M6 - Paradise Lost EP

Trance | Captivating | 2009

Powrót do Trance

M6 - Paradise Lost EP

Postprzez Kasper 30 cze 2009, 20:21

Paradise Lost
Opus Spectrum

Mark Sixma powraca z dwoma róznymi, ale jakże pięknymi numerami... Mark, po genialnym remix do "String Theory" od Temple One, dał od siebie równie coś pięknego.

"Paradise Lost" to spokojnie snujący się wakacyjny prog trancer. Gitarka, plażowy sampling. Typowo dreamowy kawałek. Znany z ostatniej kompilacji ASOT'09. Dobry aby się zrelaksować i odprężyć tudzież rozpocząć nim długi spokojnie budowany set. Relaks murowany!

"Opus Sectrum" startuje dość technicznie aby później przeistoczyć się w rasowego epic trancer'a. Ozdobą tracka jest klimatyczny breakdown i ciągniąca się po nim melancholijna melodia. Momentami przywołuje mi "Forever Today" Tiesto, może i złudnie. Wcześniej nie słyszałem nigdzie choćby sampla tego tracka, ale brzemieniowo podchodzi pod transy, które właśnie ciśnie Tiesto. Godny numer i gorąco go polecam!

Ciężko mi wskazać, któa pozycja jest lepsza, jedna na plaże, druga do klubu, ale godne polecenia, mam nadzieję, że nie przejdą bez echa.
Kasper

Re: M6 - Paradise Lost EP

Postprzez Sisiek 30 cze 2009, 21:22

Podoba mi się breakdown z Paradise Lost bardzo przyjemna i ciepła melodia. Kawałek ogólnie bardzo spokojny i słucha się go z przyjemnością. Dobry na czilałt :P Drugi numer dość sentymentalny ;) Melodia w połowie zerżnięta z Rank 1 - Symsonic. W ogóle to taka podróba raczej hehe :D Ale spoko może się spodobać ;)
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Nolaan 01 lip 2009, 19:19

Fajne tjuny. Wałek pierwszy bardzo nostalgiczny, aczkolwiek nie odbiera to wcale radochy z jego słuchania. Zacna rzecz ;]
Opus Spectrum też daje radę, aczkolwiek jak Kasper nadmienił, pojeżdża na milę Tijsem.
Zdecydowanie Raj Utracony lepiej wyszedł.
Pocałujta wójta w ...
Nolaan

Postprzez Kasper 21 lip 2009, 17:58

Nolaan napisał(a):Opus Spectrum też daje radę, aczkolwiek jak Kasper nadmienił, pojeżdża na milę Tijsem

hah dokładnie, i śmiem twierdzić, że gdyby to zrobił Tiesto połowa publiki latała by pod dachem hali, a skoro zrobił to jakiś tam Mark Sixma to przejdzie bez echa. Armin pogra to przez jakiś czas, a potem...
Kasper

Postprzez SRGnt 07 sie 2009, 9:39

Opus Spectrum? Elegancki epicki motyw połączony ze świetnym, wręcz tech-trancowym podkładem brzmi tutaj znakomicie. Kiedyś dość często stosowany zabieg, dziś jakby na wymarciu. Tutaj brzmi to naprawdę dobrze. Szczególnie od 30 sek., gdy kawałek nabiera dynamiki. Dla mnie jeden z lepszych utworów ostatnich miesięcy.
SRGnt

Powrót do Trance