Simon Patterson - Thump

Powrót do Trance

Simon Patterson - Thump

Postprzez indecentnoise 13 gru 2008, 15:30

Nowy Patterson nadciagnie w lutym. Dobra pozycja bedaca kontynuacja Smack'a. Potencjalny hit ;)
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Re: Simon Patterson - Thumb

Postprzez JohnnyKnoxville 13 gru 2008, 19:52

Gnomus taka mała nieścisłość w tej recenzji :P >>>>>> hitem to to już jest :P Ja polecam od siebie też jego nowe Always (premiera w jego guest mixie w najnowszym TATW) o/ bo jeśli Thump jest kontynuacją Smacka, tak Always jest w klimacie US.... Przepiekna melodia, skąpy wokal, nie ziemski numer o/ na prawde można sie zakochać jeszcze bardziej nawet niż w US o/ Ja sie ciesze jeszcze z jednego faktu, a mianowicie takiego że Simon nie sprzedał skóry Sanderowi i obydwa wałki wychodzą w Resecie, czyli tam gdzie zwykle... :P
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez sector 27 sty 2009, 13:12

po necie juz krazy full Thumba. Podobno po tym jak ukazal sie w sieci patterson go zmienia.
sector
the king of bongo!

Postprzez indecentnoise 27 sty 2009, 13:25

Ta jest. Poszedl leak i Patterson modyfikuje Thumb.
indecentnoise

Postprzez sector 27 sty 2009, 13:56

oby tylko na plus!
sector
the king of bongo!

Postprzez indecentnoise 27 sty 2009, 14:00

slyszalem ploty ze niezbyt, ale wole poczekac i sie przekonac
indecentnoise

Postprzez sector 31 sty 2009, 18:18

ukazal sie juz oficial, chyba w niebardzo zmienionej formie
sector
the king of bongo!

Postprzez yaper 20 lut 2009, 19:40

Wałeczek pierwsza klasa, jeden z pierwszych hitów tego roku. Moc porównywalna jak i ta u 'Smacka', imo break tutaj trochę zawodzi, melodia taka jakaś znikąd wzięta. Za to co się dzieje po breaku to jest mistrzostwo świata, prawdziwa kryminalna rozpierducha, trzepie flakami, krew lata dookoła, krzyk, lament, płacz martwych płodów - jednym słowem RZEŹ!

PS: Orientuje się ktoś jak jest z tymi zmianami w odniesieniu do wersji leak i oficjalnie wydanej? Warto mieć obie, czy leak jest niewarty większej uwagi?
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez sector 21 lut 2009, 16:47

brzmia prawie identycznie
sector
the king of bongo!

Re: Simon Patterson - Thump

Postprzez Stelmach 22 lut 2009, 15:27

yaper napisał(a):Moc porównywalna jak i ta u 'Smacka', imo break tutaj trochę zawodzi, melodia taka jakaś znikąd wzięta

Mam delikatne objekcje odnośnie tego fragmentu vocalu na breaku, który nijak nie trzyma się kupy.
Stelmach
Rave on!

Postprzez TBk2000 05 mar 2009, 5:00

Nikt nie wspomina o remixie Thompson-a ;-P. Pewnie nie znalazl on zbyt wielu zwolennikow, gdyz jego charakter jest zgola odmienny od oryginalu, niemniej jednak na tym wolnym lecz tlustym bicie walek sunie calkiem masywnie. Bardzo spodobal mi sie ten remix i samo to, ze nie jest on tylko kolejnym klonem.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Stelmach 05 mar 2009, 9:02

Na bazie Thump, Patterson sklecił niedawno remix do Sharpowego "Roundabout". Niby odświeżył koślawy oryginał, jednak przydałaby się większa innowacyjność skoro, dwa kawałki pojechał takim samym samplingiem.
Stelmach
Rave on!

Postprzez Sisiek 05 mar 2009, 9:35

Zobaczymy Stelmi jak będziesz latał w sobotę przy Pattersonie :D Myślę że taki sam sampling nie będzie Ci wtedy przeszkadzał :P
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Vidia 28 cze 2009, 17:32

co prawda słyszałam jeszcze mocniejsze i bardziej że tak powiem rozwalające utwory, ale musze przyznać, że Thump daje radę. Na początku nie byłam zachwycona stylem, sposobem produkowania Pattersona.. jakoś nie umiałam w odpowiedni sposób odbierać takiej muzyki. Wkuzrało mnie chyba najbardziej, że on często wchodzi z jakąś piękną melodią w środku utworu i kiedy już człowiek myśli, że będzie kontynuacja i melodia się pojawi w dalszej części, pieknie się rozwinie, wówczas zamiast tej oczekiwanej pełni zaczyna się nawalanka. To mi nieraz trochę dalej przeszkadza, w Thump też tak niestety jest.. piękny break, cudne dźwięki, cudna melodia, ale to zaraz zostaje ucięte i pozostaje ogromny niedosyt. Natomiast od jakiegoś czasu trochę ta muzyka zaczęła bardziej do mnie docierać i stwierdziłam, że i taki styl produkcji mimo wszystko jest niezły i może się podobać. Ma to w sobie dużo mocy, a trzeba powiedzieć że i talentu S.P. nie brakuje. Jeżeli chodzi o solidność, dopracowanie, to nie mogę się przyczepić ani do Thump, ani do Smack (podobny do Thump, polecony mi przez Emjota za co dziękuję:), ani do Us..
Vidia
Die Sehnsucht.

Postprzez yaper 28 cze 2009, 18:23

Całe szczęście Patterson nie gustuje z cukierkowych breakach, rodem z Enhanced, rozciągniętych na 3 długie minuty i wyciskających ostatnie pokłady łez z oczu fascynatów dobrego grania. Owszem Vidiad, short break sprawia wrażenie suto melodyjnego i melancholijnego, ale to tylko mała chwila oddechu przed nieuchronną eskalacją naszych neuronów. Popelina zawarta w 'Thump' do dziś dnia wzbudza we mnie podziw i szacunek. Zdecydowanie jeden z pretendentów do TOTY 2009!

PS: Oprócz 'Smack' i 'Us' posłuchaj sobie jeszcze chociażby starszego 'F16' - to co robi ze mną ta nutka to głowa mała! 2007 rok oferuje jeszcze zacne Bulldozer i We'll See, także do dzieła! ;)
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez indecentnoise 28 cze 2009, 18:26

F16 jest dretwe przy Panic Attack i Strip Search ;)
indecentnoise

Postprzez yaper 28 cze 2009, 23:29

indecentnoise napisał(a):F16 jest dretwe przy Panic Attack i Strip Search ;)

Ciężko konfrontować ze sobą te kawałki. 'Szesnastka' to nuta robiona jeszcze w nie tak 'zwariowanej' konwencji jaką Simon uskutecznia od 2007 roku.
TRANCE ENGINEERING

last.fm
yaper
dole

Postprzez Rado 29 cze 2009, 14:22

Thump jak to Thump wszystko zostało już napisane. Ostatnie bardzo lubuje się w Pattersonie i słucham na zmianę Thump i Broken JOCA. Zabójcze są te bassline'y :)
Obrazek
Rado

Powrót do Trance