ElectroCity V - 14.08.2010

Lubiąż, były Zakon Cystersów
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

ElectroCity V - 14.08.2010

Postprzez TBk2000 30 sty 2010, 14:22

Obrazek

Ta impreza to na dzien dzisiejszy jedyna na jaka z mila checia sie wybieram kazdego roku. Poprzednie dwie edycje zaliczam do calkiem udanych, wiec i w tym roku z checia zawitam, tym bardziej, ze mam ja pod samym nosem.

Czesciowo ujawniony line-up na razie mnie nie wzrusza, poza Lashes, ktora 2 lata temu zrownala mnie z gleba swym setem. Najbardziej i tak licze oczywscie na solidny sklad sceny techno i jakichs zasluzonych reprezentantow niemieckiej sceny.

Niepokoi tylko cena biletow, ktora juz na starcie jest dosc wysoka :-/. Mam nadzieje, ze pelny line-up bedzie adekwatny do jej wysokosci.

Info:
Nazwa: ElectroCity V
Miejsce: Lubiąż, były Zakon Cystersów
Data: 14 sierpnia 2010
Cena:
pierwsza pula - 129zl (wyprzedana)
druga pula: 139zl (wpyrzedana)
trzecia pula: 149zl (dostepna do: 08.05.2010)

Line-up: (aktualizacja: 17.04.2010)

Electrocity:
Roger Sanchez
Erick Morillo
?
Todd Terry
Martin Doorly
Afrika Islam
Neevald
V-Valdi
Wet Fingers
Adam De Great
Loui & Scibi

Run To The Sun:
Sander van Doorn
Gareth Emery
Eddie Halliwell
Marco V
Lisa Lashes
Jordan Suckley
KC
Carlo Calabro
Niklas Venn

Fly With Me:
Dubfire
Kevin Saunderson
Umek
Luca Bacchetti
Nastia Beauty
Marco Remus
Double U & SS
Poziom X
Chris Da Break
Mindfuckers

Gate To Hell
Showtek
Zany
Dutch Master
Abyss & Judge
Southstylers
Alex Kidd
Kutski
Jowan
Digital Abuse
MC DV8

Red Tent:
Kraak & Smaak
Tim Healey
Hardy Hard
U-Nick & Piotr Dumała
Maxx
D'Vision
Messin
TBk2000
Allah Akbar !

Re: ElectroCity V - 14.08.2010

Postprzez Stelmach 30 sty 2010, 14:41

Line-up jak z marzeń, genialny, fenomenalny, brak mi słów żeby oddać mój zachwyt :D To że w Polsce zagra mistrz Kutski czy ponownie Lisa jest dla mnie najpiękniejszym snem. Jak wspomnę tylko co wyprawiało się z Technikiem, Sectorem i Rez'em w Londynie to już jestem przekonany że będę latał pod barierkami przez całą noc. Do dziś pamiętam Maxwell Lisy sprzed dwóch lat, jak teraz dorzuci More Beef, Bondage And Whips czy Dancefloor Orgy to osiągnę loty ponadźwiękowej szybkości.

Brawa dla organizatorów dla Showteka, bo z tego co wiem cieżko z nim o booking i terminy imprez z uwagi na jego wielką popularność na Zachodzie. Dołoży lepiej do pieca jak Biomehanika ;)

Uwaga, sprzedaż biletów już od wtorku. Rozbijać skarbonki, brać kredyty, i jechać bo taka okazja trafia się w Polsce raz w życiu. Szczególne zaproszenia kierunę do ekipy wrocławskiej. Szykuje się najlepsza bania tego roku, która uważam, że lekko przebije Sunrise, nawet gdyby MDT zaprosiło na raz Kearneya czy Askew (choć swoją drogą też pewno pojadę jak tylko skład będzie OK).
Stelmach
Rave on!

Postprzez sector 30 sty 2010, 14:58

No prosze Emery i Morillo. Calkiem dobrze sie to prezentuje na chwile obecna. Moze byc faktycznie najlepszy event 2010!
sector
the king of bongo!

Postprzez Hongo 30 sty 2010, 16:50

Byłem z Enthuserem w zeszłym roku i mogę śmiało polecić wszystkim ten event! Skład grzeje się konkretny, a SoundTrade napewno szykują jeszcze pare grubych nazwisk.

Do zobaczenia w Lubiążu :)
Tetrahydrokannabinol
Hongo

Postprzez TBk2000 30 sty 2010, 20:49

Moze w koncu jakis wiekszy forumowy meeting z tego wyjdzie ;-).
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Stelmach 30 sty 2010, 20:55

Ja również mam taką szczerą nadzieję. Odkładajcie już dziś do skarpety i nie planujcie żadnych chorób w dzień imprezy :D Będę w kontakcie z ekipą wrocławską i koniecznie trzeba ogarnąć before & after.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Hongo 30 sty 2010, 21:02

Ja się piszę! Może kupie bilet w pierwszej puli. Kupno przez FTB? :|
Tetrahydrokannabinol
Hongo

Postprzez Juma 30 sty 2010, 22:21

do Lubiaza niedaleko ode mnie, kto wie ;]
Juma

Postprzez sector 30 sty 2010, 22:29

Juma napisał(a):do Lubiaza niedaleko ode mnie, kto wie ;]

Ja wiem, niedaleko!
sector
the king of bongo!

Postprzez Sisiek 31 sty 2010, 14:47

Widzę, że w Polsce nowa moda na sprowadzanie dancowych grajków w mocniejszej oprawie którzy swoim graniem pięknie wpisują się w tradycje polskiej vixy z cyklu "weź pigułke" i niech napierdala dancowa bania :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Tulipan aka Nexus 01 lut 2010, 21:16

Prosze Państwa wielkie święto !!!!!!!!

jestem pod wielkim wrazeniem Lineupu jak dl amnei juz moglby byc ostateczny i finalny ale to dopiero poczatek :) wspaniałe wieści szykuje sie najlepsza bania w Polsce od czasów Tunnel Electrocity 2008 :)

Sisiek napisał(a):Widzę, że w Polsce nowa moda na sprowadzanie dancowych grajków w mocniejszej oprawie którzy swoim graniem pięknie wpisują się w tradycje polskiej vixy z cyklu "weź pigułke" i niech napierdala dancowa bania :D

i tu jest bardzo ciekawa rzecz... otóż zauważylem ze byc moze wlasnie w UK wiekszosc ludzi postrzega ekipe od hard house i tym podobnych za wlasnie ich tamtejsza wixe. Tak mi sie nasunelo wlasnie to co czytałem u Krzysztofa, no bo przeciez jak sie pytało tych mega kolesi z Anglii jak Steve Allen jak Sly One vs Jurrane jak Joe Garret jak John Askew jak Liam Melly to oni niezbyt pochlebnie sie tam wypowiadali i raczej za nimi nikt tam nie przepadal :)

Mimo wszytsko wole to od klikania cykania gitarkowania i pianinkowania i wszystkich którzy tez wolą taka opcje tzapraszam smiało na tą banie :)

Kurde Kutski Showtek Lisa Abyys & Judge !! co tam sie kroi to głowa mała :) Jump Up Jump Up you're in tuned to dj Kutski on RRRRRadio 1 eheee rave On !!
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Margo 02 lut 2010, 12:25

jadę! :)
Margo
szo tam się dzieje?

Postprzez Stelmach 02 lut 2010, 13:42

Tulipan aka Nexus napisał(a):i tu jest bardzo ciekawa rzecz... otóż zauważylem ze byc moze wlasnie w UK wiekszosc ludzi postrzega ekipe od hard house i tym podobnych za wlasnie ich tamtejsza wixe.

Nie do końca jest tak jak pisze Nexus, a już zupełnie nie tak jak Sisiek. Ekipę UK hard postrzega się tam jak muzyczną śmietankę i elitę, wszyscy producenci, imprezy i DJ są mega znani i powszechnie kojarzeni, co sam sprawdziłem na miejscu i o czym mogłem się przekonać podczas HHA. Wystarczy spojrzeć na line upy, częstotliwość imprez, powszechność gatunków, liczbę produkcji, ilość wytwórni specjalizujących się w hard house czy hard dance. Uznam nawet że UK trance od Askew czy Kearneya znajduje się w mniejszości względem typowo wyspiarskich gatunków, bo i imprez mniej, i producentów, i samych DJ'ów.

Jedyny wyjątek rezerwuję dla happy hardcore i ogólnie stylu UK hardcore, który sam Liam Melly jak rozmawialiśmy w Radomiu nazwał "cheesy" i "commercial". Przyznaję że gatunek jest tak osobliwy i hermetyczny że rzeczywiście trzeba do niego konesera, choć ja prywatnie wolę go o stokroć niż zjechane "Big Sky" i pop-trance Armina, który właście utożsamiam z komercyjnym ujęciem muzyki trance i stanowczo potępiam.

Porównania hard dance = wixa to zupełna niedorzecznść bo skąd niby Kutski ma znać-grać-naśladować DJ Krissa, skoro w ogóle tego nie robi bo gra totalnie co innego? W ogóle temat wixa jest totalnie na Wyspach nieznany i nawet podobne klimaty muzyki bounce/hardcore w których bryluje Andy Withby i Gammer z UK wixą nie ma nic wspólnego. To że komuś w Polsce jeden czy drugi utwór mniej lub bardziej przypomina "rurkę" mogę odnieść do tysięcy innych kawałków, więc nie na tym rzecz polega, a bardziej na gatunkowym umiejscowieniu utworu w muzycznej czasoprzestrzeni i gatunkowej klasyfikacji.

Zresztą zjawisko niemiecko-polskiej wixy wydaje mi się zbyt wyolbrzymione, szczególnie do poziomu ktory pozwala go porównywać do tak pionierskich gatunków muzyki elektronicznej jakie gra się i tworzy na Wyspach. Wszystkie wielkie hard gatunki były przecież wcześniej, rozwinęły się na Wyspach w wielkim stopniu i nie mają za grosz wspólnych powiązań ze zjawiskiem "wixy" która i była później i która w zasadzie powoli się skończyła i w Polsce i zagranicą.

Jeszcze raz - wielka chwała organizatorom że ściągnęli tak zacny, wyszukany line up na najwyższym poziomie. Miejmy nadzieję że będzie to dobra prognoza na przyszłość i skończą się imprezy na których SVD, Menno De Jong, Corsten, Ottaviani itd, itp są w każdym line upie.

PS. Wymienił bym Dubfire czy Morillo na Scotta Atrilla czy Phila Yorka aka Bootek nominowanego na rok 2010 najlepszym producentem hard dance :-)
Stelmach
Rave on!

Postprzez sector 02 lut 2010, 14:43

Tutaj nie chodzi o to, ze oni przypominaja wixe z Polski tylko o to co tam sie dzieje na imprezach. Mysle, ze glownie wlasnie tym co pisali o to chodzilo. Nie trzeba daleko szukac ludzi z gwizdkami, poprzebieranych za Bog wie co i w kamizelkach odblaskowych. Tylko prawda jest taka, ze w UK nikomu to nie przeszkadza i ludzie sie dobrze przy tym bawia, natomiast w PL wyglada to jak wyglada.
sector
the king of bongo!

Postprzez enthuser 02 lut 2010, 19:42

jeżeli chodzi o Hard House to podzielam zdanie Sectora. Ta muzyka jest czymś wiecej niż zwykłą wioską, jest tam odzielną kulturą. Moge nawet powiedzieć że angielski trance jest taki jaki jest bo był grany razem na imprezach HHouse i Rave. Jako moje prywatne zdanie dodam jeszcze że w tej muzyce jest tyle fx'ów i energi której brakuje w nowym "muł trensie"

z reszta chyba sami powiecie że ten numer różni sie od naszego polskiego techno amfa amfa techno

co do imprezy byłem rok temu i uważam za najlepszy iwent w pl. skład totalnie nie oklepany, super miejscówka której minusem jest jedynie dojazd, a ten klimat .... nie komercyjny, w zeszłym roku nie wiedziałem co wybrać. mega trensior od Lawrenca, Techno z naparzaniem po elektronicznych garach od Erica Sneo czy ostra jazda od dj Zany.
Uczta muzyczna dla każdego niezależnie od upodobań i humoru. Proponuje zrobić spotkanie forum, przynajmniej ja sie pojawie :D
myspace.com/enthuser
enthuser

Postprzez Sisiek 02 lut 2010, 19:50

Coby Stelmi nie pisał większość numerów Hard Dance swoja prostotą i stylistyką przypomina zwykłą polską rurę i są bardzo serowe i nie ważne skąd ta muzyka się wywodzi i czy jest popularna czy nie. To, że jak pisze Sector ktoś się przy tym dobrze bawi to też inna sprawa w końcu każdy może bawić się przy tym co mu pasuje. Co do Tunnela ponoć bardzo kijowe nagłośnienie na scenie w klasztorze na której grane jest to co mnie interesuje jak i nieciekawy dojazd sprawia że na imprezę się nie wybieram :p
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Hongo 02 lut 2010, 20:18

Trzeba się wbić pod samą scene w klasztorze i gniecie konkretnie. Sneo mnie sponiewierał setem, a Pet Duo dobili.

W sumie każdego indywidualna decyzja, czy jedzie czy nie jedzie, ale nagłośnienie i dojazd, to jak szukanie dziury w całym...
Tetrahydrokannabinol
Hongo

Postprzez Sisiek 02 lut 2010, 20:47

Dobra nie przeżywaj :) Umek jeszcze będzie. Umek dobry DJ :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Hongo 02 lut 2010, 20:49

Ja sie nei wczuwam tylko Ty nakurwiasz rozpiski o wiksie i nie wiadomo o czym, wiec spokojnie.
Tetrahydrokannabinol
Hongo

Postprzez Tulipan aka Nexus 02 lut 2010, 21:19

Stelmach napisał(a):PS. Wymienił bym Dubfire czy Morillo na Scotta Atrilla czy Phila Yorka aka Bootek nominowanego na rok 2010 najlepszym producentem hard dance

albo MDA and Spherical :) lub Technikala :) ale nie mozna miec wszystkiego a i milosnicy innych stylów muzycznych tez musza miec cos dla siebie, mogliby dac Lady Gaga :)

jestem strasznie nakrecony na ta banie :)
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Następna strona

Powrót do Imprezy