Erik de Koning - Dream Flight (A State Of Trance)

Powrót do Trance

Erik de Koning - Dream Flight (A State Of Trance)

Postprzez sector 12 gru 2008, 21:01

01. Dream Flight (Original Mix) [07:51]
02. Dream Flight (Mike Nichol Remix) [08:32]
03. Dream Flight (Club Mix) [09:33]

Pomijajac narazie Original i Club Mix, ktore sa zdecydowanie wolniejsze, przejde od razu do wersji Mike'a. Szybki, skoczny bassline, w tle pogrywajaca melodyjka. Na pierwszy "rzut ucha" nic specjalnego jednak kiedy dochodzi do breakdownu, a w zasadzie do jego konca, rece same rwa sie do gory. Rafaly traca 7 poty i wyciskaja koszulki po czym odlatuja i zataczaja kolka nad pokojem. Po niemrawym poczatku breaka, koncowka wynagradza zamulajacy poczatek po czym juz tylko pedzi do przodu na pelnej ku... :) Znawca czy tez wielbiciela szybszego trensu tudziez fanom Tyasa napewno walek jest znany od dawna.

Original jak dla mnie bez szalu. Taki typowy zamulacz z bardziej wyrazna melodia. Break w porownaniu z remixem Mike'a to placz i lament. Nie wiadomo czy klasc sie i umierac czy wylaczyc numer :|

Club Mix juz troche szybszy jednak tez nie przyciaga spejalnej uwagi. Tak wiec cale wydawnictwo ratuje remix Mike'a :brawa:

Odsluch: http://www.junodownload.com/products/1315628-02.htm
Ostatnio edytowano 12 gru 2008, 21:07 przez sector, łącznie edytowano 1 raz
sector
the king of bongo!

Re: Erik de Koning - Dream Flight (A State Of Trance)

Postprzez indecentnoise 12 gru 2008, 21:05

Mogles wywalic te fragmenty o forum :P

Remix Nichola jest genialny i porywajacy. Cos cicho ostatnio u niego.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Postprzez Kubo 13 gru 2008, 10:54

Oczywiscie Nichol w tym remixie najlepszy :) Numer dlugo sie rozkreca i w polowie pokazuje swoje prawdziwe oblicze. Swietna ,melodyjna i zarazem energetyczna propozycja :) Jeden z lepszych remixow roku ;) W tym roku wyszedl mu swietnie rowniez Lost For Words ktory mam na smsa w kom :mrgreen:
Kubo
The Invincibles

Postprzez JohnnyKnoxville 15 gru 2008, 0:03

Gnomus, u niego zawsze było cicho.... :P po prostu Cichy i spokojny koleś a w dodatku z daleka, no i nie produkuje na zbyt wielką skale.... ostatnio ma nowy numer Emostate który gra w swoich audycjach...
Co do Dream Flight to numer w porządku, remix również, ale nie jest to dla mnie jakieś takie cudo które chciałbym wziąć na bezludną wyspe na playerze/cd.... :P

Jeśli chodzi natomiast o autora Dream Filght Erika to jest dopiero ciekawy człowiek o/ że wchodzi w skład Three Drives wiedziałem, ale że współtworzy/ł Partision dowiedziałem sie nie tak dawno gdy przeczesywałem net w poszukiwaniu tego geniusza z setu Kearneya >>>>Partision - No Me/May Gustah o/ Brawo dla Erika !!!!

http://pl.youtube.com/watch?v=rZLbsPWXk ... re=related macie tutaj linka, nie moge z tego kawałka o/
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Kasper 15 gru 2008, 18:08

Jeden z wymiataczy z początku roku. Remix Nichola tylko i wyłącznie!
Kasper

Postprzez pickars 15 gru 2008, 20:50

Tak się składa, że remix Nichola jest bardzo znany, bo jest od dłuższego czasu katowany w setach - w pełni podpisuję się pod opiniami na jego temat. Natomiast oryginału nie miałem okazji słuchać. Ale jak wysłuchałem to od razu skojarzył mi się z utworem DJ Sammy - Boys Of Summer :D. Zresztą sami zobaczcie: http://pl.youtube.com/watch?v=59keeWOQVRU. Może Erik się inspirował tym kawałkiem :D?
pickars

Postprzez Taurus 17 gru 2008, 3:32

Kasper napisał(a):Remix Nichola tylko i wyłącznie!

Dokładnie. Nic dodać, nic ująć. Gdyby nie ta wersja zapewne pojęcia bym nie miało istnieniu tego wydawnictwa. Oryginał nuuuudny jak w morde strzelił.
Taurus

Postprzez yaper 23 gru 2008, 2:18

Zdolny chłopaczek Mike Nichol, który miejmy nadzieję pojawi się w przyszłym roku w Polsce, zrobił naprawdę kawał dobrego trance. Dla mnie liczy się tylko ten właśnie remix, pozostałych wersji nie znam i jakoś mnie nie ciągnie do ich odsłuchu. Co do remixu, esencja dobrego trance, numer od breaka pokazuje dopiero to co ma najlepszego do zaoferowania. Perła!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance