Eastern Connection 2010 @ Siemień k. Parczewa

31 Lipca, 1 Sierpnia 2010
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Eastern Connection 2010 @ Siemień k. Parczewa

Postprzez Alexandra 04 sie 2010, 22:56

sector, Twoj link niestety mi wygasl :( tzn bylo juz 10 pobran i sie nie zalapalam :P
shhh... be quiet... listen... THIS PLACE IS ROCKING ! ! !

Obrazek
Alexandra

Postprzez sector 05 sie 2010, 11:38

Ola, niestety nie mam teraz dostepu do zdjec. Juma moze wrzuci, w koncu malo zajmowal. Juma badz, ze tak dobry i wrzuc Pani Oli linkacza. Chociaz z drugiej strony moje zdjecia sa bardzo biedne. Jedynie krowien wypadl dobrze :)
sector
the king of bongo!

Postprzez sector 05 sie 2010, 11:40

Michaju eM napisał(a):I macie coś tutaj od wujka Michała choć skromnie ze względu na lenia ;p

http://rapidshare.com/files/411051036/Eastern_Connection.rar

Czy mozesz to wrzucic jeszcze raz na jakies zippyshare lub cos takiego? Lub moze ktos by mogl to upnac jeszcze raz bo podobnie jak Ola sie nie zalapalem!
sector
the king of bongo!

Postprzez bts 05 sie 2010, 16:52

sector napisał(a):...BTS dawac fotki!

Królu złoty, skąd założenie, że ja mam jakieś fotki? ;) A nawet jakbym miał to nie reaguje na słowo: dawaj :twisted:

Weekend oczywiście przepiękny. Nie chce mi się opisywać co, jak, kto z kim, bo przecież kto był ten wie.

Skomentuję tylko samą imprezę. Scena, oświetlenie i nagłośnienie: bardzo pozytywne wrażenie, choć podświetlenie djki nieudane, jak się domyślam to ledy, które miały oświetlać dja były oczojebne i dlatego przez praktycznie całą imprezę świeciły w publiczność, przez to nie było widać kto gra. Lasery, w sumie to już myślałem, że 'wyrosłem' z nich i mogę się bawić choćby przy mrugającej żarówce ale tutaj były naprawdę kozackie. Świetny set Jumy (siostra powiedziała, że jedno Universal Nation to za mało i się z Tobą nie umówi :P ), dobry Downey'a, masakrycznie energetyczny Torpexa, naprawdę byłem w szoku, że stać mnie na skakanie przy 170bpm. Bura należy się natomiast lokalnym gwiazdeczkom. Pan Recay i Wind grali tak, że zasłużyli sobie na przydomki, odpowiednio: Przester i Metr Mułu & Wodorosty.

Buziaczki :D

Nasunęło mi się jeszcze takie podsumowanie naszego wyjazdu. Zaczerpnięte z Joemonster, cykl: Świat po alkoholu.
Obrazek
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez sector 05 sie 2010, 17:36

bts napisał(a):Pan Recay i Wind grali tak, że zasłużyli sobie na przydomki, odpowiednio: Przester i Metr Mułu & Wodorosty.

Tak to jest z gwiazdorami co jedza kebaby i czekaja az publicznosc przyjdzie :lol: Takiej parodi jeszcze nie slyszalem.

Co nalezy dodac to imo super poczatek setu IN. Bardzo fajnie napierdalal. Jak to mowilem do Nexusa - "jak on napierdala!".

bts napisał(a):choć podświetlenie djki nieudane, jak się domyślam to ledy, które miały oświetlać dja były oczojebne i dlatego przez praktycznie całą imprezę świeciły w publiczność, przez to nie było widać kto gra

W sumie one na poczatku naparzaly w Jume chyba czy w IN i je przestawilismy bo mialy swieciec na sprzet a tak walily po oczach, ze nie bylo nic widac.

Obrazek swietny :D Dokladnie opisuje atmosfere panujaca u Marcina w domu :lol: haha!

btw. Nie wiem czemu Bartek, ale wydawalo mi sie, ze robiles zdjecia :- ))
sector
the king of bongo!

Postprzez RaverBunny 05 sie 2010, 20:28

To ja jako w pewnym sensie outsider chciałbym podziękować z całego serducha za ciepłe przyjęcie w ekipie. Szczególne ukłony należą się Johnemu za booking i gościnę oraz Stelmachowi i Nexusowi za wprawienie machiny w ruch. ;)

Cieszę się że moja selekcja UK i freeform hardkorów przypadła sporej grupie do gustu. Serdeczne dzięki za danie szansy muzyce, która znakomicie się obroniła i mam nadzieję że zatoczy u nas jeszcze szersze kręgi. Ze swojej strony zrobię co w mojej mocy.

Już wiem że jeszcze nieraz podziałamy razem w taki czy inny sposób.

--
Tpx
RaverBunny

Postprzez Michaju eM 05 sie 2010, 23:31

Ponownie wrzucam link do zdjęć ;)

http://www21.zippyshare.com/v/44278546/file.html
Michaju eM

Postprzez Rado 08 sie 2010, 11:15

A ja mam pytanko czy orientuje się ktoś z was co z fotkami ze spotkania z Flemingiem??
Obrazek
Rado

Postprzez Tulipan aka Nexus 09 sie 2010, 22:13

skromny filmik mojego autorstwa, o ktory prosil Johnny :)

i Torrrrpeeexxxx \o/

Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez ant 12 sie 2010, 23:36

Dobra koniec tej ciszy, widze że pan wice-prezes klubu „Tęcza” wybiera się na TE więc ja oto spróbuje pokrótce opisać to co działo się w Parczewie i okolicy bo uważam że trzeba to jakoś poukładać dla potomnych. Żeby było najprościej zaczne od początku.
Podobnie jak kiedyś w historii, wyjazd rozpoczął się w czwartkowy wieczór w mieszkaniu Bartka czyli BTSa, gdzie po moim przybyciu znajdował się już Stelmi i oczywiście Bartek. Pogadanki, wspomnienia, zdjęcia i wybiła godzina wyjazdu gdzie po drodze zebraliśmy Amnesa no i oczywiście Nexusa. Szybkie ściskanko, buziaki i w drogę w rytm bardzo dobrego seta (M.I.K.E. - Club Illusion, Lier, Belgium (12-05-2010)). W samochodzie jak to w samochodzie, gadki szmatki, telefony i „daj głośniej”. Do Johnnego dojechaliśmy podajże około 2, zakwaterowaliśmy się, usiedliśmy przy stole i troche pogadaliśmy, a potem grzecznie poszliśmy spać. Piątkowy poranek upłynął strasznie leniwie, poznaliśmy babcie Johnnego, skoczyliśmy na chwile do miasta, padł nawet pomysł wybrania się nad jezioro ale postanowiliśmy czekac na reszte ekipy, ponieważ mieliśmy tylko jeden samochód. W międzyczasie rozmawialiśmy z Johnym który miał masę pracy. Około południa dojechali do nas Kass, Rado i ich kolega Michał. Zakupy w biedronce, a potem grill do wieczora, tematów do rozmów nie brakowało a to głównie dzięki Nexusowi który okraszał wszystko cytatami z filmu „Dom zły”. W sobote było dość ciężko wstać, ale jakoś to ogarneliśmy. Niestety nie mogliśmy się skontaktować z Johnym więc nadal siedzieliśmy na podwórku. W międzyczasie kolejny wypad do miasta podczas którego mieliśmy problemy z odpaleniem auta, akurat potem zadzwonił Johny aby jechać po Downeya :/ W związku z tym że samochód był niepewny, po Grega pojechał Amnes z kolegą Johnego, a my na miejscu czuliśmy już drobne zniecierpliwienie związane z dojazdem kolejnych formumowiczów. Aha i najważniejsze – w międzyczasie dojechała do nas przemiłą dziewczyna Johnnego – Ina. Najbardziej podobało mi się jej wejście które wyglądało tak że weszła na podwórko i po prostu koło nas usiadła :D Ja po dłuższej chwili niepewności niewytrzymałem i musiałem zapytać kim jest :D Potem dojechał Juma z dziwczyną i Siwym, zaraz potem Aleks z Kariną, Torpex z ekipą, Hanan, no w ogóle tak jakoś się wszyscy naraz zjechali.
Wreszcie po szybkim ogarnięciu, zjedzeniu resztek pizzy, spisaniu time table na pudełku od pizzy mogliśmy wyruszyć do Siemienia.
Samo miejsce jest naprawdę niezłe na tego typu imprezy, scena była całkiem duża, ale najlepsze ze wszystkiego na tą godzine było nagłośnienie – słychać było każdy szczegół, a jednocześnie moc zapierała dech w piersiach – idealnie. Bardzo fajna była ciężarówka Lecha, która w nocy oświetlała sporą część terenu. Poza tym dookoła nie było żadnych budynków (tzn na wprost nagłośnienia) dzięki czemu nie powracał odbity dźwięk.
Gdy przyjechaliśmy od razu ruszyliśmy w tany. Jako pierwszy grał Juma który rozpieszczał nas takimi kawałkami jak Push – Strange world, Universal Nation, Angel, Suburban Train itd. :yay: Generalnie bardzo fajny set, z tego co widziałem gałami ruszał też Sector :D Dalej grał podajże Aleks który ostro rozgrzał towarzystwo. Następnie ja zrobiłem sobie przerwę by złapać oddech przed Gregiem. Była nawet okazja pogadać z nim, jak również z Websterem czego oczywiście nie uczyniłem :D W czasie przerwy miałem okazje podziwiać wspaniały pokaz laserowy, który naprawdę robił wrażenie. Wróciłem pod scene właśnie przed Websterem który o dziwo zagrał naprawdę bardzo dobrego seta, bez większych zamulaczy, tak więc po nim miałem już niezła zadyszkę, ale jeszcze wystarczająco dużo siły by tańczyć jak grał Downey. O moją kondycję troszczył się siwy podsuwając do jakiś czas browarki. W tłumie ciągle ktoś się pojawiał, ale jeśli dobrze pamietam podczas setu Grega, dołączył do mnie i Siwego BTS, Kass, Nexus i jeszcze kilka osób. Generalnie Greg zagrał przświetnego seta, w którym pod koniec zagrał – no właśnie – pytanie brzmi co to było – Aleks twierdzi że jest to Fatheadz – Sunshine, a dla mnie ten kawałek brzmi jak odświeżona Yimanya stworzona przez Filterheadz. W każdym bądź razie Aleks wrzucił to na fajsie oceńcie sami, dodam że na filmie widać co zrobił ze mną ten numer :D Po secie Grega byłem już naprawdę wybiegany ale pozostał jeszcze jeden zawodnik – Torpex. Najbardziej zapadł mi w pamięci początek jego seta, z ciekawości poszedłem zobaczyć jak Wojtek miksuje te rytmy i jestem pod ogromnym wrażeniem. Razem z Nexusem podziwialiśmy kunszt np. 3 sekundowych przejść które wychodziły tak niesamowicie dobrze. Ludzie latali na parkiecie tak bardzo że na drugi dzień można było zauważyć dołek w miejscu gdzie tańczyli. Największą niespodzianką były okrzyki po tym jak skończył Torpex - „Jeszcze jeden, jeszcze jeden!”. No był bis! Powiem jeszcze, że na drugi dzień ludzie dopytywali się czy będą takie hardcorowe rytmy jak wczoraj. Jednym słowem Torpex pozamiatał po wszystkim, a po powrocie do domu Johnnego uznaliśmy że był to jeden z najlepszych setów wieczoru.
Niedziela rozpoczęła się prawdziwie rodzinnie – razem w salonie siedzieliśmy a w zasadzie – rozpierdoli*** się po pokoju jak każdy mógł – głównie na podłodze i na kanapach, i gadaliśmy o wszelkiego rodzaju pierdołach typu krowień :D Wtedy też z ust Jumy padł tekst który został potem ogłoszony tekstem wyjazdu. A było tak:
Babcia Johnego przygotowała nam rosół na pokrzepienie, a Ina (dziewczyna Johnego) nam go podgrzała, w pewnym momencie usłyszeliśmy z dołu „chłopaki – rosół!” - „NIECH WJEŻDŻA” :D
Po rosole większość ekipy się rozjechała, została nas tylko garstka, i to głównie dlatego że JOOF nie mógł zagrać w sobotę, więc czekaliśmy na niego do niedzieli. W tym czasie rozchorował nam się Bartek, Stelmi też coś pokasływał ale jakoś dotarliśmy na impreze. Wcześniej mieliśmy przyjemność poznać Fleminga i chwile pogadać. Jego set był bardzo przyjemny choć nie porywał tak bardzo jak sobotnie. Reszty Dj nie oceniam, bo grali jakieś disko hałsy.
Wyjechaliśmy z Parczewa wczesnym poniedziałkowym porankiem, a cały wyjazd zakończył się w mieszkaniu Bartka bo zapomniałem zabrać od niego śpiwora. W zasadzie to zakończył się 15 minut później gdy rozstałem się z Nexusem na skrzyżowaniu.

Ok tak wygląda krótka relacja, czas może na jakieś subiektywne oceny.
Na początek wielkie słowa uznania dla Johnego za zorganizowanie tego wydarzenia, cała masa pracy, 3 nieprzespane noce i wszystko na głowie. Naprawdę podziwiam Cie za wytrwałość, bo pewnie większość ludzi poddała by się w połowie drogi a Ty pociągnąłeś wszystko do końca. Po drugie wielkie dzieki za nocleg i przepraszamy za wszelkiego rodzaju kłopoty :)
Jeśli chodzi o towarzystwo to co ja tu będe gadał :D Wspomne tylko tak nieskromnie że zmieniłem zdanie o Nexusie, 3 dni spędzone na podwórku utrwaliły we mnie same pozytywne wrażenia :D
Niezmiernie się cieszę że była okazja spędzić więcej czasu ze Stelmim jak również z niezastąpionym Bartkiem, gadki o muzyce itp. polecam ;)
Genialnie było znów zobaczyć się z poznanymi mi wcześniej forumowiczami – Aleksem, Sectorem, Jumą, Siwym, Hananem, Rado, oraz poznać nowych – Kass, Michała, Amnesa.
Bardzo się cieszę że udało się poznać Wojtka – Torpexa bo jakoś teraz jeszcze przyjemniej słucha mi się twardych rdzeni :) Swoją drogą masz mega zakręconych kumpli, ostro wymiatali na parkiecie a do tego nałogowo wdychali dym z wytwornic dymu :D
Pozdrowienia dla wszystkich, jeśli kogoś pominąłem to najmocniej przepraszam.
Pozdrawiam
Kamil, Mrówa,Ant :moonwalk:
Obrazek
Afterforest
ant

Postprzez Tulipan aka Nexus 13 sie 2010, 0:23

ant napisał(a):Wspomne tylko tak nieskromnie że zmieniłem zdanie o Nexusie

a co wczesniej o mnie myslales ??

btw. piekna recka !!
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez ant 13 sie 2010, 0:48

Oj się czepiasz :D chodzi może bardziej o to że poprawiłem z dobrego na jeszcze lepsze, a nie zmieniłem :D Dobra teraz biore się za recke Audioriver :D
Obrazek
Afterforest
ant

Postprzez sector 13 sie 2010, 7:37

ant napisał(a):Potem dojechał Juma z dziwczyną i Siwym, zaraz potem Aleks z Kariną, Torpex z ekipą, Hanan, no w ogóle tak jakoś się wszyscy naraz zjechali.

My bylismy pierwsi ^^

ant napisał(a):Generalnie Greg zagrał przświetnego seta, w którym pod koniec zagrał – no właśnie – pytanie brzmi co to było – Aleks twierdzi że jest to Fatheadz – Sunshine

->> http://soundcloud.com/mark-burton/fathe ... shine-edit :)

To nie ostatni kawalek, ale chyba 3 lub 4 :) Na koniec Greg zapuscil swoj nowy kawalek z vocalem.

Rowniez ANT milo CIe bylo znowu spotkac i troche pogadac bo ostatnimi razy to raczej tylko przelotnie sie widzielismy.
sector
the king of bongo!

Poprzednia strona

Powrót do Imprezy