19.02.2011 | Egodrop 9 | Caryca | Kraków

Psytrance Party
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

19.02.2011 | Egodrop 9 | Caryca | Kraków

Postprzez meff 08 lut 2011, 16:40

Obrazek
Witamy po przerwie i serdecznie zapraszamy na kolejną odsłonę Egodrop w Carycy. Tym razem naszymi goścmi będą dje ze ze znanych i prężnie działających stołecznych kolektywów: Fantazja i Leśna Szajka oraz Danielson i jego Chaishop Extreme. Wszyscy nasi goście mieli już okazję zagrać w Carycy podczas pierwszego Egodrop w grudniu 2009, kto był, ten wie jakie wrażenie zrobiła muzyka na wszystkich tych, którzy od dawna czekali na taką imprezę oraz na tych, którzy do tej pory nie mieli styczności z dźwiękami psytrance. W związku z przerwą techniczną tym razem zamiast chilloutu organizowanego we współpracy z Ashoką pojawi się znów nieprzewidywalny, nieobliczalny i fascynujący Chaishop Extreme pod patronatem Pana Danielsona, gdzie będzie można się posilić, spróbować wyjątkowego Chaiu i posłuchać eklektycznej mieszanki muzycznej, której nawet nie będę próbował szufladkować. Poniżej krótkie bio naszych gości oraz jak zawsze skrót info dla nielubiących dużo czytać.

::Djs:: (Progressive, Psytrance, Fullon, Dark)
Kace (Fantazja - Wwa)
Salvi (Fantazja/MAE - Wwa)
Ochen (Leśna Szajka/MAE - Wwa)
Acme (Nu:Gen)
Meff (Egodrop/Syndromm)

::UV Deco::
Fantazja
Sinsemilla
Axis Mundi
Egodrop

::Chaishop::
Chaishop Extreme by Danielson

::Info::
19.02.2011
Caryca, ul Wielopole 15
Start: 22:00
End: ??:??
Zrzuta 5 zł

http://www.psytrance.pl
http://www.radiofonia.pl
http://www.psyradio.pl

egodrop@fb: http://www.facebook.com/event.php?eid=1 ... 0983247152
event@fb: http://www.facebook.com/event.php?eid=153374208050600

Kace:
Obrazek
Kace - To Łukasz Matkowski. Prywatnie posiadacz psa o imieniu Nano i początkujący kulturysta. Ostatni raz u spowiedzi był tuż po zdaniu egzaminów do liceum. W jego setach najczęściej można usłyszeć skoczny neofulon rodem Hamburga, melodyjny fullon z Belgii, ale jego ulubiona wytwórnią płytową od zawsze było i na zawsze będzie Południowoafrykańska oficyna Nano Records. W swoim kilkuletnim stażu zagrał na wielu imprezach, na niektórych z nich grały nawet gwiazdy ale osobiście uważa, że skoro te gwiazdy same nie wybrały sobie jego jako support, nie warto szafować ich nazwami w bio.

Salvi:
Obrazek
Wojtek to jedna z czołowych postaci znanego, warszawskiego kolektywu organizującego imprezy psytrance. Fantazja, bo właśnie o tej grupie mowa, powołana do życia została w 2005 roku i od tego czasu ma na swoim koncie naprawdę pokaźną ilość imprez. Do najważniejszych należą na pewno serie imprez Apartamantra czy Goattraction, jak również cykliczny open air – Laboratorium Stymulacji Dźwięku. Na pewno warto wspomnieć też o pamiętnej imprezie z udziałem Filterii ze Szwecji.
Salvi od jakiegoś czasu zaangażowany jest również w organizację imprez spod szyldu MAE, która odpowiada ze największe psy wydarzenia w Polsce (min. imprezy z udziałem Vibrasphere, Andromeda, Human Blue, Electric Universe, Braincell czy ostatnio Sun Project.
Muzyczny profil Wojtka to bardzo szerokie spectrum wszelkich odmian muzyki potocznie klasyfikowanej jako psytrance. W jego setach usłyszeć można stare, powykręcane goa, szybkie, pompujące fullon’y, głęboki, potężny progressive, a kiedy nadarzy się sposobność, potrafi zagrać i bardziej delikatnie. Świetny dobór serwowanych przez niego kawałków, połączony z nienaganna techniką sprawiają, że Salvi zawsze porywa tłumy.

Ochen:
Obrazek
Wspóltworca warszawskiego kolektywu Leśna Szajka, który to poprzez swój profesjonalizm, trafione bookingi i magiczny vibe szybko stał się rozpoznawalny i lubiany w gronie polskich odbiorców tej muzyki. Ochen na polskiej scenie psytrance działa aktywnie od 2008 roku, z początkiem 2011 dołączył też do ekpiy Mystic Arts Event.
Jego sety cechuje zróżnicowany styl, czerpany głównie z takich labeli jak Blue Hour Sounds, Glowing Flame Records, Vagalume oraz Nano Records, które to zapewniają wysoki poziom artystyczny połączony z odpowiednią dawką mocy i psychodeli. Taka mieszanka gwarantuje tłum roztańczonych ludzi!
meff

Re: 19.02.2011 | Egodrop 9 | Caryca | Kraków

Postprzez sector 08 lut 2011, 19:16

Wjazd w Carycy, a to dobre :D
Bede bede o ile ekipa w postaci Wojciecha Spiocha, Gosi Zagranicznej i Dlugodystansowego Michala bedzie w komplecie :- )) Gowna sie beda turlac po podlodze, kto byl ten wie! :D A jak! :D
sector
the king of bongo!

Postprzez Vibez 08 lut 2011, 20:23

Ja nie chce znów obiecywać, bo wyjdzie jak zwykle. Powiem tak - jestem bardzo zainteresowany :D
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez michal 09 lut 2011, 8:12

Już zarezerwowałem lożę Ronalda McDonalda w Galerii więc na bank nie wiem czy raczej na pewno na 99,55% będę.

A Akrobatyczny Daniel z Betonowym Łukaszem też będą? :D

'Es ist alles lächerlich, wenn man an den Tod denkt' T. Bernhard

"Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen" L. Wittgenstein
michal

Postprzez drevni 15 lut 2011, 20:11

No to jak moi mili. Dzień ostateczny tuż tuż. Kto się pisze? :)
drevni

Postprzez Vibez 15 lut 2011, 20:51

Ja będe ale chyba dopiero przed samą imprezą. Na bifor nie zdąże.
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez drevni 15 lut 2011, 22:24

Obawiam się, że i mnie b4 minie... muszę nadrobić kilka zaległości (a na pewno jedną) w ten sam dzień ;)
drevni

Postprzez sector 16 lut 2011, 18:43

To o ktorej zamierzacie sie zjawic?
sector
the king of bongo!

Postprzez drevni 17 lut 2011, 0:27

Nie wiem :) Postaram się jak najszybciej :D
drevni

Postprzez sector 17 lut 2011, 11:57

Oczekuje konkretow!
sector
the king of bongo!

Postprzez drevni 17 lut 2011, 18:38

Jeśli o mnie chodzi to od jakiegoś czasu sama czekam na wiadomość. Postaram się o konkrety najpóźniej na jutro (o ile nie będę ich znać już dziś)
drevni

Postprzez Vibez 17 lut 2011, 18:48

Admin oczekuje konkretów. Posypią sie bany :/
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez drevni 17 lut 2011, 20:59

Ja już wszystko wiem! :D
W sobotę w planie mam tylko carycę :)
To o której zaczynamy moi drodzy? ;)
drevni

Postprzez sector 17 lut 2011, 21:02

No i to mi sie podoba. W takim razie pozostaje nam czekac na oddzew od Michala. On konczyl zawsze zajecia o 19. Wiec mysle, ze na 20 mozemy sie umowic, ale tutaj niech Michal Prezes Naszego Kupa Klubu sie okresli. Pozdro dla Kupatych!
sector
the king of bongo!

Postprzez michal 17 lut 2011, 22:52

Gosia dobre wiesci :) jeszcze niech Pan z Bratyslawskiej sie okresli :D Marcinie jutro pod wieczor zadzwonie, jak spotkam sie z Jose. Jeszcze Alan ma dolaczyc na sobote. p4qpatych!

michal

Postprzez Vibez 17 lut 2011, 23:51

I ja mam dobre wieści. Możliwe że będe w sobote wcześniej niż przewidywałem, wobec powyższego otwiera się opcja bifora na Bratysławskiej. Dam jutro znać!
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez meff 18 lut 2011, 1:10

Kace niestety nie dotrze, ale kolega CO z ekipy Nu:gen pociśnie z nami :)

Czasotabela:

22:00 - 22:30 Ambient Intro
22:30 - 00:00 Meff
00:00 - 01:45 Ochen
01:45 - 03:30 Salvi
03:30 - 04:45 Acme
04:45 - 06:00 CO
06:00 - ??:?? Kto ustoi :)

Cu on the Trancefloor!
meff

Postprzez sector 18 lut 2011, 8:58

Michale, nie wiem czy bede w stanie rozmawiac bo dzis mam wieczor Kawalerski, ale tak czy siak czekam na info od Ciebie. Na chwile obecna, do czasu, az Wojtek nie ogarnie swojego kwadratu, proponuje godzina 20 Loch Ness :lol: Jesli cos sie zmieni to bede was informowal.

Mam nadzieje, ze Michale ogarniesz Jose na imprezke!
sector
the king of bongo!

Postprzez Vibez 19 lut 2011, 0:46

20 na Bratysławskiej. Out.
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez michal 20 lut 2011, 18:11

w zasadzie moglismy nie opuszczac Wojtasowej Chaty, bo w carycy tloczno, zimno, a muzycznie to imo szkoda gadac, ale tez i ja nie bylem w nastroju na takie fulonowe mieso. No i smiechu warty czil rum... Ale cala reszta na bratyslawskiej-miod! Ale! Kto byl, ten nie wie!

michal

Następna strona

Powrót do Imprezy