Georgia - Serenade In C

trance / Levare Recordings / 25-05-2009

Powrót do Trance

Georgia - Serenade In C

Postprzez JoseDiablo 30 maja 2009, 12:54

Obrazek

Label: Levare Recordings
Nr katalogowy#: LEVARE 013
Kraj: Holandia
Data wydania: 25-05-2009
Styl: Trance

Tracklista:

1 Serenade In C (Original Mix) (7:56)
2 Serenade In C (Angel Ace Remix) (6:57)

W zeszłym roku jeszcze na revolusic polecałem Ode to '99 jako przykład na to, że nawet w dzisiejszych czasach znaleźć można konkretne upliftowe produkcje. Tym razem Holenderka o gruzińskich korzeniach atakuje z kolejną ep-ką - Serenade In C. Wydawnictwo zawiera wersję oryginalną oraz remiks młodego producenta z Madrytu - Angela Torres'a, choć już nie nowicjusza na scenie. Oryginał w konwencji zbliżonej do wspomnianego Ode to '99.
W mojej opinii jednak Serenade In C słabsze od tamtej produkcji. Remiks niczego sobie, nieco podkręcone tempo względem oryginału. Na chwilę obecną obydwie wersję stawiam na równi.

ODSŁUCH: beatport
JoseDiablo

Re: Georgia - Serenade In C

Postprzez demens 31 maja 2009, 10:51

Może nie znam się na dobrym tręsie, ale niczym nie urzekła mnie ta produkcja, podobnie z resztą jak "Ode to '99". Zgadzam się, że można znaleźć dobre upliftowe produkcje jak się tylko chce, ale w tym wydawnictwie nie odnalazłem tego, czego szukałem. Może winą jest to, że na pewno gdzieś już słyszałem bardzo podobny motyw. Angel Ace w swoim stylu, z charakterystycznym, dość "płaskim" bitem. Z całym szacunkiem dla jego twórczości (w zasadzie nie słyszałem jeszcze słabej autorskiej produkcji od niego, poza 776 Miles), ale lepiej niech się bierze za własne produkcje, bo to zdecydowanie lepiej mu wychodzi.
demens

Re: Georgia - Serenade In C

Postprzez yaper 01 cze 2009, 11:11

Angel Ace Remix to solidnie skrojony energetyczny uplift z ckliwą melodyjką w tle - jak dla mnie bomba! 'Serenade In C' nie umywa się do 'Ode to '99', ale nadal jest utworem godnym uwagi.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance