Armin van Buuren: Malta, Poznań - 22.08.2009

MSM Events pres. A Day At The Park
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Armin van Buuren: Malta, Poznań - 22.08.2009

Postprzez Mr_Hide 22 sie 2009, 22:29

Nawet im mnie się dziś Armin spodobał. :D Poza tym Isma-E-a bardzo fajnie zagrał, chodź tylko drugą połowę seta miałem okazję posłuchać.
Mr_Hide
aka Depthide

Postprzez Alexandra 22 sie 2009, 22:30

no ładnie zagrali jak na taki piknik :)
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez Transi 22 sie 2009, 22:51

Właśnie był wywiad z Arminem w Planecie. No i co? powiedział, ze prawdopodobnie Polska będzie jednym z krajów, w których obchodzone będą obchody ASOT450 ;) Moze kogoś to zainteresuje ;)
Transi
Keep It Dark

Postprzez peterhol9 22 sie 2009, 22:54

Transi napisał(a):Właśnie był wywiad z Arminem w Planecie. No i co? powiedział, ze prawdopodobnie Polska będzie jednym z krajów, w których obchodzone będą obchody ASOT450 ;) Moze kogoś to zainteresuje ;)
taaaa..będzie grał w Tomaszowie Lubelskim? :D :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Tinusia 23 sie 2009, 9:36

Witam, trzeba przyznać że na jak taki krótki event są tego zalety, mamy godzinę 10 a ja w pełni prosperuje wyspana.
Jestem bardzo zadowolona wręcz zachwycona! Lokalizacja była świetna, świetna organizacja, dobrze rozplanowany teren. Ogólnie wielki plus, ale.... 70% osób była albo pijana, albo naćpana albo miała problemy umysłowe. Ludzie wręcz się zataczali, wpadali na innych, walki rudych kojotów. Nie mam nic przeciwko różnicy wiekowej, ale powinny być np. sprawdzane dowody przy zakupie piwa.

O 16 spotkałam się z m00ną i jej chłopakiem Juniorem zaraz na starcie Malty, tam potem dołączyła do nas Natalia aka Pressya, następnie Mimaj i inni znajomi. Po dobrym piwku na rozpoczęcie wieczoru i spotkania udaliśmy się do celu. Ochrona bez problemu wpuściła mnie z jedzeniem a przecież wyraźnie był napisany zakaz wstępu :D. Udaliśmy się zaraz pod scenę gdzie cisnął Matthew Dekay, grał dla mnie w sam raz ,chociaż mam ogromne plecy w muzyce to nie omieszkałam się poruszać. Następnie Jerome Isma-Ae jego 30 minut setu wyskakałam z koleżanką zaraz pod sceną, zagrał dla mnie bomba! Ruszyłam na poszukiwanie znajomych gdzie na lekkich chilloucie zajadali zapiekanki na górce patrząc w kierunku sceny. Ruszyli następnie do działu gastronomicznego gdzie odnaleźliśmy housową scenę co była niebywałym odkryciem i spędziliśmy tam szalejąc całkiem sporo czasu, pomijając otwarcie igrzysk.

Dotarci pod główną scenę tuż przed wejściem Armina gdy trwała jeszcze ta cała ceremonia, wejście z flagami i ich zawieszanie i ta zacinająca się muzyka. Na wstępne o Hymnie Narodowym gdzie było więcej śmiechu niż powagi ze strony innych, z Mimajem poczuliśmy że ludzie na około palą trawkę i śpiewają radośnie hymn, ludzie ściągają koszulki i krzyczą a oprócz tego myśleliśmy że jest to remix hymnu bo na wstępie nie zapowiadał się. Następnie fajerwerki które wyglądały przepięknie, zrobiły na mnie ogromne wrażenie, cała ta góra Kościuszki w czerwonym świetle (Kościuszki?), pięknie podświetlone drzewa i piękna muzyka w tle. Wyglądało to cudownie, aż nagle zjawił się Armin na scenie.

Na początku luźno ale gdy usłyszałam Rank 1- Symfo obudziła się we mnie energia i przez następne 10 minut straciłam kontakt z otoczeniem i liczyło się tylko to co słyszę. Jednak potem zaczęło być nudnawo, występ stał się monotematyczny, niestety kompletnie to do mnie nie przemówiło, i chyba wielu ludziom tak samo. Więcej było chyba ludzi do toi toia i po piwo niż pod sceną. Zdecydowaliśmy więc wracać do domu, mieszkam jedno osiedle dalej od Malty więc wracałam sama pieszo do domu.

Niespodzianką wieczoru! Spotkałam na największym zadupiu Qsiego, okrzyk jaki oddaliśmy chyba równał się z nagłośnieniem na Malcie. Wielkie pozdrowienia dla Ciebie i dla Twoich znajomych!!

Impreza fajna, zaliczam do udanych i aż prosi się o więcej takich! Gdy wracałam do domu słyszałam jeszcze Armin van Buuren ft Sharon den Adel - In and Out of Love, nie jestem pewna czy oryginał czy remix. Oprócz tego na zakończenie poleciał david guetta feat. kelly rowland - when love takes over.. co tam musiało się dziać!

Szczególne pozdrowienia dla Pressya Mimaj m00na M[a]D Qsi i wszystkich znajomych mordek! Co chwile ktoś mnie zaczepiał więc bardzo trudno Was tu wszystkich spisać!!

fotorelacja:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Been talking to myself forever, yeah
And how I wish I knew me better, yeah
Still sitting on a shelf and never
Never seen the sun shine brighter
And it feels like me
On a good day!!

Obrazek
Tinusia

Postprzez Stelmach 23 sie 2009, 9:52

Tinusia napisał(a):70% osób była albo pijana, albo naćpana albo miała problemy umysłowe.

Dobrze że nie przyjechała nasza ekipa, a szczególnie taki jeden typ z Warszawy, bo statystyki byłby znacznie zawyżone :D

Ładne fotki moje piękne panie, wszystkich serdecznie pozdrawiam. Brakuje mi tu tylko Kaspy - gdzie się podział?
Stelmach
Rave on!

Postprzez Alexandra 23 sie 2009, 10:14

Transi napisał(a):Właśnie był wywiad z Arminem w Planecie. No i co? powiedział, ze prawdopodobnie Polska będzie jednym z krajów, w których obchodzone będą obchody ASOT450 ;) Moze kogoś to zainteresuje ;)

to miala byc tajemnica :P
i chyba nie 450 a 550 ;) bo to ma byc w przyszlym roku
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez Tinusia 23 sie 2009, 11:18

1. Gaia - Tuvan (Intro Mix)
2. M6 - Opus Sectrum
3. Rank 1 - Symfo (Original Mix)
4. OceanLab vs Gareth Emery - On A Metropolis Day (Myon & Shane 54 Mashup)
5. Temple One pres. Tu Casa – Betelgeuse (Barnes & Heatcliff remix)
6. Andy Moor vs Lange - Stadium Four (Original Mix)
7. Markus Schulz - Do You Dream (Uplifting Mix)
8. Stoneface & Terminal – Stardust Vs. Rex Mundi Feat. Susana – Nothing At All (AVB Mash Up)
9. Darren Tate vs Jono Grant - Let The Light Shine In (Filo & Peri Remix 2009)(AVB Edit)
10. Bobina - Invisible Touch (Ferry Corsten's Touch)
11. Jochen Miller - Brace Yourself (Extended Mix)
12. Armin van Buuren feat. Cathy Burton vs Cosmic Gate - F.A.V. Rain (Armin van Buuren Mashup)
13. Armin van Buuren feat. Jaren - Unforgivable (Stoneface & Terminal Vocal Remix)
14. Nitrous Oxide - Aurora (Original Mix)
15. Roger Shah & Signum – Healesville Sanctuary (Roger Shah Remix)
16. Ram - Ramsterdam (Jorn van Deynhoven Remix)
17. Thomas Bronzwaer - Look Ahead (Original Mix)
18. Armin van Buuren - Communication part 3
19. Alex M.O.R.P.H. feat. Ana Criado - Sunset Boulevard (Original Mix)
20. 3rd Moon - Monsun
21. Simon Patterson - Us (Original Mix)
22. Sunny Lax - Reborn (Nitrous Oxide Remix)
23. System F - Exhale
24. Selu Vibra - Divine
25. Club Scene Investigators - Direct Dizko (Sander van Doorn Remix)
26. Armin van Buuren vs. Jochen Miller - Out Of Connection (Armin van Buuren Mashup)
And it feels like me
On a good day!!

Obrazek
Tinusia

Postprzez Kasper 23 sie 2009, 11:31

Zła tracklista, ale set był miazga, wkleje poprawną później. Armin pocisnął same oklepane wałki, ale co się działo LIVE to boooooooooooooooooooooombaaaa... Ten koleś jest najlepszy jak dla mnie i nikt mnie nie przekona. Na koniec leciał jeszcze David Guetta feat. Kelly Rowland - When Love Takes Over, ale dlaczego? Armin i Guetta? wtf? Dla nie wtajemniczonych, którzy dorwą ripa z tego seta, podpowiem, że wystarczy posłuchać słów od których się ten utwór zaczyna. Resztę napiszę później. AR-MEN ftw!
Ostatnio edytowano 23 sie 2009, 20:04 przez Kasper, łącznie edytowano 2 razy
Kasper

Postprzez Tulipan aka Nexus 23 sie 2009, 11:33

tak jak mowielm Tina to byl ten mash up z lost connecion Millera :P piekna recka i piekne foty :D
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez peterhol9 23 sie 2009, 11:38

Kasper napisał(a):Ten koleś jest najlepszy, nie ma żadnego ale i te wszystkie Kearney'e Askew'y i inne pachołki to tylko pachołki.
ja za Kearneyem nie przepadam, ale Askew?? Taaa ... Ale tekst Kasper walnąłeś, że szok. Słuchasz może coś poza Armadą, Asotem, Armindem itp? Jakiś innych stylów niż to co prezentuje AvB?

Żeby nie robić offtopa.. Tracklista jest kiepska jak kiepskie są chipsy o smaku fromage, które dopiero zjadłem. Oklepane, bez polotu wałki.

a teraz żeby zrobić kolejny offtop to wkleję tylko film. Czepiał sie tego co zostało powiedziane nie będę, bo nie mam czasu

edit..Gaia - Tuvan jest wyjebane i fajnie że było na początku. Tyle ode mnie
Ostatnio edytowano 23 sie 2009, 11:50 przez peterhol9, łącznie edytowano 1 raz
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Tinusia 23 sie 2009, 11:43

Tulipan aka Nexus napisał(a):tak jak mowielm Tina to byl ten mash up z lost connecion Millera

Nie ma to jak siedzieć o 23:30 na osiedlowej ławce i zgadywać z Tobą kawałki jakie są jeszcze grane.

Listę dostałam od kumpla więc od razu publikowałam i na końcu na pewno leciał Guetta.
And it feels like me
On a good day!!

Obrazek
Tinusia

Postprzez cryshis 23 sie 2009, 11:50

Tinusia napisał(a):1. Gaia - Tuvan (Intro Mix)
2. M6 - Opus Sectrum
3. Rank 1 - Symfo (Original Mix)
4. OceanLab vs Gareth Emery - On A Metropolis Day (Myon & Shane 54 Mashup)
5. Temple One pres. Tu Casa – Betelgeuse (Barnes & Heatcliff remix)
6. Andy Moor vs Lange - Stadium Four (Original Mix)
7. Markus Schulz - Do You Dream (Uplifting Mix)
8. Stoneface & Terminal – Stardust Vs. Rex Mundi Feat. Susana – Nothing At All (AVB Mash Up)
9. Darren Tate vs Jono Grant - Let The Light Shine In (Filo & Peri Remix 2009)(AVB Edit)
11. Jochen Miller - Brace Yourself (Extended Mix)
12. Armin van Buuren feat. Cathy Burton vs Cosmic Gate - F.A.V. Rain (Armin van Buuren Mashup)
13. Armin van Buuren feat. Jaren - Unforgivable (Stoneface & Terminal Vocal Remix)
14. Nitrous Oxide - Aurora (Original Mix)
15. Roger Shah & Signum – Healesville Sanctuary (Roger Shah Remix)
17. Thomas Bronzwaer - Look Ahead (Original Mix)
18. Armin van Buuren - Communication part 3
19. Alex M.O.R.P.H. feat. Ana Criado - Sunset Boulevard (Original Mix)
20. 3rd Moon - Monsun
21. Simon Patterson - Us (Original Mix)
22. Sunny Lax - Reborn (Nitrous Oxide Remix)
23. System F - Exhale
24. Selu Vibra - Divine
25. Club Scene Investigators - Direct Dizko (Sander van Doorn Remix)
26. Armin van Buuren vs. Jochen Miller - Out Of Connection (Armin van Buuren Mashup)

http://rapidshare.com/files/270408006/A ... TALiON.rar

http://hotfile.com/dl/10694820/4855f2a/ ... N.rar.html

;)
I don't understand people who satisfy with ordinary pop music .
cryshis
Administrator

Postprzez Tinusia 23 sie 2009, 11:56

Jerome Isma-Ae - Live @ A Day At The Park (Poland) - 22-Aug-2009 (Uploaded.to)
http://uploaded.to/file/cnen2z

Matthew Dekay - Live @ A Day At The Park (Poland) - 22-Aug-2009 (Uploaded.to)
http://uploaded.to/file/hfdoja
And it feels like me
On a good day!!

Obrazek
Tinusia

Postprzez Kasper 23 sie 2009, 11:59

peterhol9 napisał(a):
Kasper napisał(a):Ten koleś jest najlepszy, nie ma żadnego ale i te wszystkie Kearney'e Askew'y i inne pachołki to tylko pachołki.
ja za Kearneyem nie przepadam, ale Askew?? Taaa ... Ale tekst Kasper walnąłeś, że szok. Słuchasz może coś poza Armadą, Asotem, Armindem itp? Jakiś innych stylów niż to co prezentuje AvB?

Żeby nie robić offtopa.. Tracklista jest kiepska jak kiepskie są chipsy o smaku fromage, które dopiero zjadłem. Oklepane, bez polotu wałki.

a teraz żeby zrobić kolejny offtop to wkleję tylko film. Czepiał sie tego co zostało powiedziane nie będę, bo nie mam czasu

Filmem niczego nie udowodnisz, bo ja obstaje przy także innych gatunkach. Moja wypowiedź - jakże subiektywna zresztą więc się nie pień - dotyczyła transowych DJ'i, którzy z reguły każdy jak jeden mąż grają od breakdownu do breakdownu, ale to już temat na inną dyskusje i nie tu aby nie robić oftopa.

Co do samej imprezy to jak na balet za 40 zł było całkiem dobrze, szkoda jedynie, że ta polana harcerza tak odbiła się na moich stopach, ale no cóż, jak harcerzem nie jestem ani nigdy nie byłem. Armin próbował docisnąć publikę Direct Dizko, ale nie z nami takie numery. Dekay bajer muzyka, a Isma-Ae jest zdeczka przereklamowany. Reszta później. Mam też jakieś widjo to pocisne też.
Kasper

Postprzez Kasper 23 sie 2009, 12:07

Tulipan aka Nexus napisał(a):tak jak mowielm Tina to byl ten mash up z lost connecion Millera :P piekna recka i piekne foty :D

to był remix Duranda nie mashup i naszczęście bo cisł, ten mashup ponad rok.

poprawiona tracklista:

01. Gaia - Tuvan (Intro Mix)
02. M6 - Opus Sectrum
03. Rank 1 - Symfo
04. OceanLab vs. Gareth Emery - On A Metropolis Day (Myon & Shane 54 Mashup)
05. Temple One pres. Tu Casa – Betelgeuse (Barnes & Heatcliff Remix)
06. Andy Moor vs. Lange - Stadium Four
07. Markus Schulz - Do You Dream (Uplifting Mix)
08. Stoneface & Terminal vs. Rex Mundi feat. Susana – Stardust at All (Armin van Buuren Mashup)
09. Darren Tate vs. Jono Grant - Let The Light Shine In (Filo & Peri 2009 Edit)
11. Jochen Miller - Brace Yourself
12. Cosmic Gate vs. Armin van Buuren feat. Cathy Burton - F.A.V. Rain (Armin van Buuren Mashup)
13. Armin van Buuren feat. Jaren - Unforgivable (Stoneface & Terminal Dub)
14. Nitrous Oxide - Aurora
15. Roger Shah & Signum – Healesville Sanctuary (Roger Shah Mix)
17. ID
18. Thomas Bronzwaer - Look Ahead
19. Armin van Buuren - Communication (Part 3)
20. Alex M.O.R.P.H. feat. Ana Criado - Sunset Boulevard
21. 3rd Moon - Monsun
22. W&W - Mainstage
23. Sunny Lax - Reborn (Nitrous Oxide Remix)
24. Simon Patterson - Us
25. System F & Armin van Buuren - Exhale
26. Selu Vibra - Divine
27. SO Project (Club Scene Investigation) - Direct Dizko (Sander van Doorn Remix)
28. Armin van Buuren feat. Sharon den Adel - In & Out Of Love (Richard Durand Remix)

Encore:

29. David Guetta feat. Kelly Rowland - When Loves Takes Over (Electro Original Mix)
Kasper

Postprzez phantom 23 sie 2009, 13:45

Kasper napisał(a):Armin i Guetta? wtf? Dla nie wtajemniczonych, którzy dorwą ripa z tego seta, podpowiem, że wystarczy posłuchać słów od których się ten utwór zaczyna.

Haha, był niedawno temat o ich relacjach na TA :D.

Kasper, wyśmiewasz Kearneya i Askewa, ale jak dla mnie momentem seta Armina było "Us" Pattersona, bądź co bądź związanego z UK trancową sceną.
Tracklista oklepana, ale z drugiej strony trzeba chyba zrozumieć, że jego publiczność jest zdecydowanie szersza niż didżejów undergroundowych. Poza tym i tak wracając do domu, słyszałem marudzenie, że za mało wokalu i tylko trzy numery z ostatniej płyty... I to z ust dorosłych facetów :D.

Dekay zaczął od numeru Kalkbrennera z OST "Berlin Calling". Ogólnie liczyłem po cichu na więcej melodyjnych motywów, a nie remiksy "Music" Madonny". No, było też oklepane, ale wciąż fantastyczne "Domino" Oxii. Isma-ae OK, choć trochę pasywnie na scenie.
Ogólnie było za głośno, przynajmniej dla mnie słuchanie w pewnym momencie przestawało być zupełną przyjemnością, a nie stałem pod samą sceną. A co dopiero dla tych kilkuletnich dzieciaków?

Acha, no i zachowanie ludzi podczas ceremonii otwarcia... Niektórym powinni dać zakaz stadionowy.
phantom

Postprzez Kasper 23 sie 2009, 14:11

phantom napisał(a):Dekay zaczął od numeru Kalkbrennera z OST "Berlin Calling".

Nie wiedziałem co to, ale petarda na żywo serio :O muszę dorwać wreszcie ten OST bo póki co szukałem bez powodzenia, a już Infra i ktoś jeszcze polecał mi to dawno temu.
Kasper

Postprzez phantom 23 sie 2009, 15:12

Akurat tego kawałka tam nie znajdziesz, ale mimo to polecam. Przekonasz się, że "Altes Kamuffel" czy "Bengang" wyginają zdecydowanie bardziej, o osławionym "Gebruenn Gebruenn" nie mówiąc :).

Sisiek, no cóż, każdy ma jakieś plamy w życiorysie :P.
phantom

Postprzez Kasper 23 sie 2009, 16:29

phantom napisał(a):Akurat tego kawałka tam nie znajdziesz, ale mimo to polecam. Przekonasz się, że "Altes Kamuffel" czy "Bengang" wyginają zdecydowanie bardziej, o osławionym "Gebruenn Gebruenn" nie mówiąc :).

Sisiek, no cóż, każdy ma jakieś plamy w życiorysie :P.

jest też Train jako Bonus Track, przegrube... ta melodia ryje banie...

Dekay grał jeszcze M83 - Colours w remixies Sashy, co za moc... Gdy Isma-Ae pocisł jakiś (chyba własny) remix do BT - The Rose Of Jericho, to tłumem nieźle pozamiatało...

Remix Jerome'a do nowych Way Out West'ów, również wyrywał z kapci.
Kasper

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy