Tulipan aka Nexus napisał(a):Muzykę postrzegam przede wszystkim przez to jak mną targa na roznego rodzaju imprezach. Dlatego staram sie jezdzic i poznawac swoje reakcje i reakcje ludzi bawiacych sie wokol mnie.

No właśnie, to po co Stelmi jeszcze przed imprezą pruje się na sam widok kilku nazwisk bo nawet jeszcze nie pełnego line-up'u i pisze o gościu jak Carl Cox że to odgrzewany kotlet. Rozumiem że ma chwilową zajwke na produkcje hard dance czy hard house ale po co o tym pisać w każdym temacie i postrzegać tą muzykę jako najlepszą muzykę na świecie. Również znam bardzo wiele produkcji tego typu całą ekipe Tidy Trax, Riot itp. ale nie oznacza to że muszę oczekiwać żeby na imprezie agencji zajmującej się muzyką trance zapraszani byli tego rodzaju grajkowie. I tak co roku na GG jest dobrze zadbana scena techno i w miarę miarę inne namioty więc nie ma na co narzekać ("lepiej siedzieć w domu i narzekać na DJa" :D ). Z mojej strony koniec tematu bo już raczej nic się tutaj nie wymyśli. Czekam na kolejne nazwiska w line upie i na dobrą pogodę 5 czerwca ;)

Sagi napisał(a):btw sisiek jezeli to co piszesz o swojej przemianie jest true to juz masz +100 do charakteru :D

Jak to mówią Sagi samo życie ;)
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Stelmach 08 lut 2010, 20:44

bAchoR napisał(a):Zaczynam zauważać pewną prawidłowość w Twoim myśleniu, że prawdziwy klubowicz i miłośnik, słuchacz danego stylu musi koniecznie jeździć na eventy, a Ci którzy nie jeżdzą nie mają nic do powiedzenia.

Prawidłowość słuszna. Po pierwsze, jeśli już przywołujesz moją osobę uważam że osoba uważająca się za miłośnika elektroniki musi słuchać (być zorientowana) nie danego stylu, ale conajmniej kilku co daje szerszą perspektywę na przeplatanie się gatunków i muzyczne ewolucje. W tej muzycje, jak w żadnej innej bycie niewolnikiem jednego stylu powoduje sukcesywny zanik pomysłów (obecne u wielu DJ i producentów).

Po drugie, wyznaję zasadę że muzyka elektroniczna ma charakter utylitarny. W aucie na długiej trasie słuchasz posuwistych progów, na imprezie szybkich łomotów, uczysz się czy pracujesz to nadajesz lekki chill czy ambient. Uważam że każdy gatunek muzyki elektronicznej ma zastosowanie w innym środowisku, innej sytuacji i w zasadzie ciężko jest określić który gatunek jest lepszy czy gorszy (to akurat kieruję do Ciebie, bo wiem że jesteś rażąco uprzedzony choćby do gatunków hard). Znam wielu z Was, którzy będąc wielkim fanem np. UK trance jak Johnny przez przypadek w drodze na Sunrise odkryli w ten właśnie sposób styl Jerome Isma-Ae - moja teza więc jest taka że każdy rodzaj muzyki jest dobry i odnajdzie się sytuacyjnie.

Olewając i nie jeżdżac na imprezy, głównie te zagraniczne o sprawdzonej renomie, ekipie i gatunkach nieobecnych w Polsce (co robi a propos jakieś 99% użytkowników tego forum) tracisz wielką możliwość sprawdzenia i poznania muzyki na imprezie, choćby:
- jak taki czy inny numer działa na publikę?
- jak Ty sam odbierasz numer który w domowym zaciszu wydał Ci się nudny i nieciekawy?
- jak jeden czy drugi numer komponuje i łączy się z innymi
- przy ktorym kawałku czy secie ludzie latają jak porobieni a przy którym zasypiają pod ścianą?
- który numer jest typowym imprezowym naganiaczem jak to sam nazywam, a który lepiej odłożyć na bok?
- itd. itp...

Stąd też wychodzę z założenia że miłośnik muzyki nie jeżdżacy na eventy jest uboższy w całą wiedzę i doświadczenia odbiorcy, a czesto w ogóle jej nie posiada, a ten który aktywnie uczestniczy w imprezie zdobywa masę obserwacji i doświadczeń jakże cennych dla prywatnej orientacji w tym czego słucha. Co gorsza, jak jeszcze zaczyna robić wykłady typu Vibez o hardstyle, a na typowej imprezie tego gatunku pewno ani razu w UK czy Holandii nie był. No comment.
Stelmach
Rave on!

Postprzez kiki 09 lut 2010, 0:00

Sisiek napisał(a):CRISTIAN VARELA
NIC FANCIULLI

o to cos dla mnie 8-)
ale czy zaszczyce swoja obecnoscia posen? raczej watpie... do czerwca ino daleka droga... :ugeek:
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez bAchoR 09 lut 2010, 14:59

Stelmach napisał(a):
bAchoR napisał(a):Zaczynam zauważać pewną prawidłowość w Twoim myśleniu, że prawdziwy klubowicz i miłośnik, słuchacz danego stylu musi koniecznie jeździć na eventy, a Ci którzy nie jeżdzą nie mają nic do powiedzenia.

Prawidłowość słuszna. Po pierwsze, jeśli już przywołujesz moją osobę uważam że osoba uważająca się za miłośnika elektroniki musi słuchać (być zorientowana) nie danego stylu, ale conajmniej kilku co daje szerszą perspektywę na przeplatanie się gatunków i muzyczne ewolucje. W tej muzycje, jak w żadnej innej bycie niewolnikiem jednego stylu powoduje sukcesywny zanik pomysłów (obecne u wielu DJ i producentów).

Po drugie, wyznaję zasadę że muzyka elektroniczna ma charakter utylitarny. W aucie na długiej trasie słuchasz posuwistych progów, na imprezie szybkich łomotów, uczysz się czy pracujesz to nadajesz lekki chill czy ambient. Uważam że każdy gatunek muzyki elektronicznej ma zastosowanie w innym środowisku, innej sytuacji i w zasadzie ciężko jest określić który gatunek jest lepszy czy gorszy (to akurat kieruję do Ciebie, bo wiem że jesteś rażąco uprzedzony choćby do gatunków hard). Znam wielu z Was, którzy będąc wielkim fanem np. UK trance jak Johnny przez przypadek w drodze na Sunrise odkryli w ten właśnie sposób styl Jerome Isma-Ae - moja teza więc jest taka że każdy rodzaj muzyki jest dobry i odnajdzie się sytuacyjnie.

Olewając i nie jeżdżac na imprezy, głównie te zagraniczne o sprawdzonej renomie, ekipie i gatunkach nieobecnych w Polsce (co robi a propos jakieś 99% użytkowników tego forum) tracisz wielką możliwość sprawdzenia i poznania muzyki na imprezie, choćby:
- jak taki czy inny numer działa na publikę?
- jak Ty sam odbierasz numer który w domowym zaciszu wydał Ci się nudny i nieciekawy?
- jak jeden czy drugi numer komponuje i łączy się z innymi
- przy ktorym kawałku czy secie ludzie latają jak porobieni a przy którym zasypiają pod ścianą?
- który numer jest typowym imprezowym naganiaczem jak to sam nazywam, a który lepiej odłożyć na bok?
- itd. itp...

Stąd też wychodzę z założenia że miłośnik muzyki nie jeżdżacy na eventy jest uboższy w całą wiedzę i doświadczenia odbiorcy, a czesto w ogóle jej nie posiada, a ten który aktywnie uczestniczy w imprezie zdobywa masę obserwacji i doświadczeń jakże cennych dla prywatnej orientacji w tym czego słucha. Co gorsza, jak jeszcze zaczyna robić wykłady typu Vibez o hardstyle, a na typowej imprezie tego gatunku pewno ani razu w UK czy Holandii nie był. No comment.

Tak... styl umiera jak nie czerpie pomysłów z innych stylów, ale chętnie piszesz, że trance disco, rock, pop etc. Czyli co trance umarł przez to, że zaczął czerpać garściami z innej piaskownicy ? Z Twojej tezie zawarte jest sytuacja wręcz odwrotna.

Ja przykładowo potrafie bawić się nawet przy chillach czy Namlook'owskich ambientach. Zabawa to pojęcie względne.

Hardów nie lubie, bo dla mnie są bez przekazu. Jeżeli 90 % na evencie ludzi reaguje na jakiś ostry kick, z przesterowanym bassem jak na orgazm to o czy my tu mówimy. Argumenty : ale zajebiście napierdala to nie moja liga. Ja wole to przesłodzone wyciskacze łez i dużo deszczu i paninek na breakdownie :D

I ostatnia część, Stelmach, Twojej wypowiedzi.
Stelmach, Wasze opowieści i zdjęcia z eventów pokazują totalne zbydlacenie i poszerzanie międzynarowych stosunków poporzez oporowe libacje, a nie pełne pasji tripy miłośników muzyki elektronicznej. :) Może czegoś się nie dowiedziałem i nie doczytałem, ale tak to się prezentuje, z boku patrząc.

Pozatym na imprezie liczy się subiektywny odbiór muzyki, a nie że stwierdzasz, że ten wałek jest dobry, bo koleś przy tym wałku wyjął pałe i zaczął ją wywijać :)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Tulipan aka Nexus 09 lut 2010, 15:06

bAchoR napisał(a):Stelmach, Wasze opowieści i zdjęcia z eventów pokazują totalne zbydlacenie i poszerzanie międzynarowych stosunków poporzez oporowe libacje, a nie pełne pasji tripy miłośników muzyki elektronicznej

bo baaaniaaa trwa naadaaall !!!!!!!!!!!! ehhehe no bo tak to wyglada z boku jak sie na nas patrzy ale jak sie do nas dolaczy to nie jest tak zle bo my mimo ze pijemy i takie tam to ciagle gadamy o muzyce :)
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 09 lut 2010, 15:20

bAchoR napisał(a):Stelmach, Wasze opowieści i zdjęcia z eventów pokazują totalne zbydlacenie i poszerzanie międzynarowych stosunków poporzez oporowe libacje, a nie pełne pasji tripy miłośników muzyki elektronicznej. Może czegoś się nie dowiedziałem i nie doczytałem, ale tak to się prezentuje, z boku patrząc.

Nie chesz nie jeździj. Nikt szczególnie Cię zresztą nie zaprasza. A że ja czy inni lubią sobie wypić, pośmiać i powygłupiać się, a przy okazji posłuchać muzyki, nic na to nie poradzę. Nie jesteśmy przedstawicielami kłóka parafialnego z księdzem proboszczem na czele. Jak widzisz z naszych relacji wynika raczej że wszyscy dobrze się bawią i są zadowoleni. Ty wolisz imprezować inaczej - Twoja sprawa.

Ja przykładowo potrafie bawić się nawet przy chillach czy Namlook'owskich ambientach. Zabawa to pojęcie względne.

Ja również w zależności od sytuacji. Nie jestem uprzedzony do żadnego gatunku (z małym wyjątkiem bo prywatnie nie lubię drum & bass i latino house).

bAchoR napisał(a):Pozatym na imprezie liczy się subiektywny odbiór muzyki, a nie że stwierdzasz, że ten wałek jest dobry, bo koleś przy tym wałku wyjął pałe i zaczął ją wywijać

No właśnie, choćby dla takich spostrzeżeń warto pojechać na event, a nie zamulać się w domu z chorym psem.
Stelmach
Rave on!

Postprzez bAchoR 09 lut 2010, 16:26

No pewnie, lepiej jechać na event i mieć wszystko w dupie, nawet swojego chorego na raka psa, którego kroją. Gratuluje podejścia.

Pierwsza część wypowiedzi. Po co się burzysz ? Ja nie ingeruje w to jak się bawicie, ale takie czarowanie muzyką i ważnością eventów dla muzyki, pasji to dla mnie bajka 1001 nocy.

Więcej głosu już nie zabieram w tym wątku, bo zaraz zrobi się niemiło, czego nie chce.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Stelmach 12 lut 2010, 9:41

Ubaw mam straszny zawsze jak niektóre osoby na siłę wyszukują powodów, żeby tylko nie jechać na event :D Raz zdycha pies, innym razem natrętna ciotka się wpycha w momencie gdy wszystko już dograne, to choroba na dzień przez imprezą, albo katorżnicza praca jak w kamieniołomach lub najbardziej popularny motyw - czyli ciągłe długi :D Pewno jeszcze tysiąc innych powodów by się znalazło, by tylko siedzieć w domu i nie jechać. Co gorsza, nie jadą też Ci których się zaprasza, dzwoni i rezerwuje miejsce w hotelu.

Sorry, Rafał to nie o Tobie. Bądź zdrów ;-) Sisiek też nagle obłożnie zachorował na jeden dzień przed ostatnim Migration :D To tak jak "Miro" Drzewiecki, który ciężko zachorował na jeden dzień przed przesluchaniem na komisji :D Pewno za dużo relacji z przesłuchań komisji się naoglądał, bo wcześniej był zuch chłopak i zdrowy jak ryba :mrgreen:
Stelmach
Rave on!

Postprzez Alexandra 12 lut 2010, 11:26

nie pintol Stelmi, bo ja to nigdy sie z nikim nie umawiam jak jade na event, a i tak do mnie potem wydzwaniacie :P

a co do wymowek - moze po prostu ludziom sie czasem nie chce jechac i tyle :D ja tam ciotki nie potrzebuje, zeby nie jechac, jak sie nie chce czegos, to sie tego nie robi ot co :)

ostatecznie lepiej powiedziec, ze sie nie jedzie a potem zrobic surprise hehehe
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez Stelmach 12 lut 2010, 14:39

A no Olu... z Tobą to jest troszeczkę inaczej, bo wszyscy Cię bardzo lubimy, no i wiesz... i zawsze chętnie Cię zapraszamy w nasze przemiłe towarzystwo ;-)

Alexandra napisał(a):ostatecznie lepiej powiedziec, ze sie nie jedzie a potem zrobic surprise hehehe

Trzymam Cię za słowo przy okazji kolejnej imprezki ;-)

Alexandra napisał(a):a co do wymowek - moze po prostu ludziom sie czasem nie chce jechac i tyle

To z kolei pierwotny syndrom depresji lub tzw. "chronic fatigue syndrom" (syndrom chronicznego zmęczenia) i wymaga leczenia psychologicznego. Gdyby u kogoś z Was objawiał w szczególnie posuniętym stadium to polecam moją mamę i słynny gabinet psychologiczny :D Ja zastosuję szczególnie skuteczną terapię :D
Stelmach
Rave on!

Postprzez Sisiek 12 lut 2010, 16:42

Stelmach napisał(a):Sisiek też nagle obłożnie zachorował na jeden dzień przed ostatnim Migration :D To tak jak "Miro" Drzewiecki, który ciężko zachorował na jeden dzień przed przesluchaniem na komisji :D Pewno za dużo relacji z przesłuchań komisji się naoglądał, bo wcześniej był zuch chłopak i zdrowy jak ryba :mrgreen:

Ta i jeszcze krążą plotki że mój ch.... jest słodki. Poza tym nie tykaj mojej osoby bo jak robiłeś na mopie w Lidlu i nie jechałeś na imprezę to nikt Ci wymówek nie robił. Ogarnij się i pozwól że każdy będzie jeździł i robił to co mu się podoba. A w Radomiu nie bylem bo miałem ciekawsze rzeczy do robienia i nikomu nie mówiłem że będę bo wiedziałem że mnie nie będzie. Proste i jasne. Prawie 30 lat masz na karku a pierdolisz jak dzieciak jakiś. :arrow:
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez bAchoR 15 lut 2010, 9:03

Ogarnij się i pozwól że każdy będzie jeździł i robił to co mu się podoba. A w Radomiu nie bylem bo miałem ciekawsze rzeczy do robienia i nikomu nie mówiłem że będę bo wiedziałem że mnie nie będzie. Proste i jasne. Prawie 30 lat masz na karku a pierdolisz jak dzieciak jakiś.

Święte słowa, Panie Sowa.

Dostajesz ,,+'' do umiejętności do umięjetności kwitowania, przez co wzrosta Ci charyzma (następny poziom). Dodatkowo dostajesz do inwentarza potiony soku z gumi-jagód, oraz księgę czarów chałturników 8-)

Stelmach, nikt Ci za te wszystkie eventy pomnika nie postawi. A te ubolewania, że ludzie nie jeżdzą na eventy, wykręcają się to nie wiem po co i dla kogo.
Zaproś lepiej jakaś porządną dziewczynę do kawiarni. 8-)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Stelmach 15 lut 2010, 21:39

Sisiek napisał(a):bo wiedziałem że mnie nie będzie

...cóż prorocza sztuka przewidywania... no i ta pechowa choroba która łapie na dzień przed eventem...:D
Życzę szerokiej wiedzy na temat obecności na GG i grubej relacji z lotów pod sceną. I oby już nikt nie chorował tego dnia.

bAchoR napisał(a):A te ubolewania, że ludzie nie jeżdzą na eventy, wykręcają się to nie wiem po co i dla kogo.

Szkoda tylko, że jak jest event czy forumowa bania to chcesz wbijać na krzywy ryj, a potem jeszcze siejesz popepline i krytykujesz sposób w jaki sobie balujemy. Następnym razem każdy z nas powie Ci serdecznie "dziękuję". Ja zacznę pierwszy.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Sisiek 16 lut 2010, 17:18

Stelmach napisał(a):...cóż prorocza sztuka przewidywania... no i ta pechowa choroba która łapie na dzień przed eventem...:D

Ciebie chyba łapie choroba ale psychiczna. Naucz się czytać a prorocza sztuka przewidywania polega po prostu na zaplanowaniu sobie czegoś innego niż jechanie na imprezę w tym czasie. Jeszcze raz Ci powtarzam, że nie każdy musi robić to co Ty robisz i jeździć tam gdzie Ty jeździsz bo każdy ma swoje życie i robi co mu się podoba. Nie jest prawdą iż ktoś z tego powodu nie może się wypowiedzieć na jakiś temat. Jak już mówiłem odbij ode mnie bo ch.. wiesz a się prujesz jak społeczniak na komendzie.
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Solo van Small 16 lut 2010, 20:35

Sisiek napisał(a):
Stelmach napisał(a):...cóż prorocza sztuka przewidywania... no i ta pechowa choroba która łapie na dzień przed eventem...:D

Ciebie chyba łapie choroba ale psychiczna. Naucz się czytać a prorocza sztuka przewidywania polega po prostu na zaplanowaniu sobie czegoś innego niż jechanie na imprezę w tym czasie. Jeszcze raz Ci powtarzam, że nie każdy musi robić to co Ty robisz i jeździć tam gdzie Ty jeździsz bo każdy ma swoje życie i robi co mu się podoba. Nie jest prawdą iż ktoś z tego powodu nie może się wypowiedzieć na jakiś temat. Jak już mówiłem odbij ode mnie bo ch.. wiesz a się prujesz jak społeczniak na komendzie.

patrzac obiektywnie to wydaje mi sie ze Sisiek ma racje
mi line-up podchodzi i to bardzo wiec widzimy sie 5 czerwca w Poznaniu
mam nadzieje zobaczyc duzo osob z forum tych znanych i tych co dopiero bede mial okazje poznac
rok 2009 nie byl dla mnie za bardzo imprezowym rokiem i mam nadzieje to sobie odbic wlasnie na GG
i pamietajcie ze line-up jeszcze nie jest zamkniety
Wypoczynek :) - Over & Out :)
Solo van Small

Postprzez bAchoR 18 lut 2010, 12:20

Stelmach napisał(a):
bAchoR napisał(a):A te ubolewania, że ludzie nie jeżdzą na eventy, wykręcają się to nie wiem po co i dla kogo.

Szkoda tylko, że jak jest event czy forumowa bania to chcesz wbijać na krzywy ryj, a potem jeszcze siejesz popepline i krytykujesz sposób w jaki sobie balujemy. Następnym razem każdy z nas powie Ci serdecznie "dziękuję". Ja zacznę pierwszy.

1. Pierdolisz jakbym z Wami morze wódki przelał.
2. Jeszcze nigdy nie wbiłem się do nikogo na krzywy ryj, więc uważaj, Stelmach, co piszesz. Już to, że możesz o kimś tak pomyśleć już wstawia Cię w złym świetle.

Nie bierz wszystkiego do siebie. Napisałem tylko jak z boku wygląda Wasz clubbing oczami Kowalskiego. I Nexus się skumał, bo się do tego odniósł. Tobie tego zabrakło i już się pompujesz
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez KaSS 18 lut 2010, 16:35

I po co te nerwy.. Jak zawsze ścina o nic :) Każdy lubi co innego, jak Stelmi lubi popić i pojeździć na eventy za granicą to jego sprawa. Jak Bachor lubi latać na breakdownach i przy tym płakać to też jego sprawa. Nie można nikogo do niczego zmusić.

Z tą chorobą to jednak przesada Panie Stelmaszczyk. Czasem jest tak niestety, że zmoże człowieka i nie ma siły ani ochoty nigdzie wyjść. To samo z chorym psem. Zwierzę też człowiek jak to mówią :) Czasem są ważniejsze rzeczy do zrobienia niż imprezowanie. To jest kwestia odpowiedniego ustawienia priorytetów w życiu. Pieniądze też nie zawsze są (w moim przypadku przeważnie nie ma xD), a praca/szkoła też nie pozwala czasem na oddawanie się przyjemnościom.

Tak czy siak ja chyba też zawitam na GG :) Więc do zobaczenia Forumowa Popelino! :D
Obrazek
<3|trance .. transforming peace into music|<3
KaSS

Postprzez bAchoR 18 lut 2010, 17:16

Akurat wypada w jeden z niewielu wolnych weekendów, także ja już, całkiem poważnie, wstępnie się piszę. Dawno nie byłem na żadnym evencie. A zobaczyć Kasie w czarnych włosach i jej dokuczać to rzecz bezcenna ;)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez KaSS 19 lut 2010, 14:10

bAchoR napisał(a):A zobaczyć Kasie w czarnych włosach i jej dokuczać to rzecz bezcenna

Haha to się spóźniłeś ;p Już nie są czarne :D
Obrazek
<3|trance .. transforming peace into music|<3
KaSS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy