John 00 Fleming - Nervous Breakdown EP

Trance | JOOF Recordings | 2009

Powrót do Trance

John 00 Fleming - Nervous Breakdown EP

Postprzez Transi 19 maja 2009, 20:23

Obrazek

Label: JOOF Recordings
Numer katalogowy: J00F052
Format: MP3
Data wydania: 18.05.2009
Gatunek: Trance

Lista utworów:
01. Nervous Breakdown (Original Mix)
02. Nervous Breakdown (Anton Chernikov Remix)
03. Nervous Breakdown (Airwave Remix)
04. Nervous Breakdown (Wizzy Noise Remix)

Jeszcze cieplutka propozycj z JOOF Recordings. Ogólnie mówiąc podoba mi się cała EP. Cięzko mi powiedzieć, która wersja jest najlepsza. Kazdy z utworów ma w sobie coś interesującego. Original Mix to typowa stylistyka Johna z charakterystyczną dla niego stopą. Motyw główny zapada w pamięć po pierwszym odłsuchu - siła tkwi w prostocie :) Świetny breakdown, elegancko wkomponowane mówione partie wokalowe no i ta energia, która wybucha wraz z końcem środkowej partii utworu. Remix Airwave'a to pozycja bardzo masywna, delikatnie techowa. Brzmi bardzo elegancko. Wizzy Noise Remix to juz jazda bez trzymanki. Utwór prze do przodu az miło. Okrutnie wykręcony tjun :D Anton Chernikov - ten mix uwazam za najsłabszy (co nie znaczy, ze jest zły). Fajny bassline, ale czegoś tu brakuje. Moze to przez to, ze główny motyw został ograniczony do minimum? Nie wiem.
Warto sprawdzić to wydawnictwo. Rasowe transowe granie gwarantowane :)

Sample: http://www.audiojelly.com/?a=singles/261520
Transi
Keep It Dark

Re: John 00 Fleming - Nervous Breakdown EP

Postprzez Stelmach 23 maja 2009, 13:37

Najlepszy z całej imprezy jest vocal. Kapitalnie nakręcający szatański szept powinien świecić przykładem dla wszystkich wielbicieli radiowych zamulaczy. Z remixów z kolei wybija się przeróbka WIzzy Noize. Szczególnie od 4:40 min. partia melodi staje się najlepiej wyeksponowana. Całkiem, całkiem jest też remix Chernikova o progresywnej barwie.
Stelmach
Rave on!

Powrót do Trance