Inshia - Niavara (Original Mix)

Progressive Trance | Armada | 2008

Powrót do Trance

Inshia - Niavara (Original Mix)

Postprzez Boguś 18 gru 2008, 16:49

Kawałek myśle dobrze znany osobom, ktore przesluchiwaly kompilacje Music For Balearic People zmiksowaną przez Rogera Shah'a. Utwor ukazal sie na Samplerze nr 3. Jest na tyle ciekawy i piekny, iz mysle, ze warto wspomniec o nim kilka slow. Inshia to dwaj panowie: Ingo Zielinski & Sasha Da Link. Zwlaszcza ten drugi mysle bardziej znany. Kawalek wspaniale nadaje sie na poczatek secika z uwagi na piekne intro :) Utwor w sam raz dla tych, ktorzy uwielbiaja spokojne wakacyjne numery, szum morza, spiewy ptakow. Tak tez zaczyna sie ten utwor, slychac jak fale rozbijaja sie o brzeg, dochodzi piekne piano i po chwili wybucha piekna, euforyczna melodia. Sluchajac tego pierwszy raz mialem wrazenie ze slucham utworu z najlepszych lat trance'u :) Wlasnie za sprawa tej cudownej i przenikajacej przez cale moje cialo melodii. Niewatpliwie dla mnie kawalek numero uno z calej kompilacji MFBP. Coz tu wiecej pisac posluchajcie sami :)

Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Re: Inshia - Niavara (Original Mix)

Postprzez JohnnyKnoxville 18 gru 2008, 16:57

Coś ostatnio duzo wychodzi tych wałków z szumem morza :P czyzby jakas nowa moda nastała ????? :D A tak już na serio to nie powiem numer potężny !!!!!!! Szczególnie ta poczatkowa melodia, któa kojarzy mi sie jakoś tak z serialem Tajemnicze Złote Miasta....Andami i jakąś tajemnicą...Chyba najbardziej klimatyczny kawałek jaki słyszałem w tym roku o/ Zdecydowanie polecam....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Monisia 18 gru 2008, 18:04

ooo jak fajnie się wkręca... :) dobra ta nutka jakoś podgrzała mi atmosferę w domu na wieczorny, samotny dzień nutka jak znalazł
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Monisia
black diamond

Postprzez Kubo 18 gru 2008, 18:42

A kto Ci Bogus polecil tego wała ? No wiadomo ze ja 8) Numer idealny na intro, szumy morza i te sprawy. Klimat taki troszke melancholijny. Z czasem jak dochodzi gitarka robi sie slicznie. Pady robia duze wrazenie.. Polecam ! :)
Ostatnio edytowano 18 gru 2008, 18:44 przez Kubo, łącznie edytowano 1 raz
Kubo
The Invincibles

Postprzez Boguś 18 gru 2008, 18:44

Nie polecales mi go, bo go sam wyrwalem z kompilacji Shah'a jak juz pisalem :> Ty zes sie aby odezwal napisales Inshia - Niavara i licz :D wiec nie badz taki hip hop siup :P
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Postprzez Vexilium 18 gru 2008, 18:55

Po pierwsze poprawna nazwa projektu to Ingsha. Po drugie także tutaj chłopakom w jakimś stopniu pomógł Roger Shah ;) A po trzecie - dobra i dość szybka produkcja, która pokazuje, że balearic trance nie musi zamulać.
Obrazek
Vexilium

Postprzez Boguś 18 gru 2008, 19:00

Vexilium napisał(a):Po pierwsze poprawna nazwa projektu to Ingsha.

Na discogs jest tez ze Inshia :]
Boguś

Postprzez JohnnyKnoxville 09 maja 2009, 23:13

Ma wyjść do tego remix Manuela Le Saux, do obadania m.in w asocie z tamtego tygodnia..... Musiałem podnieść temat bo po prostu brak mi słów żeby go opisać i ogólnie to co teraz czuje słuchając tego.... Moim zdaniem jedna z najlepszych tranceowych produkcji w tym roku.... Prawdziwy trance, a nie jakaś gówniana komercja (pzdr BaChOr :P)
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Airvision 10 maja 2009, 11:03

Piękny track. Niesamowite, klimatyczne intro, ale jednak remol Le Saux bardziej mi odpowiada ze względu na typową Upliftową naturę. :P
Obrazek
Airvision

Postprzez Kubo 10 maja 2009, 11:14

Macie jakiegos ripka z bo z checia bym skosztowal ;)
Kubo
The Invincibles

Powrót do Trance