Push - Dream Designer

2008, Club Elite | Incl. 8 Wonders Remix

Powrót do Trance

Push - Dream Designer

Postprzez Kasper 15 gru 2008, 18:41

Original Mix
8 Wonders Remix

Jeśłi ktoś intensywnie oczekiwał powrotu Pusha to proszę bardzo o to jest! Oryginał brzmi jak stary dobry Push okraszony pianinkiem na break'u i dobrą dynamiką. Nie jest to żadne lukrowe pianino a dobrze zagrana melodia. 8 Wonders aka Arnej aka new Push Remix utrzymany jest w charakterystycznym dla tego pana brzmieniu znanym choćby z "The Return" czy też "People Don't Change". To wydawnictwo to wszystko to co potrzeba aby utwór transowy brzmiał jak utwór transowy. Żadnych zbędnych elementów tylko to co należy szukać w tym gatunku muzycznym!
Kasper

Re: Push - Dream Designer

Postprzez Transi 15 gru 2008, 18:45

Original Mix zjada remix na śniadanie. Większość ludzi napiernicza się z tego pianinka w środku utworu, ale jak dla mnie jest ono idealnie wpasowane :) Moc i energia aka Dream Designer :) Remix ciekawy, aczkolwiek gorszy od oryginału :)
Transi
Keep It Dark

Postprzez TBk2000 16 gru 2008, 3:01

Bardzo dobry numer! Moze nie tak wielki jak taki Strange World, ale obecnie wydac cos, co ma rece i nogi, i mozna to nazwac Pure Trance, to jest naprawde sztuka, a ta sztuke widac posiadl ostatnio 8 Wonders, ktory z produkcji na produkcje zaskakuje mnie coraz bardziej. Oryginal to swietna wizytowka Push-a, ktora swieci przykladem dla innych jak powinna "wygladac" muzyka Trance. Remix Arnej-a przenosi mnie zywcem w klimat holenderskiego Trance Energy, czuje sie ta Trance-owa moc 8-). Mam nadzieje, ze dla obu panow nie byla to jednorazowa wspolpraca, bo czuje, ze z tego zespolu moze jeszcze powstac wiele solidnych numerow zjadajacych na przystawke ta cala mase dzisiejszego szjetu.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Stelmach 16 gru 2008, 23:24

Halo, halo moi drodzy tak bardzo jak kocham M.I.K.E. i uważam go za najlepszego producenta, to pianie nad tym breakiem jest lekko przesadzone. Radzę posłuchać tegorocznego Back To The Essence i porównać jeśli już mamy mówić o powrocie do starego trance...
Stelmach
Rave on!

Postprzez Taurus 17 gru 2008, 2:35

Kolejne świetne nagranie od tego znakomitego producenta. M.I.K.E. już lata temu przyzwyczaił słuchaczy do wysokiego poziomu swoich nagrań i nie inaczej jest tez tym razem. Według mnie pianino wcale nie jest tutaj przesadzone (jak to nazwał Stelmi)... pasuje wręcz idealnie nadając odpowiedniego kolorytu temu wydawnictwu.
To kolejny kawałek Push'a w którym czuć tak wyraźną trancową głębie. Swoją drogą to w tym roku M.I.K.E. szaleje na lewo i prawo z wydawaniem prawdziwych perełek. Oprócz odkopania swego flagowego trancowego alliasu czyli omawianego właśnie Push'a (świetna epka Universal Voices EP), M.I.K.E. zaserwował świetne numery jako Plastic Boy czy też Absolute. Jest to najbardziej trancowy (jak wiadomo nagrywa On także progressivy, techy i inną elektronikę) rok tego wykonawcy od długiego czasu i to szczególnie mnie cieszy. W świetle napływających newsów na temat przyszłorocznego trzeciego już albumu studyjnego Push'a, można oczekiwać, że jeden z moich ulubionych producentów jeszcze długo będzie zostawiał konkurencję daleko w tyle.
Taurus

Powrót do Trance