Od razu powiem, ze cieszy mnie fakt, ze produkcje takie jak ta i inne trance-progresywne kawalki (tu odnosnik do np. Blowfish (Planisphere Remix), czy nowego albumu Ariwave-a), maja swoje miejsce na dzisiejszym muzycznym rynku, ktore umacniaja moje osobiste przekonanie, ze jesli artysta chce cos zmienic w swojej muzyce i pozostac zauwazanym na scenie tworca, to nie musi robic tego kosztem jej jakosci.
Wydawnictwo zawiera tylko dwie wersje, ale jak to sie mowi, nie wazna ilosc ale jakosc ; )), dlatego poswiecenia dluzszej uwagi z pewnoscia kawalek jest wart :>. Oryginal jest dokladnie ta sama wersja, ktora mozna bylo uslyszec na albumie. Remix zawiera dodatkowe partie dzwiekow gitarowych, ktore przyprawiaja mnie o dreszcze (te elektryczne od 3:05 min. ;o). Calosciowo rozni sie troche od oryginalu, ale moge ze spokojem postawic miedzy obiema wersjami znak rownosci, bo obie sa naprawde niezle. Jedynym mankamentem jest chyba to, ze sa tak krotkie, bo obie maja zaledwie po niecale 5 min., no ale zawsze mozna sobie puscic jeszcze raz
+/ Przez ta pozno pore zalozylem w nocy temat w klasykach, potem przenioslem, a teraz jak chcialem jeden usunac, to zniknely oba
Info:
Artist: Kuffdam
Title: Turn Your Hand To This
Genre: Progressive Trance
Label: Vandit Digital
Catalogue Nr.: VANDIG046
Release Data: 23-04-2009
Tracklist:
01. Kuffdam - Turn Your Hand To This (Original Mix)
02. Kuffdam - Turn Your Hand To This (Styrafoam Kid Remix)
Sample: