Neal Scarborough & Frase - Caldari

Trance | Conspiracy | 2009

Powrót do Trance

Neal Scarborough & Frase - Caldari

Postprzez indecentnoise 10 lut 2009, 9:49

Dziw, ze nikt nie wspomnial o ostatnim rilisie Conspiracy.

Niespotykana kolaboracja miedzy Neal'em "zróbcie mi numer a ja sie podpisze" Scarborough a Fraserem Hamiltonem (ktory jest teraz na mega fali) przynosi efekt w postaci typowego Frase'owskiego (ktos jest zdziwiony?) transiaka. Jest bardzo melodyjnie i zwawo. Nie jest to moze jakas mega rewelacja (uwazam, ze poprzednie "Strikeout" bylo lepsze) ale z pewnoscia "Caldari" jest solidna porcja trance'u.

Remixjob od John'a Stembridge'a (JK Walker), ktory wraca pod starym aliasem Apogee przynoszac w worku bardzo zimna i metaliczna techowa interpretacje oraz Cesar'a Lugo.

Oryginal >> Apogee Remix > Cesar Lugo Remix
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Re: Neal Scarborough & Frase - Caldari

Postprzez Taurus 10 lut 2009, 16:05

Niestety produkcja ta moim zdaniem zupełnie niczym sie nie wyróżnia i nawet w okresie styczniowej posuchy na rynku nie zagościła na dłużej w moim playerze...osunięte i zapomniane
Taurus

Postprzez JohnnyKnoxville 11 lut 2009, 12:15

Moim zdaniem na prowadzeniu jest jednak Remix Cesara Lugo, głównie za sprawą momentami fajniejszego basslineu i lepiej ujętej melodii z wersjii oryginalnej.... W numerze nie wątpliwie zarówno w wersjii oryginalnej, jak i remixie Cesara Lugo drzemie jakieś piekno i spory zapas mocy, jednak delikatnie zabrakło tego "czegoś", co przyciągało by i kazało do niego wracać.... Remix Apogee to bardzo odróżniająca się i innowacyjna interpretacja, jednak do mnie nie przemówiła jakoś w wystarczającym stopniu.... Jednym słowem wydawnictwo na poziomie, ale zabrakło tego czegoś....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Valka 11 lut 2009, 12:56

No orginal to typowy tjun dla frase nic innaczej :D Nie bije strikeout to prawda, ale jest mily i przyjemny do posluchania z fajnym bassem. Cesar lugo zrobil tutaj swietna robote, rosnie w sile i powoli zaczynam upewniac sie w teori ze bedzie z niego coś na miare Activi :D
Valka

Postprzez yaper 19 lut 2009, 12:36

Oryginał jest mi już bardzo dobrze znany, solidna dawka dobrego energicznego trance, to do czego nas już Frase zdążył przyzwyczaić. Może nuta nie jest mega fenomenalna, ale jak już leci to aż chce się żyć i za to ma u mnie dużego PLUSA. Remixy jeszcze nie ujarzmione, ale Apogee i Lugo mówią sami za siebie!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance