Acute - In Motion

Tech-Progresive Trance / Vaccine Recordings / 2009

Powrót do Trance

Acute - In Motion

Postprzez JohnnyKnoxville 10 cze 2009, 13:21

Arcyciekawe wydawnictwo z jednego z moich ulubionych labeli mianowicie Vaccine Recordings....
Wyszło via beatport 05.06.2009

W paczce znajdują się:

Acute - In Motion (Original Mix)
Acute - In Motion (Cj Peeton Smooth Mix)
Acute - In Motion (Dan Ascherl Remix)

Teraz kilka słów odnośnie tego singla... Ostatnio strasznie polubiłem postacie skupiające się wokół tej wytwórni z Viceroy'em i Frase na czele i zacząłem się mocno interesować jakimiś nowościami jak również starszymi relisami z tego labela.... W ten sposób włąśnie udało mi się namierzyć to wydawnictwo... W.w. singiel ciśnięty był już przez w.w. Viceroya przy okazji jego niedawnych guestów czy to dla A&B, Tiesto, czy innych, gdzie zawsze wzbudzał moją wielką ciekawość i pożądanie.... :P Zwarzywszy że zawsze był opisany jako ID i nikt nie wiedział co to, tym bardziej chciałem się dowiedzieć co to jest :P No i w końcu się dowiedziałem :P

Kilka słów odnośnie tego relisu... Oryginalna wersja to dosyć szybki, lecz jednocześnie łagodny techowiec, o lekko progresywnej naturze i z delikatnym psy zacięciem z uwagi nie na bassline tylko na przewijające się w tle melodie i różne dosyć niestandardowe jak na Trance osamplowanie.... Najłatwiej można podsumować ten wałek w ten sposób że osoby znające styl produkcji Viceroy'a powinny doskonale wyobrażać sobie czego mogą się tutaj spodziewać.... Jak dla mnie jest to świetna produkcja zdecydowanie na 9/10, świetne zgrzytający motyw w pewnym momencie, oraz rozmaite warknięcia, czy różne inne krótkie sample na całej długości tracka pięknie ryją w bani, dodatkowo na pozytywny odbiór wpływa róenież głęboka i tajemnicza melodia w pewnym momencie, niestandardowy break, oraz ogólny mroczny charakter tej produkcji..... Jednym słowem oryginał to wysmienity track, który z własnego doświadczenia wiem że nie znudzi się po 10, 20, czy nawet 100 odsłuchach, po prostu ten utwór ma coś w sobie....
Jesli chodzi o remixy to wersja Cj Peeton Smooth Mix to z kolei houseowa interpretacja oryginału, z wolniejszym i typowo houseowo klapiącym basslinem, obecne są tutaj typowe houseowe ala dedmausowe szarpnięcia struny, doszło także delikatne pianinko.... Utwór w tej wersji doskonale się nakręca i ma bardzo przyjemny funkujący charakter.... Autor zachował element breaka i ciszy z oryginalnej wersji, oraz ogólny jej charakter, przez co remix jest również tak jak oryginał delikatnie mroczny.... Moim zdaniem wzór remixu houseowego opartego o ciekawy pomysł a nie odwalonego na przysłowiowe odpie...ol.... Ocena 9/10 Polecam osobom lubiącym house Rapture i inni, na prawde świetna produkcja jak dla mnie......
Na koniec Remix Dan'a Ascherl'a tutaj jest już zdecydowanie szybciej, jest to najszybsza wersja na tym wydawnictwie, bassline zapierd...la ostro już od pierwszych sekund, dochodzą dodatkowo elektryczne sample, pozmieniana została jeszcze główna melodia i break.... Moim zdaniem jest to znowu bardzo ciekawa i świetna interpretacja, która zasługuje również na najwyższe oceny.... Śmiało równiez przyznaje 9/10

Podsumowując zachęcam wszystkich do zapoznania się z tym relisem.... \o/ Kawał świetnego i dosyć niestandardowego materiału.... Nie zawiedziecie się.....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Powrót do Trance