Nie mogę doczekać się mundialu

szkoda, że nie zobaczymy takich zawodników jak ferdinand czy drogba. w absencji tego pierwszego cieszy mnie fakt, że gerrard został kapitanem reprezentacji Anglii, której kibicuje. dunga olał również zawodników takich jak adriano (co mnie akurat nie dziwi) czy ronaldinho (co mnie akurat dziwi, bo w milanie prezentuje się dobrze, poza tym w turniejach właśnie tacy zawodnicy zwykle potrafią rozstrzygnąć wynik) i jeszcze kogoś tam znanego.
co do sytuacji w liverpoolu... benitez został zwolniony, na szczęście klubowi udało się z nim dogadać, że wziął tylko 3 mln z przysługującej mu 12 mln odprawki. wielu kibiców się z tego cieszy. inni poszli pod klub palić amerykańskie flagi (obwiniając, słusznie, właścicieli klubu o sytuację w drużynie). rafa na zawsze pozostanie legendą klubu za zwycięstwo w LM, za finał LM, za wspaniałe wygrane na camp nou, san siro czy w madrycie. jednak ostatni sezon był tragiczny. krótka ławka i bardzo dużo kontuzji nie ułatwiało walki o czołowe miejsca, a rafa podejmował sporo dziwnych decyzji, które nie przynosiły efektów. Klub został wystawiony przez nowego chairmana na sprzedaż jakiś czas temu i mamy nadzieję, że zostanie wykupiony przez jakichś multimilionerów. tradycja klubu powinna przyciągnąć kogoś takiego. Póki co jest bieda, na następców benka wymienia się z anglii marka hughes'a, roya hodgsona, legende klubu kenny dalglisha oraz martina o'neilla z aston villa. wczoraj eriksson wypowiadał się, że jego marzeniem byłoby poprowadzić ten klub.
większość decyzji pewnie zapadnie po mundialu. marszczerano zapowiedzial, że po mundialu postanowi o swoich przenosinach do mediolanu. Steve G sie nie wypowiada o transferach. Nigdy nie mówił, że chce odejśc i póki nie odejdzie na pewno o tym nie wspomni. Szczerze to życzę mu jak największych sukcesów. To jest mój ulubiony piłkarz i chyba byłbym w stanie wybaczyć mu odejście np. do realu. 30 lat to czas, gdzie trzeba w końcu coś osiągnąć. Nando też się zbytnio nie wypowiada... poczekamy, zobaczymy. wspominało się również o przejściu benayuna do chelsea... jestem pewien, że mimo wszystko klub się pozbiera i będzie lepiej niż w minionym sezonie. jako ciekawostke podam fakt, że lfc wysłał na mundial więcej zawodników niz manu czy chelsea

)