Evbointh - Black Stones

Trance | Red Force Recordings | 2009

Powrót do Trance

Evbointh - Black Stones

Postprzez cinek 21 maja 2009, 12:11

Wydano: 2009-01-05
Label: Red Force Recordings
Gatunek: Trance

Tracklista:
1. Black Stones. (Original Mix)
2. Black Stones (LavKastor Remix)
3. Black Stones (Bissen Remix)

Już nie takie nowe bo z początku roku ale strasznie świeże wykonaniem. Ktoś może zarzucić, że brzmi podobnie jak "One Wish". Zrozumiem to jeśli ktoś to powie na podstawie tylko i wyłącznie tego, że użyty został ten sam synth do głównej melodii, który z resztą idealnie pasuje do Evbointhowych aranżacji napompowanych genialną atmosferą. Świetna, nietuzinkowa melodia, interesujący breakdown - wszystko to robi na mnie wrażenie. Bissen do kompozycji dodaje dużo pozytywnej energii, zmieniając tym samym klimat na bardziej sielankowy. Najbardziej jednak podoba mi się stylowy, nowoczesny remiks Lavkastora. Mistrz :) Warto posłuchać.

cinek

Re: Evbointh - Black Stones

Postprzez bAchoR 21 maja 2009, 13:09

Za tą sekcje piana każdy lepszy pianista zjechałby go dosyć mocno :) Mało harmoniczne z jakimiś dziwnymi przeskokami. Te piękne pady zasługują na dużo lepsze piano :/. To na minus. Synth tej melodii też jest taki, jakby to ująć, mało poważny. Nie lubie takich wyjących sampli. O ile Evbointh pasowało to idealnie tak tutaj jest zupełnie na odwrót.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Humulus 21 maja 2009, 13:30

Słabiutkie wydawnictwo. Co w nim najbardziej razi to melodia, która bardziej by pasowała do przygód "Sąsiadów", "Żwirka i Muchomorka" lub innych postaci z czechosłowackich bajek niż do energetycznego transu.
Obrazek
Humulus

Postprzez phantom 21 maja 2009, 18:33

W "One Wish" szczególnie lubiłem samo "budowanie" punktu kulminacyjnego, to ułożenie kolejnych elementów. Sam motyw był trochę przesłodzony, tutaj brzmi już pretensjonalnie.
phantom

Postprzez michal 23 maja 2009, 8:08

Humulus napisał(a):Co w nim najbardziej razi to melodia, która bardziej by pasowała do przygód "Sąsiadów", "Żwirka i Muchomorka" lub innych postaci z czechosłowackich bajek niż do energetycznego transu.

Bo był ten główny motyw w jakiejś bajce, Kubusiu Puchatku zdaje się :D albo w Gumisiach xD
Te dzwięki po breaku są zerżnięte z 'Tranquility' Marka Ottena, dodam wyjątkowo nieudanie. Ogólnie to bieda na maksa.
ps. One Wish nie słyszalem, to chyba lepiej? :D
'Es ist alles lächerlich, wenn man an den Tod denkt' T. Bernhard

"Wovon man nicht sprechen kann, darüber muß man schweigen" L. Wittgenstein
michal

Postprzez peterhol9 23 maja 2009, 11:15

gdzieś tam słyszałem Black Stones, bodajże w secie Krisa o'Neila, ale nie podobał mi się. Ciekaw jestem przede wszystkim mixów, a szczególnie Lavkastora, który grał swego czasu w klubie lubelskim MC, w inauguracji trensów w tym mieście :D No chyba że to inny lavkastor :D
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Powrót do Trance