Tunnel Electrocity - Klasztor Cystersów / Lubiąż - 14.08.09

14.08.2009 / Klasztor Cystersów w Lubiążu
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Tunnel Electrocity - Klasztor Cystersów / Lubiąż - 14.08.09

Postprzez Sisiek 05 sie 2009, 15:19

Haha Maniane kiedyś widziałem :D Gość zajebiście ciśnie :D ;) Co do reszty to po tym składzie z obrazka poniżej już nic mnie nie zdziwi :D Peran xD prawie jak PvD :)

http://img14.imageshack.us/img14/9967/costamo.jpg

Matvel napisał(a):23:00 V_VALDI pres SHOWTIME

To też dobre :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez sector 05 sie 2009, 16:07

to ten slynny Pianista? xD
sector
the king of bongo!

Postprzez Tulipan aka Nexus 05 sie 2009, 17:04

uuuu Alex o 6... pozno wiec pewnie dadza Ci pierdolnąć :)
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Solo van Small 12 sie 2009, 19:33

oficjalnie potwierdzam swoja nieobecnosc, nie dali mi wolnego w pracy a nikt sie nie chce zamienic na nocke przed wolnym weekendem :(
Ostatnio edytowano 12 sie 2009, 19:41 przez Solo van Small, łącznie edytowano 1 raz
Wypoczynek :) - Over & Out :)
Solo van Small

Postprzez Matvel 12 sie 2009, 19:35

A ja właśnie kupiłem bilet po dobrej zniżce i się pojawię na pewno.
Matvel

Postprzez Sisiek 15 sie 2009, 12:23

I jak tam Dj Maniana pocisnął z Vivaldim <lol> ?? :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez TBk2000 15 sie 2009, 14:38

Nie wiem kto mogl sie na tym gownie na main stage bawic, ale za to to co sie dzialo na Fly with Me to malo ktora glowa ograniala. Ja na scene wtargnalem ok godz. 19:00, kiedy za sterami stal Poziom X. Ze wzgledu na wczesna pore, spodziewalem sie lekkiego grania, ale cisnal takie tluste numery, ze ludziom ze stropu na glowy lecial tynk :D. Kumpel stojacy obok mnie dostal w glowe sporym kawalkiem :D. Na calej scenie przodowal glowie detroit, tribale i inne bangin techno, czyli ogolnie najlepsze gowno. Od 3 nad ranem oczywiscie hard i schranz, ale sily mi pozwalaly juz tylko na sluchanie. Sneo dla mnie mistrz tej sceny, po jego secie wciaz czuje sie wdeptany w ziemie. +miljon pincet za jego kilkuminutowe solo z elektryczna perkusja :D.

Najwiekszym dla mnie zaskoczeniem byla scena Gate to Hell, z muzyka Hardstyle, na ktorej nieoczekiwanie spedzilem ze trzy godziny. Sadzilem, ze beda grac tam straszna popeline, ale momentami bylo naprawde poteznie. Polecialo sporo grubych klasykow z lat kiedy HS byl zajebistym gatunkiem. Czulem sie jak na Qlimax-ie z 2003 roku :D. A mialem okazje pobawic sie przy Brian M feat. MC Bunn, Blutonium Boy, kotry imo rozjebal swoim setem publike, i The Prophet, co za typ :D.

O reszcie wypowiadal sie nie bede, bo inne sceny widzialem jedynie w drodze gdy szedlem kupic sobie wode, albo cos do jedzenia.

Na koniec, poszlismy rano posluchac trensu na RTTS, gdy w tym czasie swoja chujnie gral Woods. Potem jazdownia Wowk, i na koniec Alex, ktorego powinni ustawic z 2-3 godz. wczesniej, zamiast tej zamuly Lange czy Woods, bo cisnal takiego seta, ze zal go bylo po prostu grac w czasie gdy impreza juz wlasciwie sie konczyla.

Organizacyjnie impreza nie zawiodla. Mieli kilka opoznien z grajkami, ok 30 min. na dwoch scenach (z tego co zauwazylem), ale wiekszych wtop nie bylo. Zarcie dobre, i bylo nawet w czym przebierac ; ). Alkoholi i napojow pod dostatkiem, wiec nie bylo zonkow z konczaca sie woda czy piwem. Chwilami straszny scisk na szlakach pomiedzy sceniami, ale to tez dalo sie wytrzymac. Impreza bez wiekszych incydentow a ogolne wrazenie wynioslem z niej bardzo pozytywne :-).
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez phantom 15 sie 2009, 19:23

Właśnie, Alex grał o okrutnej porze, bawiło się wtedy może ze dwadzieścia osób, ale było przynajmniej kilku dobrych wariatów pod sceną i jeden gość solidnej postury tuż przy wyjściu, który nie mógł wytrzymać i zapytał mnie: "Kto to wszystko posprząta?" :D. Zresztą Carlo Calabro, który grał między 18:30 a 19:30, czyli kiedy było więcej osób i co ważniejsze - było cieplej, wcale znacznie większej publiki nie zgromadził. Ja już po tych kilku godzinach w koszulce z krótkim rękawem miałem dość, mogłem posłuchać tylko pierwszej połowy seta IN i musiałem zbierać się na autobus, bo powrotny z Palczyc (haha, motyw z autobusu) o 7.22.
Co było: na początek "Find", chwilę później "Elektra", "The Morning Feeling" (które funkcjonuje też jako "The Feeling After" :) ), remiksy do "Find Yourself" oraz "Out of the Sky", jak i do kawałka pvd.

Śledziłem na bieżąco wszystko, co działo się na każdej ze scen, ale najwięcej czasu i tak spędziłem na Fly with Me i Run to the Sun. Na pierwszej istotnie był niezły chaos. Tuż po 19 wpadłem tam na seta Poziom X, a zobaczyłem zapowiedź Mindfuckers. Poziom wystartował dopiero godzinę później i grał dość długo, prawie do 22. Było surowo i sążniście, jak przez całą noc na FWM, ale na koniec zagrał "Lullaby" The Cure, chyba w wyżyłowanym remiksie z "Balance 013" SOS, i "A New Error" Moderat. Na takim nagłośnieniu wchodzący bassline przewracał na plecy, ale niestety Fanculli akurat wtedy skończył podłączać swój sprzęt i było po zawodach. Liczyłem na jakieś wolniejsze i głębsze techno przynajmniej od jednej z gwiazd sceny, no ale nie trafiłem na taki. Oczywiście nie licząc Aether, który moim zdaniem stracił trochę ze względu na zbyt nisko położoną scenę. Była właściwie w jednej, płaskiej linii z podłogą, a dopchać się bliżej nie było wcale tak łatwo.

Na scenie RTTS też można było trafić na kawałki, które na domowym sprzęcie są OK, ale na evencie to już inne doświadczenie. Gelderen zagrał "Omen" :D, w secie Wippenberga znalazło się "Front" nagrane jako Sphaera, a świetną końcówkę miał Lawrence. Najpierw konkretny uplifting o psytrancowym zacięciu, a potem "Eternal Call" Powersa. Styl Lange'a i Woodsa nie był zaskoczeniem. Mnie nie odpowiadał, ale akurat wtedy było najwięcej osób. Infected Mushroom niezłe wariaty :twisted:. Mimo to wybrałbym koncert starych wyjadaczy z Metalliki. A na głównej raczej dominowały krótkie, chwytliwe motywy, a potem duuuużo masywnych bitów. W większości też nie dla mnie, ale V_Valdi, o którego tak dopytuje Sisiek :D, zagrał chyba "Maferefumeco" Einzelkinda 8).
phantom

Postprzez Enters 17 sie 2009, 10:10

Dla zainteresowanych Zdjęcia z ElectroCity 2009 :)

Zdjęcia z ElectroCity 2009 - fotorelacja
aka kaziemierz | GT FTW!
Enters

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy