Co o niej na razie wiadomo.. no wlasciwie to niewiele, bo poki co nawet tracklisty nie ma, nie wspominajac juz o samplach. Na pelny odsluch wiec nie ma co liczyc, aaale na szczescie z nieprzebranych bogactw internetu mozna juz co nieco wyszperac i uslyszec. Dwie sposrod, jak sie domyslam pieciu wersji, mozna bylo juz uslyszec w grudniu podczas audycji Nikusev'a. W zwiazku z tym, przygotowalem ripy tych dwoch wersji, zeby bylo o czym tu pisac
Oryginalna wersja to typowy dla tego labelu melodyjny plywak. Jest w niej jednak cos co zatrzymuje mnie przy niej na dluzej niz w przypadku innych "Mysitkowych" wydawnictw. Obaj panowie widac dolozyli wszelkich staran by ich pierwszy wspolny projekt nie byl tylko kolejnym a tym bardziej przypadkowym utworem do dopisania w ich muzycznym dorobku. W moim odczuciu jest to jedna z najlepszych produkcji, ktora wyszla spod jakze utalentowanych rak Kajdi'ego. Ale nie jest on przeciez jedynym autorem tego utworu i nie nalezy zapominac o Eryo, ktory choc bardziej jest mi znany ze znakomitych remix'ow niz wlasnych produkcji, to swoj wklad w ta EP'ke rowniez posiada.
Druga opisywana dzis wersja jest remix LoQuai'a, ktora imo zjada wersje oryginalna. LoQuai widocznie postanowil nie byc gorszy i z cos tak doskonalego stworzyl cos jeszcze bardziej odjechanego. Idealnie pasujacy na poczatek seta, z dlugim atmosferycznym intrem, ktore rozpoczna sie dodatkowo rozbudowana przez Rozjanina melodia, remix jest chyba tym co od dluzszego czasu pragnalem uslyszec. Perfekcyjne polaczenie ciekawej melodii z polamanym bitem jest dla mnie czerwona wisienka tej EP'ki. To wlasnie ta melodia wraz z breakbeat'owym beatem stanowi fundament tego utworu i tak niesamowicie wiele z niego wyciaga. Dla mnie mistrzostwo!
Info:
Title: Meridian EP
Artist: Eryo & Kay-D
Genre: Melodic Progressive / Breaks
Label: MistiqueMusic
Catalogue Nr.: MIST058
Rel. Data: 15-06-2010
Tracklist: (kolejnosc przypadkowa)
00. Eryo & Kay-D - Meridian (Original Mix)
00. Eryo & Kay-D - Meridian (LoQuai Breakbeat Remix)
00. Eryo & Kay-D - Meridian (Blusoul Remix)
00. Eryo & Kay-D - Meridian (Oleg B Remix)
00. Eryo & Kay-D - Meridian (Ilya Malyuev Remix)
Sample: