ElectroCity V - 14.08.2010

Lubiąż, były Zakon Cystersów
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: ElectroCity V - 14.08.2010

Postprzez TBk2000 22 mar 2010, 4:35

Do line-up'u dolaczyli trzej nowi artysci; Tim Healey i Kraak & Smaak. Nie moje klimaty, ale z tego co sie czyta, to Kraak & Smaak robia spore zamieszanie na swiecie. Ja wciaz czekam na jakies dobre techno ;].
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Qsi 22 mar 2010, 19:19

Technik303 napisał(a):tylko musi jeszcze nad swoim rzemiosłem/kunsztem popracować

niech ten co nie musi rzuci kamień :)

"Kraak @ Smaak" - jakby jeszcze wpadł Trevor Loveys ze swoim pakietem remixów to bym przestał być obrażony na Polskę x]
Qsi

Postprzez JohnnyKnoxville 22 mar 2010, 23:31

Stelmach napisał(a):Od lat w Polsce nie było tak dobrego eventu!
zgadzam się !!!! Prawie żadnych "pustych" gwiazdeczek do dymania, tylko sami wymiatacze.... Muzycznie ta edycja to chyba najlepszy festiwal jaki kiedykolwiek miał miejsce w Polsce.... Również jestem na wielkie TAK i będe na 100001 a nawet 2% :D
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez sector 22 mar 2010, 23:35

JohnnyKnoxville napisał(a):Prawie żadnych "pustych" gwiazdeczek do dymania

Moglbys rozwinac mysl? :D
sector
the king of bongo!

Postprzez TBk2000 17 kwi 2010, 1:10

Praktycznie caly line-up podany w pierwszym poscie. Osobiscie nieco zawiedziony, liczylem na wiecej, duuuzo wiecej, a zamiast tego, odgrzewane kotlety. Kulminacja wieczoru bedzie trzygodzinny wystep dwoch niezastapionych, ubostwianych wrecz w Polsce artystow, w miejsce BT, z ktorym organizatorom cos nie wyszlo, EKSKLUZYWNIE!, Marco V b2b Sander van Doorn :lol:.

Jak mnie ktos tego dnia nie zaprosi na grilla, to moze wpadne :lol:.

Bez jaj, kto zaprasza tyle nazwisk dwa/trzy razy z rzedu (a nawet i wiecej) ?! V-Valdi czy inne wynalazki, na to jest wytlumaczenie. Ale ten frik Afrika Islam (4 raz z rzedu :lol:). Poziom X, Mindfuckers, tez byli rok temu (Poziom w 2008 tez byl), nie mogli zaprosic kogos innego ? np. boskiego Angelo ? :lol:. KC @ 2009, Marco Remus @ 2008, Roger Sanchez @ 2008, Hardy Hard @ 2006/2007/2008, Marco V @ 2007/2008, Gareth Emery @ 2008, Lisa Lashes @ 2008 - chociaz ona to nie Marco V czy inny SvD, ktorzy graja w Polsce co miesiac :lol:. Ogolnie rzecz biorac, niezla zenia :D. Sadzilem, ze organizuja to w miare kumaci ludzie, ale teraz widze, ze poza garstka ulubionych artystow polskich nastolatek, swoich wciskanych rokrocznie na chama wodzirejow i kilku nazwisk o ktorych wyczytali chyba na fil de bit, ludzie ci nie maja chyba pojecia o istnieniu innych grajkow :|. Dobrze, ze nie zapomnieli chociaz podniesc ceny za bilety, dzieki czemu bedziemy mogli znow podziwiac Marco V i van Doorn'a :D.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Amnes 17 kwi 2010, 23:20

wreszcie pierwszy raz może uda sie mi wybrać na marka i snadera. może jeszcze tiesto i armin dojdą to wogóle zamknąłbym listę klasyków do posłuchania.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez Stelmach 19 kwi 2010, 10:52

Spokojnie TBK, źle nie jest. Gdybym wymagał od organizatorów imprez (z wyjątkiem Hard House Academy), żeby line up pokrywał się z 100% moich muzycznych gustów to chyba przestałbym bawić się w wyjazdy. Wystarczy mi 2-3 konkretnych DJ i z czystym sumieniem wyjdę z imprezy z bananem na twarzy :D Możecie mi wierzyć że Kutski, Showtek, Lisa dokonają dzieła zniszczenia. Jak dodam do tego Dutch Master, który aktualnie jest w świetnej formie czy Alex Kidd'a, bez wspominania o innych to gwarantuję najlepszy balet tego roku. Trzymajcie mnie za slowo, a zobaczycie że sie nie pomylę ;-)
Stelmach
Rave on!

Postprzez Rado 04 sie 2010, 16:01

Obrazek
Podział na sceny w całości wygląda tak. Pozwoliłem sobie odkopać ten temat bo impreza już za 10 dni 8-)
Obrazek
Rado

Postprzez Michaju eM 05 sie 2010, 23:24

Wiele ciekawych Dj'i ale szkoda że nie da się wszystkich posłuchać gdyż nie znam nikogo takiego kto by mógł się pomnożyć x3 minimum.

Pozdrowienia i do zobaczenia na miejscu ;)
Michaju eM

Postprzez Tulipan aka Nexus 08 sie 2010, 21:02

jaram sie na potege ta impreza, od razu mowie ze mimo tego ze glownie bede czas spedzal na Kutskim to jednak co jakis czas bede sie chcial przemiescic zeby posluchac np Angelo Mike, Marco Remus, Mindfuckers, Timo Maas, Marco V b2b Sander \o/(bedzie to mimo wszystko dobry set prosze sie nie smiac:P) Jordan Suckley (Grudgematch \o/) hardy hard :) co ciekawe nigdy nei bylem na jego secie mimo ze w Polsce jest wiele razy w roku :) nie ma mowy o podrywaniu jakis dup tym razem :) Tylko muzyka \o/ o 20 wchodzi juz Lisa lashes wiec mam nadzieje ze przed 20 wejdziemy bo mamy na nia wielka charpke ze Stelmim :) bedzie tez Darek, Smoku i Piórko czyli znani patole ze wczesniejszych naszych bibek :) bedzie genialnie \o/ Lukasz ty sobie kombinuj ten urlop na poniedzialek :) wierze ze sie uda :) Kto sie wyboera z forum ?? pozwolcie ze zacytuje klasyka "are you ready for the weekend ?? we certainly are !!" - by Kutski

z wiadomych wzgledow pojde tez na Nastię <3

Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 09 sie 2010, 7:38

Jak tam z listą obecności moi drodzy? Jakieś nowe twarze poza naszą ekipą? Będą jacyś reprezentanci pięknego miasta Wrocław? Zapowiada się event roku i kogo nie będzie poniesie niepowetowaną stratę, bo występ na żywo Lisy, Kutskiego, Showteka czy Dutch Master szybko się nie powtórzy w naszym pięknym kraju.

Przed setem Kutskiego osiągnąłem już stadium orgazmiczne :D Po ostatnich świetnych audycjach na BBC szykuje się piękne granie z takimi pociskami jak Organ Donors – Bodyshock, Bootek DJs – Bootek 47a, Luca Antolini & Andrea Montorsi - Orbital, A*S*Y*S – Klick Klack, Cally & Juice feat. MC Shocker – Bionic Decade Anthem (Jon the Baptist & Chuck-E Remix) - mój hit ostatnich dni. A propos do bólu katuję epizod z 17 lipca z Freerangemix największych klasyków rave z lat '90: Jimmy J & Cru-L-T – Take Me Away, DJ Paul Elstak – Luv U More, J.D.S. – Higher Love!

Większość klubowej rzeszy szybkuje się również na set Showteka, który na Zachodzie Starego Kontynentu osiągnął niebywałą popularność za sprawą świetnego albumu Analogue Players In A Digital World z takimi numerami jak przegenialne Here We Fucking Go, Electronic Stereophonic, World Is Mine, We Speak Music. Jeśli tylko poleci chocby jeden albumowy kawałek będę wniebowzięty.

Kto jeszcze decyzji nie podjął niech szybko bierze wakacyjny kredyt w Skoku Stefczyka i dołącza do nas :D
Stelmach
Rave on!

Postprzez Rado 09 sie 2010, 13:28

SCENA ELECTROCITY

16:00 LOUI & SCIBI
16:45 WET FINGERS
17:45 NEEVALD
18:45 MATUSH
19:45 AFRIKA ISLAM
20:45 V_VALDI
22:00 TODD TERRY
23:00 DOORLY
00:00 ROGER SANCHEZ
02:00 ERICK MORILLO
04:00 SERGE DEVANT
05:00 ANGELO MIKE
06:00 ADAM DE GREAT

SCENA FLY WITH ME

16.00 MINDFUCKERS
17.00 ALAN WHITE
18.00 POZIOM X
19.00 DOUBLE U & SS
20.00 LUCA BACCHETTI
21.00 KEVIN SAUNDERSON
22.30 TIMO MAAS
00:00 DUBFIRE
02.00 UMEK
04.00 NASTIA BEAUTY
05.00 MARCO REMUS
06.00 CHRIS DA BREAK

RUN TO THE SUN

16:00 ALEX PAIN
17:00 QUIZ
18:00 KRZYSZTOF CHOCHLOW / KC
19:00 ERIC CHANG
20:00 CARLO CALABRO
21:30 LISA LASHES
22:30 GARETH EMERY
00:00 EDDIE HALLIWELL
01:30 MARCO V
02:30 SANDER VAN DOORN
03:30 SvD B2B MARCO V
04:30 JORDAN SUCKLEY
06:00 NIKLAS VENN

SCENA GATE TO HELL

18:00 JOWAN
19:30 ALEX KIDD
21:00 KUTSKI
22:30 DUTCH MASTER
23:45 ABYSS & JUDGE
01:00 SHOWTEK
02:30 SOUTHSTYLERS
03:00 ZANY
04:00 DIGITAL ABUSE

SCENA RED TENT

18:00 MESSIN
19:00 RADI S & PATRYK LEWICKI
20:00 D'VISION & PIOTR DYMALA
21:00 KRAAK & SMAAK
22:30 TIM HEALEY
00:00 SULTAN
01:30 HARDY HARD
03:00 MAXX
Obrazek
Rado

Postprzez Tulipan aka Nexus 09 sie 2010, 16:10

Rado napisał(a):19:30 ALEX KIDD
21:00 KUTSKI
22:30 DUTCH MASTER

cooo kurwa ? tak wczesnie ?? bardzo duzy blad ale jak sie szerzej przypatrzec to po polnocy juz bede mogl sobie fruwac po wielu scenach obzcajajac co graja inni artysci :)

Rado napisał(a):03:00 ZANY

oby polecialo "the great zany show \o/"

Rado napisał(a):05.00 MARCO REMUS

pieklo :) a utwor ktory leci to slynny schranzowy bootleg do Placebo - every you and every me \o/ uwielbiam go !!

Rado napisał(a):21:30 LISA LASHES

tym razem sie nie zobaczymy droga damo :( w tym czasie gra Kutski \o/

pgolnie fajny TT w sumie pierwsze wrazenie to zle ze tak wczesnie wyjadacze z UK BBC czyli dzieciak i kutuski ale w sumie bedzie widno i moze nie bedzie tyle ludu jesczze wiec bede mogl sie wyskakac i moze przybic mu piatke :D ojjj ale sie nakrecam swietnie ze bedzie marco V ktorego zawsze chetnie slucham mimo tego ze jestem wysmiewany przez to przez wielu uzytkownikow forum :) bvrakuje mi Bad Boy Billa na electrocity. Ciekawe jak zagraja Showteki mysle ze poleci sporo kawalkow z ich plyty Analogue players in digital world :D
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Stelmach 10 sie 2010, 8:34

Ja na scenie GATE TO HELL pod barierkami rezerwuję sobie hornrowe miejsce bo zamierzam osiągnąć wysokie loty :D Fatalnie się składa, że Lisa Lashes gra prawie o tej samej godzinie co Kutski i że dali ją na scenę z zamulaczami typu Sander, Halliwell czy Emery. Fajnie z kolei, że Alex Kidd wchodzi już o 19:30 a Showtek zakończy o 2:30, potem ja już sobie imprezkę odpuszczam, ewentualnie zobaczymy co zapoda Suckley jeśli zostaniemy do samego rana.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Tulipan aka Nexus 12 sie 2010, 10:53

gadalem z Aleksem i on nie jedzie.... tym sposobem jade sam do lodzi a pozniej ze stelmim ruszamy w Polske... z warszawy jedzie tez darek i smoku ale oni w sobote jada bo nie wiem do ktorej pracuja w piatek. Jakby byla np mozliwosc zeby u Jumy przenocowal dodatkowy gosc i np w niedziele wrocimy sobie we czterech z powrotem do lodzi :) bo w sumie to sam transport wyniesie nas sporo na dwoch ze stelmim wiec trzeba dokopsac kogos. na 19 bylibysmy w lodzi w piatek. Jedyny problem w tym czy na impreze jedzie samochodem tez Juma bo w sumie to bedzie jeszcze Rado i michal wiec nei wiem jak my sie zabierzemy jedna fura. piszcie co o tym myslicie i jakie sa wasze nastroje przed impreza :)

gadalem z juma i nie ma problemu jesli chodzi o nocleg na podlodze na 56 metrach kwadratowych... (w kambodzy za czasow Pol Pota i jego czerwonych kmerow na tylu metrach mialo sie miescic 150 studentow:P) owil mi ze podobno lysy i koncial chca jechac wiec gdyby podskoczyli w piatek do lodzi to w sumie moglibysmy sie zabrac razem w piatek i w nocy pojechac do glogowa :) jak zwykle wszystko okaze sie na samym koncu... ja niestety zaraz ruszam do pracy i kontakt ze mna bedzie utrudniony bo dzis do bardzo pozna bede w pracy a jutro rano tez musze sie stwaic w pracy bo mam wazna wizytacje ale co by sie nei dzialo o 16 koncze prace i wsiadam w pociag o 17 do lodzi i melduje sie kolo 19 na lodzi fabrycznej :)
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Tulipan aka Nexus 15 sie 2010, 23:22

swietny utwor :) najczesciej nucony przeze mnei kawalek po imprezie :D chyba ma spore szanse na numer top 1 imprezy oczywiscie ex aequo z inną wulgarną kosą :) ale o tym pozniej :) kumaci co byli domyslaja sie o co chodzi :)

Ostatnio edytowano 16 sie 2010, 12:05 przez Tulipan aka Nexus, łącznie edytowano 1 raz
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Michaju eM 16 sie 2010, 11:41

W kliku słowach. Impreza całkiem udana, b4 u Jumy też jak najbardziej. Showtek pokazał klasę jak to większość stwierdziła.

Z całego serca dziękuję całej kadrze za wspaniale oraz upojnie spędzony czas ;) pozdrawiam
Michaju eM

Postprzez Rado 16 sie 2010, 14:53

Ogromne podziękowania dla Jumy za przyjęcie w swoim świetnym mieszkaniu i wożenie naszych 4 liter, granie z vinyli klasyków też pozostanie na długo w mojej pamięci :) Sama impreza wypadła kapitalnie nie ma co się rozpisywać kto nie był to ma czego żałować :twisted: Czekamy na fotki. P.S. Byłeś,widziałeś... 8-)
Obrazek
Rado

Postprzez Juma 16 sie 2010, 17:10

dziekuje za przybycie tym co przybyli.... impreza mi sie strasznie podobala, no moze procz paru organizacyjnych niedociagow ale dobra muza ( o dziwo nawet muza serwowana przez sancheza mi, Monice i Nexasowi sie podobala ) nadrabiala.
Fotki jak wroce z wyjazdu, czekam na relacje prezesowska wpelni oddajaca wyglupy imprezowe jak rowniez dnia poprzedniego.
Ostatnio edytowano 16 sie 2010, 22:30 przez Juma, łącznie edytowano 1 raz
Juma

Postprzez Tulipan aka Nexus 17 sie 2010, 14:33

W numerologii chińskiej Piątka to liczba podróżników, poszukiwaczy i odkrywców. Symbolizuje ona ruch, zmianę i nieprzewidywalność. Znaczenie liczby 5 wskazuje na ogrom chaosu w przyrodzie a także na jego dzikie piękno i potęgę. Zmiana, dzikość i nieprzewidywalność wiążą się także z omylnością i poszukiwaniem.

Pozwoliłem sobie rozpocząć moja skromna recenzje od hasła promującego piatą edycje imprezy Electrocity, ponieważ skłania ona mnie do pewnej refleksji nie tylko nad samym eventem lecz bardziej nad moim sposobem imprezowania i spedzania wolnych chwil. Z racji tego że Piątka to liczba podróżników, poszukiwaczy i odkrywców. Symbolizuje ona ruch, zmianę i nieprzewidywalność od razu nasuwa mi sie skojarzenie z imprezowaiczami, których poznałem na pewnym forum muzycznym jakis czas temu i od ktorych zmienil sie moj sposob patrzenia na muzyke i na imprezowanie. Mowa tu oczywiscie o podróżnikach z dawnego Forum Muzyki Trance oraz dzisiejszego Evibes.pl którzy tym razem spotkali sie ze mna w ten magiczny weekend i którym po raz kolejny za wszystko bardzo dziekuje.

Swoja podróż rozpoczalem po poludniu w piatek gdzie z Warszawy pociagiem przedostałem sie w zawrotnym jak na PKP TLK czasie(1:18min) do Łodzi. A w Łodzi jak juz sie część z Was domyśla czekał moj niedżałowany towarzysz podróży, postrach nieudolnych kierowców, wielki baniowicz i znawca muzyki pan Stelmach. Po krótkiej wymianie uprzejmosci i uścisków wsiedliśmy w czerwone Ferrari i pomkneliśmy do miasta na G którego nazwy nie bede wymienial bo jak to mawiał Korwin - Mikke kojarzy mi sie z gównem hehehe. Oczywiscie podróż upływała nam bardzo przyjemnie na wspolnych rozmowach o muzyce i życiu a dobry nastrój zaprocentował w Sieradzu gdzie robiąc zakupy pewien uprzejmy Pan stwierdzil ze jestesmy bardzo pozytywni i kupil nam ćwiartke Balsamu Pomorskiego !!

Kolejne kilometry padały naszym łupem aż dojechalismy w okolicach godziny 24 do punktu zboru czyli mieszkania szanownego użytkownika Jumy gdzie jeszcze przed wysiadnieciem z samochodu zatrzymała nas Policja poniewaz na przywitanie baniowiczow uzylismy kilkukrotnie klaksonu. Na szczescie obylo sie bez zadnej kary i zaparkowalismy sobie na strzezonym parkingu podprowadzeni przez milicyjny radiowóz. Ja nieco juz porobiony po wejsciu do mieszkania i oficjalnemu przywitaniu Urbi Et Orbi przez Gospodarza założyłem ratownicza koszulke i zasiadlem wraz z pozostałymi biesiadnikami do stołu w składzie Maciek, Michał Michaju Em, Rado, Monika - dziewczyna Jumy oraz sam Juma i Stelmach. No i jak sie domyslacie sie kurwa zaczeło... Juma przyniosł litra żołądkówki czystej i kilka szklanek i zaczelo sie walenie na szklany co w szybkim tempie doprowadzilo nas do upojenia a bania trwała do bladego świtu. Za wiele to ja nie pamietam ale wiem ze Stelmi chwalił sie Monice ze umie sie wypowiadac zdaniami wielokrotnie złożonymi z orzeczeniem i dopełnieniem dalszym i bliższym ja i Juma jak zwykle żeśmy kurrrwa jebli pare razy z domu złego i wszyscy w dobrych nastrojach dobrze wspominamy te popijawe... gorzej było rano :/

W sobote rano zaraz po przebudzeniu sobie rzygłem potem Juma z przymusówki Rado dostał srania a Stelmiemu źle weszła woda i bełtnął z balkonu. Patologia made in Evibes. Zdychałem całą sobote a po 17 ogarnelismy zasrane dupy i pojechalismy najpierw na obiad a pozniej na impreze. Tak miło nam sie rozmawiało przy obiadku ze nie zobaczylismy na zegarek i wyruszylismy zbyt pozno zeby zdazyc na set Alexa Kidda, mało tego po drodze złapała Jume policja a kia musiała uciekać przed nimi na stacje zeby Stelmach zbadał sie alkomatem wiec stracilismy troche czasu ale po 21 przyjechalismy na miejsce. Wszedzie bylo bardzo duzo milicji i na kazdym kroku trzepali samochody.

Sam klasztor robi wrażenie nawe bez pieknych scen i świateł ktore towarzysza kazdej imprezie Electrocity. Mysle ze warto przeczytać kilka słow na temat tego fenomenalnego miejsca. Chetnych do lektury zapraszam tutaj http://www.1408.pl/artykuly.aspx?kid=14&aid=51

Przy wejsciu niestety organizator dał dupy bo czas wejscia zdecydowanie za długi i zaraz po wejsciu na impreze pobieglismy na scene Gate to Hell gdzie swojego seta konczył Alex Kidd grając:

Mając na uwadze wygłupy jakie wyczyniał na Trance Energy to tym razem był nadzwyczaj spokojny ale jak sie pozniej okazało był chyba mocno nawalony bo ledwo co sklecał słowa jak z nim chwile gadałem. Mega pozytywny człowiek co tu duzo gadac. No a po nim gral jego wielki przyjaciel, legenda muzyki, człowiek który ma ogromny przekroj zainteresowan i wiedzy muzycznej, redaktor radia BBC gdzie prowadzi swoja audycje w "every Friday night" czyli dj Kutski :) Głownie to na niego jechalem na ta impreze i bardzo sie ucieszylem kiedy zaczal sypac klasykami ze swoich audycji. Układanie tracklisty szło nam ze Stelmim fenomenalnie az w polowie seta zaczal dostosowywac sie do poziomu muzycznego sceny na ktorej gral i poszedl za bardzo w monotonne hardstyle co spowodawało ze jego set srednio mi sie podobal. Był to jego pierwszy wystep w Polsce i mogl troszke wyjsc do publiki bo bardzo liczylem ze uscisne mu dłon. Tak sie jednak nie stało ale za to udało nam sie upolowac inna legende a mianowicie Phila Yorka ktory nie gral na imprezie a jednak przyjechal tam z cala ekipa brytyjskich baniowiczów. Po secie Kutskiego gral Dutch Master i zaczal (chyba) od kawałka ktory dał mi ogromną radośc bo bardzo go lubie czyli:

Po kilku kawalkach Dutch Mastera poszlismy sobie na piwko i zaczelismy zwiedzac kolejne sceny. Najpierw poszlismy na piekna scene Run To The Sun gdzie gral Gareth Imetry :P Oczywiscie bez rewelacji jak dla mnie ale niech mi ktos podsunie nazwe świetnego numeru ktory grał po John O'Callaghan - Find Yourself. Naprawde genialny kawalek z mroczną melodia w tle. Pozniej czas nad przepiekna scene Electrocity gdzie uslyszalem bardzo fajny remix WWO - Damy rade grany przez dj Doorly \o/ mam go na telefonie i moze pozniej wrzuce na jutiuba. Brzmialo to badz co badz kapitalnie :) Dalej skoczylismy na scene Fly With Me gdzie z podłóg klasztoru wychodzil sam diabeł a czare zła napełnial swoim tłustym techno Timo Maas. Zatrzymalismy sie tam na dłuzej czego nie zaluje bo poczulem sie na chwile jak na secie Paula Kalkbrennera. O godzinie 24 pomknelismy na festiwal ognia - czyli pokaz fajerwerków ktory jest nieodłaczna czescia festiwalu Electrocity i jak zwykle wygladal pieknie i dwal wiele pozytywnych emocji. Z Mackiem Juma i Monika bylismy wtedy na scenie Electrocity gdzie po pokazie fajerwerkow zaczal grac Roger Sanchez. I zostalismy na jego secie az godzine gdyz gral bardzo skocznie i nie brakowalo klasykow takich jak Da hool - Met her on the love parade, Cirez D - On/Off, Basement Jaxx - Wheres Your Head Now czy moj ulubiony klasyk z jego seta Kosmonova - The Nighttrain w jakims houseowym remixie. Roger porwał nas do tanca ale powoli zbieralismy sie do sceny Gate To Hell gdzie wedlug planu mial startować Showtek. Tak jednak sie nei stalo i grali dalej Abyss & Judge, ktorych ze Stelmachem poznalismy osobiscie przy kiblach i gadalismy o muzyce i okawalku jaki grali czyli o wydanym dwa tygodnie temu kawalku Dj Isaac - Bitches ktory na forum wrzucil juz Rado. To swietny numer ktory jest bardzo wulgarny jak i cała muzyka hardstyle i do tego wniosku doszlismy w zartobliwej rozmowie z Abyss & Judge. bardzo fajni kolesie i szalenie pozytywni bardzo byli zaskoczeni reakcjami poslkiej publiki. Fenomenalnym wydalo im sie ze Polacy reaguja sami na muzyke a nie na to co wrzeszczy MC a w tym wypadku do mikrofonu wydzieral sie Mc DV8. Ale Ale co z Showtekiem zapytacie moi mili a wiec juz Wam mowie... mieli problem z ladowaniem i przez to Abyss & Judge grali sluzej a zamiast Showteka gral Zany na ktorego secie nie bylem bo pomaszerowalem na chwile na Marco v pozniej na Morilolo a pozniej na Umek gdzie zostalem na dluzej az dowiedzialem sie od Rado ze gra juz Showtek !! Szybkie smsy do wszystkich i w mgnieniu okaz znalezlismy sie na secie Showteka gdzie fruwal juz Stelmi :) A bylo przy czym gdyz grali fenomenalnie !!

Oto kilka kawalkow z ich seta:

Showtek ‘Party Lover’ (Dutch Master Works)
Showtek ‘Here We ****ing Go’ (Dutch Master Works) -> tu mnie zabrało !! MOC !!!!!
Showtek ‘Black’ (Dutch Master Works) - :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: BLLAAACCKKKK !!!
Showtek - FTS (Fuck the system) GENIALNE !!
Showtek - The World Is Mine
Showtek - We Speak Music

Po ich secie nie mialem juz sil ale na koniec poszedlem na piekna Nastie Beauty i tu licze na piekne fotki Jumy ktory mowil mi ze natrzaskal jej ich calkiem sporo :) Po Nastii ktora grala wybornie wszedl czlowiek legenda Marco Remus ale bylem na nim tylko moment zeby zgarnac ekipe i tak skonczyla sie dla nas ta piekna impreza. Na koniec przy wyjsciu darlismy sie glosno Showtek Showtek gdyz spotkalismy ich przy samochodze Audi A8 ktory zawozil ich na lotnisko.

Kilka słów o samej muzyce hardstyle ktora mimo ze jest bardzo energetyczna, bardzo wesola ,wzniosła i wulgarna to jednak na imprezie szybko sie nudzi i robi sie monotonna. Jak to powiedzial Juma set w hardstyle powinien trwac nie wiecej jak 20 minut. Nie mniej jednak ta impreza zostanie w mojej glowie na dlugo wlasnie z powodu hardstajli przy ktorych wyskakalem sie co nei miara i wykrzyczalem na dirty wokalach :)

Dziekuje wszystkim za kolejny wspanialy podrózniczo imprezowy weekend w doborowym towarzystwie. Mam nadzieje ze zobaczymy sie teraz 10 wrzesnia na Dj Solution i Torpexie :) do tego czasu jesli chodzi o imprezy biore urlop bo wakacje obfitowaly w ich wielka ilosc co przelozylo sie na grubosc portfela. Pozdrowienia dla Stelmacha Rado Jumy Moniki Maćka i Michała a takze dla Piórka Smoka Darka I Kariny ktorych spotkalem na imprezie i z czego bardzo sie ciesze ze ludzie jezdza i nie siedza w domu i nie narzekaja na dja. Czekam z utesknieniem na kolejne duze imprezy i wypady jak np Hard House Academy w Londynie czy koncert Lady Gaga :)

Do nastepnego spotkania zalogo !!

Tulipan Nexus

mały edit :) nie pierwszy i nie ostatni :)

W zwiazku z tym ze od imprezy mijaja kolejne dni a ja wciaz nie moge przestac sluchac wybranych kawalkow z gatunkow muzycznych serwowanych na imprezie postanawiam odswiezyc stary temat ktory jakis czas temu zapodal na forum Johnny, mianowicie to : viewtopic.php?f=16&t=806

W tym temacie mamy set Showteka ktory zawiera bardzo duzo kawalkow ktore grali na Electrocity zwlaszcza swietny Unify ktorego zabraklo chyba na imprezie ale byl na bank grany przez Abyss & Judge bo w koncu to ich numer :) i niech mi przy okazji ktos powie z jakiego utworu jest sciagniety ten charakterystyczny dla tego numeru motyw bo przeciez to nie jest ich wymysl tylko zapozyczenie ze starego numeru ktory przewijal sie w transowych setach ze starszych lat:

a teraz wspomniane przeze mnie WWO - Damy rade \o/

Piekne intra towarzyszyly kazdemu wykonawcy na scenie Electrocity. Musialem nagrac jedno z nich bo czulem sie jak w kinie gdy sluchalem kolejnych zapowiedzi. Genialny klimat i muzyka zreszta zobaczcie sami...

Zobaczcie tez co wyprawialo sie na Showteku kiedy grali Here We Fuckin Go !! \o/ chyba dla mnie najlepszy moment imprezy :)

wszystkie filmy sa mojego autorstwa dlatego sa tak slabe bo nagrywalem z telefonu :) polecam jednak obejrzec bo dobrze oddaja charakter imprezy :)

a to Stelmi zmeczony nocnym piciem do upadlego :)

Obrazek
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy