Sport

Rozmowy o wszystkim i o niczym.

Powrót do Offtopic

Re: Sport

Postprzez Gadu 01 gru 2009, 20:22

Angielska, hiszpańska, francuska i holenderska, panowie, ot to. Włoska wą!

A co do derbów Londynu: Arsenal nie miał błysku, no do jasnej cholery, albo chcieli wjechać z gałą do bramki, albo ich zatrzymywał czelsowy mur na 25. metrze, a było trzeba pokusić się o strzał zza pola karnego - w zasadzie to nikt się nie odważył. Dośrodkowania? Sagna mógł wziąć przykład z Ca$hley'a, nisko, Bacary, nisko trzeba było.. Na te warunki jak znalazł, tym bardziej, że kto z Kanonierów ma główkować: Arszawin, Nasri, Vela, Fabregas, konusy po ~1,70m, no nieee.. Przy takim Terrym czy Ivanovicu to lekka parodia; rozumiem, że zdarza się wpakować mikrusom gola z główki (vide Messi w finale LM vs. Ferdinand, O'Shea, Vidic), ale z tak zorganizowaną obroną, jaką miała w niedzielę Chelsea to tak jak liczyć na śnieg w Egipcie.. Owszem, mieli momenty, kiedy się pogubili, ale akurat wtedy sędzia praktykował drobiazgowość, zamiast upłynniać grę. Zmiany nic praktycznie nie dały, ani Vela, ani Walcott, ani Rosicky, poza paroma wygranymi pojedynkami, nie wnieśli tego, o czym wspomniałem wyżej. Nie rozumiem, dlaczego tak kombinowali, układali sobie piłkę na lepszą nogę, jasny gwint, trzeba próbować, a nie się czaić na 100% okazję. Posiadaniem piłki niczego się nie wygrywa. Gole, trzeba przyznać, że przednie - pierwszy i drugi to ksero, trzeci też niezgorszy. Nie zostałem usatysfakcjonowany wynikiem rzecz jasna, ani grą.

Gran Derbi: tu z kolei wynik jest kwestią drugorzędną, liczą się 3 pkt. Real lepiej wszedł w mecz, rajdy Krystyny i Kaki trochę namieszały, ale na posterunku był Valdes; nie najlepiej wyglądała gra FCB w pierwszej połowie bez nikogo na szpicy, dośrodkowania Alvesa, Abidala, Keity czy Henry'ego nie znajdowały adresatów.. Drugiej połowy nie widziałem.

Messi oczywiście został nagrodzony Złotą Piłką, to było do przewidzenia, ale takiego miażdżącego wyniku nikt się nie spodziewał: 473 głosy na 480! Druga Krystyna, trzeci Xavi, czwarty Iniesta, piąty Eto'o..
Nagroda FIFA też raczej dla Lionela.
Obrazek
Gadu

Postprzez sector 11 gru 2009, 21:56

No to zaczyna sie gala. Mam nadzieje, ze bedzie ciekawiej niz z golota i adamkiem :>
sector
the king of bongo!

Postprzez sector 12 gru 2009, 0:08

Pudzian mistrz. To jak dojechal tego typa to sama poezja. Czyste low-kicki w stylu Rafala :- D
sector
the king of bongo!

Postprzez Matvel 12 gru 2009, 0:10

I pomyśleć że tyle czekałem, tyle reklam zniosłem. A tu 20 sekund i cześć :D
Matvel

Postprzez sector 12 gru 2009, 0:12

Prawie jak z walkami goloty co na wygaszacz sciagali ludzie. Tyle tylko, ze tutaj dla odmiany Mariusz wygrywa. Chcialbym, zeby rownie dobrze mu szlo w przyszlosci.

Smieszy mnie tylko pokazywa tych kaprawych ryjow tych tumanow z TV. G. mnie obchodzi co mysli ta herbus o tym wszystkim, czy jaka kamere ma mroczek. LOL
sector
the king of bongo!

Postprzez TrancEye 12 gru 2009, 0:32

znowu najman narobil szumu i znowu zrownali go z ziemia :D
dobre byly low kicki, ale te gwozdzie w parterze nie gorsze
TrancEye
Uplifter

Postprzez TBk2000 12 gru 2009, 2:09

Komentator malo sie z podniecenia nie zesral - narodzila sie nowa gwiazda, nastepny to Nastula. Peeewnie, do UFC go od razu ;]. Szczerze mowiac, to wygladalo jak jakas uliczna burda ze strony Pudziana, a Najman, no coz, to tylko jakis tam bokser, ktory w konfrontacji z mocnymi kick'ami nie mial najmniejszych szans. Pewnie nie spodziewal sie szybkiego, agresywnego ataku i liczyl na to, ze technicznie Pudziana polozy w odpowiednim momencie liczac po cichu na jego brak doswiadczenia w ringu. Fakty sa takie, ze gdyby Pudzian trafil od razu na ring z kims dobrze zaprawionym w tym sporcie, to sciagaliby go z desek za nogi. Fajnie, ze wygral, zreszta ktorys musial :D, ale litosci, juz robia z niego bohareta narodowego i wroza mu mistrzowskie pasy :D.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez bAchoR 12 gru 2009, 8:12

Pudzian mistrz. To jak dojechal tego typa to sama poezja. Czyste low-kicki w stylu Rafala :- D

TO były low- kicki ? nie rozsmieszajcie mnie. TO byłyt kopniaki dzieciaka z boiska przy Ochocie . :/ Lepszy zawodnik wystawiłby kolano i nie byłoby już kopania. Zadaje ciosy nogą bez gardy. Lepszy zawodnik skontrowałby go 10 razy, a Najman się przestraszył i po prostu uciekał.

Wygrał Puchar Polsatu :D

Zobaczcie co mniejsi zawodnicy robią z Sappem (cięższy i zbudowany jak Pudzian, były rugbista).

A komentatorzy ? Co o MMA mogą wiedzieć ludzie, którzy komentują karling i tenisa :/

Najlepszy akcja była jak gościu dusił Polaka w którejś walce, a komentator : tak, to jego ulubiona pozycja, będzie ataka xDD
A za chwile koniec walki. Zawodnik wygrał przez duszenie gilotynowe Polaka :lol:

Mroczek, Herbuś itp. co chwila w TV :/ przez kamery. Co za żal. Komercyjna kurwa z tego Polsatu.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 12 gru 2009, 11:10

Ustawic Pudziana z Fiedorem to nauczy go zycia :D siła, sila i jeszcze raz siła :)
Kubo
The Invincibles

Postprzez Juma 12 gru 2009, 11:43

http://www.tvn24.pl/-1,1633302,0,1,lato ... omosc.html nie wiedzialem czy dac do humor czy do sport, ostatecznie wyladowalo tutaj
Juma

Postprzez sector 12 gru 2009, 12:33

Co prawda to prawda Rafal. Ja o tych low kickach pisalem troche dla jaj :) Masz racje. Pudzian sie troche podjaral, ze kopniaki wchodza i szedl za ciosem, gdy tamten sie tego nie spodziewal. Garda mu nawet nie byla potrzebna bo Najman juz nawet nie oddawal ciosow :lol:

Fakt faktem, ze przy takim kopniaku powinien isc od razu fangulec na ryj pudziana i by sie opamietal.

A z tymi wszystkimi politykami to jedna wielka parodia. Nic dziwnego, ze potem polowa swiata sie z nas smieje. Dadza tumanow do rzadu, co nawet nie skonczyli zadnej szkoly i potem dzieja sie takie 'anomalnie' jezykowe.
sector
the king of bongo!

Postprzez Gadu 12 gru 2009, 21:49

Weekend w lidze angielskiej obfituje w niespodzianki: czołowe drużyny potraciły punkty; Chelsea jedynie remis (3:3!) u siebie z Evertonem; piękne (niefortunne co prawda) asysty Carvalho przy pierwszej bramce i Drogby przy trzecim golu.. Przed szansą odrobienia strat do lidera stanęły Czerwone Diabły, ale i oni nic nie wskórali w starciu z świetnie dysponowanymi The Villans. Co oni robili w obronie to głowa mała; przednie formacje niesamowicie wybiegane, przygotowanie fizyczne tej drużyny jest imponujące. To pierwsza porażka MU u siebie w tym sezonie i pierwsza przegrana na Old Trafford z AV. TeHamy również wtopiły u siebie i to z Wolverhampton, Szejkowie z Eastlands też nie zaliczą tej kolejki do udanych; podobnie jak CFC zremisowali 3:3 z Boltonem, tyle że na wyjeździe. Dzieje się, oj dzieje.. Patrząc na wyniki drużyn przyjezdnych nabieram trochę optymizmu przed jutrzejszą batalią Kanonierów z The Reds na Anfield Road. Ha, ale serce to jedno, a rozsądek drugie.. Już jutro ok. 19:00 przekonamy się, które miało rację.. ;)
Obrazek
Gadu

Postprzez sector 08 sty 2010, 22:34

Moze nie do konca sport, ale jednak zwiazane ze sportem.

Togo team bus in gun attack
The Togo national team came under attack from gunfire in Angola when their bus was ambushed, with their driver killed and as many as nine others thought to have been wounded.

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 19,00.html :o :o :o :o :o :o

Tutaj troche z innego zrodla po polsku:
Kanonierzy.com napisał(a):Do mrożących krew w żyłach scen doszło w Angoli, gdzie rozgrywany jest w tym roku Puchar Narodów Afryki. Autokar wiozący reprezentację Togo zostrzał ostrzelany, w wyniku czego śmierć poniósł kierowca pojazdu, a co najmniej dwóch Togijczyków zostało rannych. Wydarzenie to miało miejsce w Cabindzie, gdzie grupa separatystów od trzech dekad prowadzi jawną wojnę wobec rządu.

Nie zapominajmy, że na pokładzie autokaru był między innymi były gracz Arsenalu - Emmanuel Adebayor. Oficjalna strona Manchesteru City doniosło prędko, że napastnik nie ucierpiał podczas strzelaniny.

- Ranni zostali dwaj lekarze oraz dwaj zawodnicy. Wszyscy zostali ewakuowani z miejsca zdarzenia - wyznał rzecznik ministra sportu w Togo.

Wg Sky Sports, postrzelony został bramkarz reprezentacji - Kodjovi Obilale oraz obrońca - Serge Akakpo, którego stan określany jest jako ciężki.

Minister Angoli odpowiedzialny za sprawy Cabindy - Antonio Bento Bembe - nazwał ten atak aktem terroryzmu. Cabinda, która jest regionem słynącym z wydobycia ropy naftowej, była już nieraz atakowana przez grupę separatystów zwaną FLEC. Za napaść na autokar Togijczyków odpowiada jednak kto inny.

- FLEC już nie istnieje, za atak odpowiedzialne są pojedyncze osoby, które chcą przysporzyć nam kłopotów - powiedział Bembe.

Ten nieprzyjemny incydent, który wydarzył się na dwa dni przed inauguracją imprezy, może zmienić oblicze zbliżającego się PNA. Napastnik Togo - Thomas Dossevi - wyznał, że piłkarze rozważają rezygnację z turnieju.

- Nie myśleliśmy jeszcze o możliwych posunięciach, ale to prawda, że nikt nie chce tu grać - wyznał piłkarz dla L'Equipe.

- Po prostu nie jesteśmy w stanie. Wciąż myślę o rannych kolegach, widziałem na własne oczy, ile krwi lało się po podłodze.

- Nie mamy wiadomości na temat ich stanu zdrowia. Wiemy, że zostali przetransportowani do szpitala.

- Zostaliśmy ostrzelani mimo eskorty dwóch wozów policyjnych.

- Jeśli będziemy mogli zbojkotować Puchar Narodów Afryki, to tak uczynimi - dodał pomocnik Grenoble - Alaixys Romao.

- Gdyby się tylko dało odwołać te mecze. Na tę chwilę jedyne czego chcemy, to powrotu do domu.

Pomocnik Aston Villi - Moustapha Salifou - oraz Emmanuel Adebayor nie doznali żadnych obrażeń, jednak obaj są bardzo wstrząśnięci zaistniałą sytuacją.

W zbliżający się poniedziałek Togo ma zagrać z Ghaną w pierwszym meczu grupy B. Przedstawiciele Afrykańskiej Konfederacji Piłkarskiej zapewnili, że mimo ataku, turniej odbędzie się w planowanym terminie.

Poprostu masakra \o/
sector
the king of bongo!

Postprzez Hongo 08 sty 2010, 22:43

W Polskiej siatkówce ciekawe rzeczy się dzieją. Ressovia ograła Skrę w pp, a nie pamiętam kiedy skra ostatnio nie zdobyła pucharu polski. W rozgrywkach europejskich, też dobrze sobie radzimy, Resovia po 4 meczach bez porażki, skra ma jedną, a częstochowa nie pamiętam. Ciekawe kiedy Polaska w piłce nożnej będzie się tak liczyć, jak w siatkówce...
Tetrahydrokannabinol
Hongo

Postprzez Matvel 08 sty 2010, 22:48

Hongo napisał(a):Ciekawe kiedy Polaska w piłce nożnej będzie się tak liczyć, jak w siatkówce...

Odpowiedź na te pytanie jest bardzo prosta.
Matvel

Postprzez sector 09 sty 2010, 10:59

nie wiem czy widzieliscie jakie sie dzieja cyrki, ale odwolali juz 6 spotkan z premier league :/

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 77,00.html

Wychodzi na to, ze bedzie mi gralo w tej kolejce na chwile obecna 3 zawodnikow :lol:
sector
the king of bongo!

Postprzez drevni 10 sty 2010, 22:37

FORZA MILAN :yeah: :yeah: :yeah:
drevni

Postprzez TrancEye 10 sty 2010, 23:06

sector napisał(a):nie wiem czy widzieliscie jakie sie dzieja cyrki, ale odwolali juz 6 spotkan z premier league :/

http://www.skysports.com/story/0,19528, ... 77,00.html

Wychodzi na to, ze bedzie mi gralo w tej kolejce na chwile obecna 3 zawodnikow :lol:

Taa, 3 mecze w kolejce... Narobilem transferow na -8 a tu 5 na koncie i zostal Tevez na jutro Moze jako kapitan uratuje honor druzyny ;)

Brawo Justyna Kowalczyk !! Kobieta ma jaja :D
TrancEye
Uplifter

Postprzez yaper 11 sty 2010, 16:50

Kowalczyk idzie jak burza w tym sezonie. Aż strach pomyśleć, co będzie na Igrzyskach Olimpijskich - oby forma jakoś cudownie jej nie uciekła, bo byłaby wielka szkoda patrząc na jej poczynania.

Jeśli już w temacie IO jesteśmy to bardzo cieszy rosnąca forma Tomasza Sikory. Jako iż uwielbiam biathlon to wierzę, że uda mu się wyszarpać jakiś medal w Kanadzie. Bjoerndalen jest pewniakiem, a tak to nie ma nikogo w dobrej formie poza przeciętnym jak dotychczas Amerykaninem Burke. O Małyszu nawet nie wspominam, bo z nim to nigdy nie wiadomo...
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez MarVanJush 13 sty 2010, 1:28

Oglądacie mecze Pucharu Narodów Afryki ? niezłe są, dzisiaj bramkarz Mozambiku Rafael prawie popełnił samobójstwo na boisku :D

:: We Are Analog People In A Digital World ::
MarVanJush

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Offtopic