Inertia - The System

Discover | 2008

Powrót do Trance

Inertia - The System

Postprzez indecentnoise 16 gru 2008, 10:40

Pierwszy moj kontakt z "The System" byl podczas zapoznawania sie z debiutanckim albumem O'Callaghan'a "Something To Live For", gdzie pojawila sie wersja ambientowa. Idac za ciosem John i Neal rozkrecili maszynke zwana Inertia i po sukcesie pierwszego singla tego projektu "The Chamber" no i troche mniejszym moim zdaniem przepysznym remixu "Physical", postanowili utwor "The System" utrensic. Nie jest to moze kontynuacja tradycji "The Chamber" wprost, lecz raczej nawiazanie do "Exactly" O'Callaghan'a i Kearney'a. Ogromne melodyjne bombardowanie w najlepszym stylu. Remixy od: Bronzwaer'a, Bir'a (na ostatnim Trancemaster) oraz Rest Point (co to w ogole jest?) nie dorownuja jednak pieknu i mocy wersji oryginalnej.

Polecam wydawnictwo.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Re: Inertia - The System

Postprzez Kubo 16 gru 2008, 10:56

01.The system (Original mix)
02.The system (Thomas Bronzwaer mix)
03.The system (Tyas and Colontonio mix)
04.The system (Jon Obirs from within mix)
05.The system (Rest point mix)

Remix Tyasa i Kolunia powalil mnie na kolana. Swietna, melodyjna i zarazem energetyczna interpretacja The System. Takich remixow nam potrzeba 8-) Momentami troszke podobne stylowo do Close horizon w remixie Ottavianiego :ugeek:
Kubo
The Invincibles

Postprzez JohnnyKnoxville 16 gru 2008, 12:35

Jak dla mnie pierwsze miejsce zajmuje i zgarnia wszystkie fanty remix Tyasa z wielkim dosłownie i w przenośni Colontoniem... :P Na drugim placu jest oryginał.... Remix cenie przede wszystkim za doszlifowany i dopicowany na maxa build wałka z wieloma fajnymi bajerami które dodane zostały z głową i pieknie ztuningowały ten i tak juz dobry tjun.... Numer zasługuje na bardzo wysokie noty i na pewno bedzie sie liczył w wyborach kawałka roku....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Vexilium 16 gru 2008, 20:14

Również twierdzę, że Tyas & Colontonio Remix najlepszy :) Oryginał daje radę, ale spodziewałem się więcej po świetnej ambientowej wersji z albumu.
Obrazek
Vexilium

Postprzez pickars 16 gru 2008, 20:44

Oryginał również jest bardzo przyjemny. Szybki, dynamiczny, pełen energii utwór (i ładny główny motyw). Polecam! Jeśli ktoś nie słuchał (mało możliwe, ale jednak możliwe) - link do odsłuchu:

http://www.junodownload.com/ppps/products/1360856-02.htm
pickars

Postprzez Taurus 17 gru 2008, 3:05

Wersja oryginalna najlepsza. Zaraz za nią Tyas & Colontonio. Nagranie już chyba wszystkim dobrze znane i ogólnie rozpoznawalne.Choć na początku jakoś średnio sie do niego przekonałem teraz uważam je za kawałek naprawdę dobrego trancu. Pozytywny :D
Taurus

Postprzez yaper 19 gru 2008, 22:17

Tu nie ma co opisywać, to po prostu trzeba usłyszeć. Fenomenalna produkcja od O'Callaghana i Scarborougha. Jak dla mnie zaraz po 'Smack' kawałek roku! Taki trance właśnie ubóstwiam!

PS: Intro Mix w wykonaniu Twoim Indecent Noise także mistrzowskie. Doczekamy się jakiegoś fulla za friko? :> Secik promo na lipiec, gdzie był ten wałek to top2 roku :)
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez peterhol9 21 gru 2008, 15:45

szczerze powiedziawszy The system mi nie podchodzi. Jakoś w porównaniu z inna Inertią - The Chamber, ta pierwsza wychodzi blado. Ale wybierając mniejsze zło ze wszystkich wersji The system, to tylko oryginał się wybija. Reszta... eh.. nie dla mnie
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Kasper 21 gru 2008, 21:19

Kompletnie nie czaje fenomenu tego nagrania, ot zwykły transior bez szału, bez echa, jest bo jest. Myślę, że szał nad tym nagraniem jest spowodowany tym, że zrobiła go Inertia na fali popularnego w 2005 roku "The Chamber".
Kasper

Postprzez TBk2000 21 gru 2008, 22:40

Coz ja moge wiecej dodac, obecnosc w moim Top.05 na ten rok, numerow Trance-owych mowi chyba samo za siebie. Bardzo pozytywny, energiczny i mily w dotyku numer :mrgreen:. Fajna melodia, latwo wpadajaca w ucho, bez tych bzdurych pianinek od ktorych juz mozna dostac apopleksji :S. Szczegolnie niszczy oryginalna wersja, w cieniu ktorej nawet Bronzwaer, Tyas i Colontonio wygladaja jak uczniaki :mrgreen:.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez yaper 21 gru 2008, 23:29

Kasper napisał(a):Kompletnie nie czaje fenomenu tego nagrania, ot zwykły transior bez szału, bez echa, jest bo jest. Myślę, że szał nad tym nagraniem jest spowodowany tym, że zrobiła go Inertia na fali popularnego w 2005 roku "The Chamber".

Fail. 'The System' urzekł mnie swoją magią, energią bijącą z kawałka o takiej mocy, że trudno mi do tej pory o nim przestać myśleć. Sama metka to nie wszystko, przekonałem się o tym chociażby w tym roku, gdzie wielu renomowanych producentów wydawało kichę.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance