MINUS Showcase Poznań with Richie Hawtin, Magda & Marc Houle

5 listopada 2010
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

MINUS Showcase Poznań with Richie Hawtin, Magda & Marc Houle

Postprzez Sisiek 15 paź 2010, 16:56

Obrazek
Nazwa: MINUS Showcase Poznań with Richie Hawtin, Magda & Marc Houle
Data: 5 listopada 2010
Miejsce: Poznań, Stara Rzeźnia, ul. Garbary 101/111
Start : 22:00
Klimat: techno, minimal, house
Bilety: 59 zł (przedsprzedaż: 49 zł)

WYSTĄPIĄ:

Richie Hawtin (visuals by Ali Demirel)
Magda
Marc Houle live

Magda i Marc wystąpią w ramach światowej trasy koncertowej promującej ich najnowsze albumy autorskie.

Info:
Niejedna impreza w Polsce, mając takie gwiazdy jak Richie Hawtin, Magda i Marc Houle, pretendowałaby już do miana festiwalu. Nadchodzące wydarzenie w Starej Rzeźni można by nazwać festiwalem muzyki, wizualizacji i emocji, ale tak naprawdę będzie to event na wskroś klubowy. Klubowy na miarę najlepszych miejsc w Berlinie czy Londynie.

5 listopada 2010 zapisze się w historii polskiej sceny elektronicznej jako dzień, w którym jedna z najważniejszych organizacji na świecie pokazała swoje najmocniejsze strony. Ta wytwórnia istniejąca od 1998 roku jest współodpowiedzialna m.in. za dzisiejsze brzmienie muzyki techno i minimal oraz imprezy Contact, czyli jedne najbardziej odważnych i innowacyjnych przedsięwzięć w świecie eventów z muzyką klubową,

A kto mógłby lepiej reprezentować Minus, jeśli nie właściciel? Z szacunku dla czytelników nie będziemy przytaczać teraz biografii tego artysty, bo z pewnością niewielu jest fanów elektroniki, którzy by go nie znali. Ale nawet ci, którzy byli na jego występie podczas Audioriver w 2009 roku, mogą być zaskoczeni jego listopadowym koncertem. Richie Hawtin na festiwalu, a Richie Hawtin w klubie to nieco inny artysta.

Stara Rzeźnia na co dzień nie jest klubem, ale osoby odpowiedzialne za ten event potrafią sprawić, aby jej industrialna przestrzeń idealnie współżyła z charakterem muzyki elektronicznej. Mowa o klubie SQ, który w Starej Rzeźni z powodzeniem organizuje już cykl IN/OUT. Najwyższy poziom produkcji gwarantują także współorganizatorzy Minus Showcase, czyli Spółka Akcyjna – ta sama agencja, która stoi za bookingami i produkcją Audioriver.

Wracając jednak do gwiazd. 30 września jedna z najsłynniejszych DJ-ek świata i jeden z flagowych artystów Minusa wyruszyli we wspólną trasę promującą ich albumy autorskie. Magda rozgłasza wieść o swoim bardzo wyczekiwanym debiucie „From the Fallen Page“, a Marc Houle prezentuje materiał z jeszcze gorącej płyty „Drift“. Można więc powiedzieć, że debiut Minus Showcase na polskiej ziemii odbywa się w najlepszym z możliwych momentów. Do zobaczenia w Poznaniu!

Spore zaskoczenie na końcówkę tego roku imprezowego :) Ja jestem na 100 % bilet już zakupiony. Zapowiada się dobra bania :) Akurat wpisuję się w pustkę imprezową po gorącym wrześniu i październiku w Omce :) Impreza pod forumowymi hasłami moimi i Prezesa Nexusa: Jebać Mayday i Nie bójcie się techno :D
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Re: MINUS Showcase Poznań with Richie Hawtin, Magda & Marc Houle

Postprzez phantom 15 paź 2010, 17:36

Widziałem w środę. Ogólnie ta cała klubowa ofensywa gniecie jak dla mnie eventową paranoję okresu letniego. Cattaneo, Redshape, Minus, a w Krakowie CBL i Pantha Du Prince. A to przecież tylko część wyliczanki :).
phantom

Postprzez RomuS 15 paź 2010, 18:47

Bilety zakupione, hotel bookuję na cały weekend... więc wszelkie propozycje zgłaszać ;] Będzie dooobry bal!!
RomuS

Postprzez Sisiek 16 paź 2010, 16:08

phantom napisał(a):Ogólnie ta cała klubowa ofensywa gniecie

Jest za grubo :D Latam co tydzień po klubach jakbym miał 20 lat :D A w Poznaniu można zrobić weekendowe patio :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez drevni 17 paź 2010, 15:10

Oo jaaaa
Ja też chcę, ja też :(
Na pocieszenie 30.10 w klubie tuż przy moim bloku zagra mi Nathan Fake ;)
drevni

Postprzez Qsi 17 paź 2010, 15:30

no to dość sute pocieszenie :)

tak czy inaczej, pachnie mi tu spotkaniem forumowym b4 the party aka. domowe wypieki
Qsi

Postprzez kiki 17 paź 2010, 21:02

fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu poznan... :/

ehh tez sie pociesze nathanem fake'iem...
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez drevni 18 paź 2010, 17:50

oo kiki przyjeżdżasz do Nijmegen do NL 30.10? ;)
drevni

Postprzez kiki 18 paź 2010, 21:22

ja nie musze jezdzic na biby, one same do mnie przyjezdzaja :D hehe nathan 22.10.10 na synesthesii we WRO! <3
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez Matvel 22 paź 2010, 11:53

Czy jak przyjadę sam mogę liczyć na to że mnie ktoś przygarnie choć na samo znalezienie Rzeźni?
Matvel

Postprzez Sisiek 23 paź 2010, 10:57

Trzeba się zgadać na trasie lub na miejscu. Z Białego do Poznania można jechać przez Wawe więc możemy się ustawić. Ja z moim ziomkiem Hubertem będziemy jechać jakoś w godzinach popołudniowo-wieczornych więc jak komuś pasuje to zapraszam. Jedziemy po taniości czyli InterRegio :D
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Juma 24 paź 2010, 23:57

chodza sluchy ze jak mi nic nie wypadnie to na 66% bede
Juma

Postprzez Sisiek 29 paź 2010, 16:18

I jak ? Do imprezy tydzień i kilka godzin. Organizujemy się jakoś w Poznaniu bo ekipa raczej mała a samemu bujać na imprezę to lekka lipa. Da ktoś z Poznania info jak najlepiej dojechać na miejscówkę z dworca?
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez RomuS 01 lis 2010, 21:29

Może mała lista obecności??

RomuS + 1 a może i 2 ;)
Sisiek
Juma
Matvel

....?
RomuS

Postprzez Technik303 02 lis 2010, 10:46

Ja bym chętnie wbił, ale muszę kwiczeć w pracy ;) bo zamieniłem się, żeby na Bermuda fest być @ Berlin 6.11 :P
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez Technik303 02 lis 2010, 15:40

kiki napisał(a):ja nie musze jezdzic na biby, one same do mnie przyjezdzaja :D hehe nathan 22.10.10 na synesthesii we WRO! <3

phi natan fake 1 h set ;) za 45 zl ;) szkoda zachodu :P ;)
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez Qsi 02 lis 2010, 19:02

Technik303 napisał(a):phi natan fake 1 h set

Godzina to jeszcze ujdzie, ale 45 min jak Dusty Kid lajff na Mayday to już jakieś śmieszne czasy, 1,5 h to minimum żeby piguła dobrze weszła :)

Sisiek napisał(a):I jak ? Do imprezy tydzień i kilka godzin. Organizujemy się jakoś w Poznaniu bo ekipa raczej mała a samemu bujać na imprezę to lekka lipa. Da ktoś z Poznania info jak najlepiej dojechać na miejscówkę z dworca?

Najlepiej wsiąść "na zachodnim" w tramwaj nr 8 w kierunku Miłostowo, wysiadasz na 7 przystanku Małe Garbary i ok 200 m z buta zostaje na północ x]
Ale myślę się co zebrać na jakąś b4 herbatę na rozgrzanie
Qsi

Postprzez Sisiek 03 lis 2010, 18:43

Qsi napisał(a):Ale myślę się co zebrać na jakąś b4 herbatę na rozgrzanie

No właśnie. Z mojej strony jak zwykle krótka piłka. Nie wiem o której jechać z Wawy i niech ktoś mi pomoże :D Jeżeli są chętni żeby się spotkać na piwko i pogadać przed imprezą to wbijam w pociąg i jestem w Poznaniu na 19. Jeżeli nie ma chętnych to jestem w Poznaniu na 22 i chuj z wami :D Niech ktoś odważny, pomysłowy i odpowiedzialny odpowie na nurtujące mnie pytanie gdzieś do jutra.
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Matvel 03 lis 2010, 18:46

Ja będę na samą imprezę więc chętnie się piwka napiję, ale to przy zamulaniu Magdy dopiero :D
Matvel

Następna strona

Powrót do Imprezy