Label: Mistiquemusic
Numer katalogowy: MIST010
Format: Mp3
Data wydania: 05.09.2009
Gatunek: Progressive
Lista utworów:
01. 2 Cities (Original Mix)
02. 2 Cities (East Cafe Remix)
03. 2 Cities (Dynamic Illusion Remix)
04. 2 Cities (Jabocca Remix)
Nadchodzące wydawnictwo z Mistiquemusic. Panowie odpowiedzialni za ten release powinni być znani progresywnej braci ze swoich poprzednich EP (wydawanych w labelach takich jak Toes In The Sand Recordings, Silk Digital Records, LuPS Records czy Deepsessions Recordings). Połączenie sił Meksykanina Ivana Bustamante i Węgra Gergely'ego Karnera dało całkiem ciekawy efekt. "2 Cities" to chyba najbardziej melodyjna EP na koncie Mistiquemusic. Original Mix fajnie buja - ma mocny beat, dobrze wyeksponowaną melodię no i fajną głębię dźwięków. Co poza tym? Fantastyczne remixy dwóch Węgrów - East Cafe i Dynamic Illusion. Kaszas po średnio ciekawym "Come To Me (Original Mix)" (wydanym jakiś czas temu właśnie w mistiquemusic) wraca do formy i serwuje porządny remix utrzymany w klimacie swoich produkcji wydawanych wcześniej w Morphosis Records - bardzo mi się podoba. Dynamic Illusion stworzył jedyną na tej EP interpretację utrzymaną w klimatach progressive breaks. Jest bardzo ciekawa. Daniel dołożył ciekawe melodie oraz pobrzmiewające gdzieniegdzie pianinko. Najgorszą (moim zdaniem) wersją jest Jabocca Remix. To najbardziej techowa interpretacja, która nie trafia w moje gusta. No i te perkusje brzmią trochę dziwnie (melodia zresztą też). "2 Cities EP" nie jest może dziełem wybitnym, ale słucha się jej na prawdę bardzo przyjemnie. Polecam sprawdzenie sampli.
Sample: http://progressivehouse.com/labels/Mistiquemusic/r/4802