Peterhol9 - My second half of an orange

Progressive house & Progressive trance
Dział poświęcony promocji swoich setów.

Powrót do Sety

Peterhol9 - My second half of an orange

Postprzez peterhol9 16 lut 2011, 18:53

Obrazek

Dzień dobry Czytającym ten temat! :)

Mam dzisiaj do zaprezentowania Wam mój nowy secik, który stworzyłem z myślą o mojej Zołzuni. Liczę, że Wam się spodoba, z racji różnorodnych progresywno-trensowo-housowych klimatów. Będzie Nowo, Staro, Melodycznie i z Przytupem :D Zostaje mi więc zaprosić Was do przesłuchania i skrobnięcia oceny :)

:arrow: TRACKLIST:

1. V-sag - Kittie in an empty house (Lokitas rmx)
2. Cassino & Laben - Leaving panic behind (Flash brothers rmx)
3. Ormatie - At a thought
4. Murat Uncu - Formate drop (Alican & Soner rmx)
5. Eelke Kleijn - 4.5 billion years
6. Bent - As you fall (Guy J rmx)
7. Atrium sun - Gold of the rio
8. Serge Devant - Always have tomorrow (Eelke Kleijn rmx)
9. Pat Foosheen - Zion (Sphere rmx)
10. Oleg Zubkov - New pararells (Atrium sun rmx)
11. Leama & Moor - Shades of blue
12. M&D Substance - Walking alone (Jordan Daniel rmx)

:arrow: LINK:

http://www65.zippyshare.com/v/46592762/file.html

:arrow: INFO:

Rodzaj: Progressive house, progressive trance
Czas: 61 minut z kawałkiem
Paka: 99 mega
Ostatnio edytowano 31 maja 2012, 17:07 przez peterhol9, łącznie edytowano 4 razy
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Re: Peterhol9 - My second half of an orange

Postprzez Dawid99 20 lut 2011, 13:02

To ja coś napiszę. Ogólnie set dla takiego przeciętnego słuchacza jakim jestem ja pod względem technicznym był oki. Jedynie wydaje mi się że Eelke Kleijn jest głośniej niż reszta no i przejście na as you fall mi dziwnie brzmi na początku. A jeśli chodzi o zawartość seta to było dreamowo ,można było zamknąć oczy i odpłynąć w inny świat. Jedynie w tym wszystkim nie pasował mi Ormatie. Podsumowując set wypełniony melodiami takimi jak lubię bez zamulania wiec podoba mi się.
Dawid99

Postprzez peterhol9 20 lut 2011, 13:28

Dzięki Dawidzie za recenzję :) Przyznaję, że mogły być przestery. Jakoś nie mam albo chęci albo kasy (albo tego i tego) na zakup lepszego sprzętu na odsłuch. Tak polegam tylko na starych słuchawkach, głośnikach w laptopie i widoku migających zielonych kresek w Abletonie :) (a z opcji winampowych "skracających" decybele nie korzystałem jeszcze i nie wiem czy będę umiał korzystać ) :D Ormatie z kolei musiałem dać, bo..uwielbiam go, a set musiałem urozmaicić czymś nowym (ATT pochodzi z 2010, reszta numerów zaś jest wiekowa :D ). Co do przejścia na AYF to jakoś mi się ono podobało, więc się nie wypowiem :)

To tak tytułem wyjaśnienia. Cieszę się, że set się podobał i zachęcam do posłuchania innego materiału znajdującego się na forum. Dziękuję jeszcze raz i pozdrawiam:)

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Dawid99 20 lut 2011, 14:17

A nie jeśli chodzi o as you fall jest wszystko oki to mój sprzęt zawiódł. :) obadałem juz 2 twoje sety phenomeno... coś tam dlatego byłem ciekawy tego seta. Ja także pozdrawiam i dziękuję. :)
Dawid99

Postprzez Rapture 20 lut 2011, 14:46

Jak zawsze nie zawiodles jesli chodzi o materiał. Technicznie nie bylo zle, choc momentami ewidentnie braklo pomyslu albo na przejscie albo na fajne jego zakonczenie. Swietny przyklad to przejscie z Eelke Kleijna na Benta - jak na poczatku wchodzi plumkanie z tego drugiego to chcialem zaczac klaskac za tak fajny koncept ale kiedy wszedl bit i zaczely sie bassline'y "klocic" to mnie skrzywilo troszke. Nastepne przejscie, na Atrium Sun, tez byloby zdecydowanie lepsze i bardziej dramatyczne gdybys zdecydowal sie wejsc gwaltownie tym kawalkiem od miejsca, gdzie nagle znika beat.

Aha, i do tego wisze Ci piwo za to, ze dzieki Tobie odkrylem takie cudo jak Pat Foosheen - Zion (Sphere rmx). Ciagle mam wrazenie,ze gdzies to kiedys slyszalem, ale nie wiem gdzie...
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez peterhol9 20 lut 2011, 21:53

Hej Rapturze :) Kopę lat! :) Dzięki za recenzję i...czekam na jakieś Twoje nowe sety..ot, np. The story of the fall vol 3 :)
Wracając jeszcze do moich wypocin to:
Rapture napisał(a): Technicznie nie bylo zle, choc momentami ewidentnie braklo pomyslu albo na przejscie albo na fajne jego zakonczenie. Swietny przyklad to przejscie z Eelke Kleijna na Benta - jak na poczatku wchodzi plumkanie z tego drugiego to chcialem zaczac klaskac za tak fajny koncept ale kiedy wszedl bit i zaczely sie bassline'y "klocic" to mnie skrzywilo troszke. Nastepne przejscie, na Atrium Sun, tez byloby zdecydowanie lepsze i bardziej dramatyczne gdybys zdecydowal sie wejsc gwaltownie tym kawalkiem od miejsca, gdzie nagle znika beat.
pewnie musiało tak być :)

Rapture napisał(a): Aha, i do tego wisze Ci piwo za to, ze dzieki Tobie odkrylem takie cudo jak Pat Foosheen - Zion (Sphere rmx). Ciagle mam wrazenie,ze gdzies to kiedys slyszalem, ale nie wiem gdzie...
jak będę kiedyś we Wro to Ci się przypomnę z tym :)

Dzięki jeszcze raz za przesłuchanie i...i znów zapraszam do reszty setów :)

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Rapture 22 lut 2011, 19:09

peterhol9 napisał(a):czekam na jakieś Twoje nowe sety..ot, np. The story of the fall vol 3

"the Story.. Nightrain" jest wlasnie trzecia czescia :) po pierwsza, mocno wokalno-slodka zapraszam tu: viewtopic.php?f=36&t=883 tym bardziej, ze link jeszcze dziala :)
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez peterhol9 31 maja 2012, 17:07

czyli muszą być 2 tematy do Twego seta :D :

viewtopic.php?f=36&t=3003&p=37703&hilit=story#p37703

...błąd... musiałem więc ominąć Twój set :D Już ściągam

EDIT.
Re-upload w 1 poście i tu:
http://www65.zippyshare.com/v/46592762/file.html

:)