Tunnel Electrocity 2011

Lubiąż, były Zakon Cystersów - 14-08-2011
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Tunnel Electrocity 2011

Postprzez TBk2000 03 mar 2011, 13:57

Jak co roku bla bla bla, Tunnel Electrocity. Nie wiem jak w tym, ale w zeszlym roku olalem bo ogolnie lineup byl slaby. W tym rowniez na fajerwerki nie licze, ale jesli dobrze zasila scene Techno to sie mooooze wybiore. Na innych scenach raczej nie licze na nic ambitniejszego niz to co juz do tej pory bylo X razy.

Line-Up: (03.03.2011)
Sasha
Dubfire
Jordan Suckley
Carlo Lio
Davide Squillace
Tim Healey
Luca Bacchetti
Doorly
Afrika Islam

Juz slysze jak nastoletni udergroundowcy sluchajacy muzyki od co najmniej 20 lat sikaja na widok Sasha. Staly pajac programu Afrika Islam rowniez jest obecny, bo jakze inaczej ;-). Czekamy na wiecej "niespodziewanych nazwisk".
TBk2000
Allah Akbar !

Re: Tunnel Electrocity 2011

Postprzez Sagi 03 mar 2011, 15:43

tbk wbijaj na psy biby a nie trac czasu i kasy na tunnel pompe :P
Sagi

Postprzez Stelmach 03 mar 2011, 16:49

TBk2000 napisał(a):Jak co roku bla bla bla, Tunnel Electrocity. Nie wiem jak w tym, ale w zeszlym roku olalem bo ogolnie lineup byl slaby.

Takie oto teksty piszą osoby co wszystko wiedzią najlepiej z youtube i facebook, a nie jeżdżą na imprezy. Akurat w zeszłym roku zawitała do nas czołówka hardstyle na czele z Showtekiem, Dutch Master, Zanym i Abyss & Judge. Na dodatek grał Kutski i Alex Kidd. Śmiem twierdzić, że z uwagi na klasę line-upu był to najlepszy skład Tunnelu jaki gościł w Polsce. Szczególnie Showtek i Dutch Master zagrali kapitalnie serwując obfite porcje z albumu A Digital Player In A Digital World. Na deser ogniście w rytmie techno pograli Timo Mass i Marco Remus. Podobnie Nastia Beaty i Umek.

Kto, co i jak grał rok temu, proponuję zerknąć tutaj: viewtopic.php?f=12&t=2352&p=36224&hilit=tunnel#p36224

A na Showtek'ów jak pomysł wypali śmigam na Mayday DE bo na żywo ich albumowe produkcje brzmią doskonale.
Line-up 2011 niczym nie powala, Sasha musi gdzieś dorobić do emerytury. Jedyna pozytywna postać to Doorly, który zapodał rok temu fajne house'y. Ogólnie wolę wydać trochę więcej a zaliczyć dobrą banię za granicą.
Stelmach
Rave on!

Postprzez TBk2000 03 mar 2011, 17:26

Stelmach, nie musze jechec na impreze, aby przekonac sie, ze muzyka ktora mnie nie interesuje nie bedzie mi sie podobala :-). Scena GTH interesuje mnie muzycznie tyle co scena electro i trance na tej imprezie, czyli WCALE. Mozesz z rekawa sypac nazwiskami wyspiarskich pr0grajkow nagradzanych za cos tam, ale wez pod uwage jedno, dla mnie to wixa w najczystszej postaci.

Sagi, od dawna juz tego nie robie, ale na OZORE mnie jeszcze nie stac :-P.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Stelmach 03 mar 2011, 18:02

TBk2000 napisał(a): dla mnie to wixa w najczystszej postaci.

Takie określenia sprawiają wrażenie, że nie masz w ogóle pojęcia na jaki temat się wypowiadasz. Stawianie klubu Ekwador, Krissa, Showteka czy Alexa Kidda w jednej linii i pisanie bzdur z klapkami na oczach bądź co bądź o dominujących kierunkach na Zachodzie... wybacz, ale jest żałosne. Zamiast oglądać youtube i wymądrzać się na facebook czy forum polecam przejechać się na imprezę do Anglii i Holandii aby nabrać trochę wiedzy i ogłady.

TBk2000 napisał(a):nie musze jechec na impreze, aby przekonac sie, ze muzyka ktora mnie nie interesuje nie bedzie mi sie podobala :-).

Jeśli już wypowiadasz się z kolei o tym co Cię nie interesuje to rób to z sensem, na temat i napisz cokolwiek co ma merytoryczną wartość.
Stelmach
Rave on!

Postprzez peterhol9 03 mar 2011, 18:07

fight, fight :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez TBk2000 03 mar 2011, 21:05

Stelmach, a Ty jak zwykle piszesz swoje dyrdymaly :D. Nudny juz sie z tym robisz, wiesz ? :). Jakbys nie zauwazyl, to nie napisalem zdania o tych jakze dominujacych kierunkach muzycznch na zachodzie, tylko napisalem, ze mnie one nie interesuja :D. Jesli natomiast chodzi Ci o to, iz nazwalem je wixa, to prosze, zrobie to raz jeszcze :D. Hardstyle, Hard Dance czy inne pseudo muzyczne wymysly rodem z wyspiarskiej sceny hard to dla mnie wixa i kropka :). Powiem wiecej, kolo dupy mi to lata od ilu lat ci wielcy producenci hard wixy z UK produkuja muzyke oraz ile i za co dostali nagrod za swoje muzyczne "dziela". Dla mnie to wciaz brzmi i bedzie brzmiec jak tepa wixo jazda, ktora z powodzeniem obok taniego trensu zastepuje w Polsce "stara dobra rure", i ktora sukcesywnie zasila coraz wiecej polskich "eventow" dla post-wixiarni. Przykro mi, ze akurat Ty tego sluchasz, ale Ty masz tencencje do chwalenia tego co akurat Ci odpowiada i siania fermentu kolo tego co akurat Ci sie przejadlo. I prosze, nie pisz wiecej o Showtekach, Dutch Masterach, Kutskich i innych wybitnych producentach w tym temacie, bo nie do tego on sluzy, a naprawde dosc juz jest tematow w ktorych nie brakuje Ciebie z Twoimi wywodami na temat zajebistosci Hard Dance i sceny UK. I chlopie, daruj sobie juz ten suchy tekst o YouTube bo juz przestal byc zabawny :-). Na fejsbuku konta tez nie mam, wiec odbij z laski swojej ;-).
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez kiki 03 mar 2011, 21:30

dawajcie na ozore, ja w tym roku jade :ugeek:
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez Stelmach 04 mar 2011, 8:50

TBk2000 napisał(a):Powiem wiecej, kolo dupy mi to lata od ilu lat ci wielcy producenci hard wixy z UK produkuja muzyke oraz ile i za co dostali nagrod za swoje muzyczne "dziela".

To akurat dość istotne pomijając kto co lubi, bo większość z nich historię ma o wiele dłuższą niż przeciętni grajkowie trance, a ikony jak The Drummer, Andy Farley, Joe Doe, Brisk grają, produkują od 20 lat i ciągle zaskakują czymś nowym.
TBk2000 napisał(a): I prosze, nie pisz wiecej o Showtekach, Dutch Masterach, Kutskich i innych wybitnych producentach w tym temacie, bo nie do tego on sluzy

Raczej jest to odpowiednie miejsce, skoro wspomniana ekipa grała na Tunnelu rok temu z dużym powodzeniem, a w tym roku skład sceny HS nie został jeszcze ogłoszony i jest szansa że pojawi się znów któryś z nich.
TBk2000 napisał(a):daruj sobie juz ten suchy tekst o YouTube bo juz przestal byc zabawny

Oj nie masz poczucia humoru TBk :D Chętnie bym Cię kiedyś zobaczył, bo i na imprezy nie jeździsz, w klubach też Cię trudno spotkać, nikt Cię tu nie zna, a ciągle narzekasz na biedę i brak pieniędzy :D Należysz do grupy domowych You Tubo'wych imprezowiczów, którzy przeżywają wspaniałe chwile na filmikach z imprez w klimatach "all hands in the air" trwających po 3-4 minuty. Bezcenne.

Wracając do meritum, czekam na dalsze postępny line'upu i chętnie bym wybrał się na ten event, jak również ponownie zaliczył banię w Głogowie u Jumy & Moniczki :D
Stelmach
Rave on!

Postprzez Juma 04 mar 2011, 10:12

Zapraszam Lukaszu, nawet tylko na before, aaaa i juz nigdy nie jedz za mna ;]
Juma

Postprzez Rado 04 mar 2011, 11:58

- Coś pan tak nagle przed nami szybko skręcił
- No wie pan jadę na gps i tak mi pokazał a ja się zagapiłem 8-)
Pościg był niezapomniany aż się za nimi dymiło jak nas dojeżdżali oby już takich przygód nie było, ciekawe na jakiej scenie wystąpi Sasha, liczę na zawodników ze sceny Techno jak i Hard klimatów no chyba, że sprawią miłą niespodziankę i zarzucą jeszcze kogoś pokroju Suckleya na RTTS. Jeśli ktoś lubi breakbeat i dobry house to polecam występ Healeya, miałem okazje usłyszeć go live w zeszłym roku i pozamiatał konkretnie. BTW: Nawet gdyby Electrocity zawiodło w co nie wierzę to dzień wcześniej jest Soundtropolis które zostało przeniesione do Katowic a tam podział scen wygląda tak:
1. Main Floor Open Air
2. Techno ( namiot lub hala, zależy od miejscówki)
3. Hard Techno Open Air
4. Hard Style/Hard Core Open Air
5. D&B Open Air ( o ile dogadamy sie z odpowiednimi osobami)
Obrazek
Rado

Postprzez TBk2000 04 mar 2011, 12:25

Stelmach napisał(a):Oj nie masz poczucia humoru TBk :D Chętnie bym Cię kiedyś zobaczył, bo i na imprezy nie jeździsz, w klubach też Cię trudno spotkać, nikt Cię tu nie zna, a ciągle narzekasz na biedę i brak pieniędzy :D Należysz do grupy domowych You Tubo'wych imprezowiczów, którzy przeżywają wspaniałe chwile na filmikach z imprez w klimatach "all hands in the air" trwających po 3-4 minuty. Bezcenne.

Poczucie humoru mam swietne drogi Stelmachu ;), ale nie bawia mnie zarty powtarzane w kolko od kilku lat. Wymyslilbys cos nowego, bo jak widzisz z facebookiem nie zawsze trafisz ;). Na imprezy nie jezdze, bo te ktore mi odpowiadaly nie sa juz organizowane lub sa muzycznie do dupy. A mnie juz widziales i nawet kilka razy mielismy okazje rozmawiac, ale rozumiem, ze upojenie alkoholowe nie pozwalalo Ci zapamietac z kim, kiedy i gdzie dokladnie byles ;). I tu nastepuje moment w ktorym wypadaloby napisac EOT ;).
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez sector 04 mar 2011, 17:58

Wlasnie mialem potwierdzic, ze juz Tomasza widziałem na nie jednej imprezie. Wszyscy co go znaja wiedza, ze dobry z niego imprezowicz. "Warszawiak z Krasina, może to potwierdzić" :)
sector
the king of bongo!

Powrót do Imprezy