Suncatcher Pres. Sensu Sunbreeze / Seabreeze

6th of February 2009

Powrót do Trance

Suncatcher Pres. Sensu Sunbreeze / Seabreeze

Postprzez wasyl 07 lut 2009, 22:37

Obrazek

Bogdan Cupcea has been a name to shine in the trance scene in 2008 making apperences on Trance Around The World and gaining massive support for his productions & remixes from a host a big name DJ's inc Above & Beyond , Daniel Kandi & Mark Pledger to name a few.

He's back for 2009 making his debut release on Branded Digital with his Sensu guise Bogdan has started where he left off last year with two amazing original tracks in his typical Warm , uplifting , euphoric sound these two tracks are sure to be winter warmers winners in any set !!! this exclusive EP will be followed by some big remixes later in the year so look out for them.

Already Gaining early support From: Ferry Corsten , Danilo Ercole, Digital Nature, Jon O Bir, Manuel Le Saux, Paul Miller, Ronski Speed, Steve Anderson, Tom Colontonio, Daniel Kandi, DJ Eco , Gary Maguire

Pozwoliłem sobie na założenie tematu, bo już wcześniej sobie obiecałem, że jeśli tylko wyjdzie z moich ust coś pokroju "AWESOME!!" odnośnie któregoś z utworów, natychmiast założę topik :D. Stało się. Dziś w południe było mi dane po dość długim czasie znowu usłyszeć Sensu :) i nadal ciężko powiedzieć mi coś więcej prócz słowa 2 linijki wyżej ;P. Ale spróbujmy...

1) Sunbreeze (Original mix) - Od samego początku słychać, że kawałek ma tą "moc" ;). Od pierwszej minuty słychać, że nie było pójścia na łatwiznę i naprawdę sporo się dzieje... Co nie znaczy, że dzieje się za dużo i track jest przekombinowany, bo nie jest :). Wszystko ułożone jest perfekcyjnie... Każdy dźwięk ma tu swoje miejsce i kapitalnie nakręca się do breakdownu, który to okazuje się być dopiero wstępem do tego co Sunbreeze ma nam do powiedzenia. Trzeba zaznaczyć, że ma naprawdę sporo... :). W samym breaku pianinko wyznacza zapętlanie się melo i w tym momencie możemy tylko domyślać się, jak będzie zapętlona główna melodia utworu. W 7 minucie, kiedy jest już wszystko nakręcone, tune wynosi pod sufit genialnym 1 planem... Można rzec, że ten kawałek jest cholernie melodyczny, raczej skomplikowany brzmieniowo, a jednak z łatwą, bardzo ciepłą dla słuchacza barwą, ale nie przesłodzoną. :) (dobra, tu mnie poniosło :D).

10/10 - to się u mnie raczej nie zdarza, więc tym razem cyferki wiele znaczą :)

2) Seabreeze - Znacznie delikatniejszy utwór od poprzednika, mniej się dzieje, melodia jest bardziej wyeksponowana, a breakdown dosłownie kojarzący się (nie tylko mnie, bo blance również :P) z Rafałem :), wydaję mi się, że nawet ze względu na to, że mi się skojarzyłeś z tym utworem, bardziej Ci podejdzie :). Jest na pewno słodszy w przekazie i bardziej pokolorowany? Coś w ten deseń... Ciężko opisywać słowami kawałki, a do redakcji Hi-Fi mi jeszcze trochę brakuje :D.

8/10 - również bardzo dobry numer, z klimatem (pomimo, że to nie prog trance :)), jednakże to Sunbreeze spowodował moje frywolne poruszanie się w powietrzu ;P/

Pozycja ze wszelakich stron wyjątkowa w moim odczuciu. Łączna nota 9/10 - czyt. rekomendacja :D.
wasyl

Re: Suncatcher Pres. Sensu Sunbreeze / Seabreeze

Postprzez bts 08 lut 2009, 12:07

: Sunbreeze
Generalnie to ciężko mi przychodzi docenianie kawałków z 3 minutowymi breakdownami… no ale cóż, czasem i coś takiego ma miejsce. Pozostaje mi tylko napisać sakramentalne: polecam :D

: Seabreeze
Dwa cudy na jednym wydaniu to byłoby już duże przegięcie więc Seabreeze nie robi na mnie wiekszego niż ‘o już się skończył ten kawałek, nie zauważyłem’ wrażenia :P
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez bAchoR 08 lut 2009, 14:32

Dzięki wasyl i blanka za miłe skojarzenie. Rzeczywiście breakdown jaki kocham. Nie jedną łze już przy nim wylałem i to co wyraża razem z melodią to moj soulsong. Nie sądziłem, że ktoś dostrzegnie Suncatchera. ;]
Kocham ten utwór. Naprawde. Męczyłem ripa sporo czasu.
Upliftowe mistrzostwo-świata. Musze opić to, że zostało w końcu wydane. Dzisiaj będe szalał :)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kubo 09 lut 2009, 10:53

Sunbreeze zdecydowanie lepsze ;) Sliczny latawiec z breakdownem w stylu Carla B moze sie podobac. Z czasem nabiera predkosci i zabiera nas w przestrzen kolorowych dzwiekow. Ajjj ladne
Kubo
The Invincibles

Postprzez Humulus 09 lut 2009, 11:18

Sunbreeze rzeczywiście może się podobać. Seabreeze bez szału.
Obrazek
Humulus

Postprzez JohnnyKnoxville 16 lut 2009, 13:44

Suncatcher Pres Sensu - Sunbreeze (Original Mix) na prawde genialny numer \o/ pomimo długiego breaka, za którymi nie przepadam, numer nadrabia energią, oryginalnością, pieknem i przestrzenią z jaką został zrobiony..... Chociaz break tez w tym przypadku banalny nie jest, można powiedzieć że jest piękny..... Seabreeze słabsze, ale tez ujdzie..... Bardzo dobre wydawnictwo....\o/ w Sunbreeze mozna się szczerze zakochać.... \o/
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez JoseDiablo 16 lut 2009, 17:40

"Sunbreeze" to najlepszy latawiec jaki słyszałem od zeszłorocznych "Us" od Pattersona i Ode To 99' Georgii. Taki nostalgiczno-energetyczny uplift przepełniony bogatą gamą dźwięków, uwydatnioną podczas breaku :D
JoseDiablo

Powrót do Trance