AF Project - Moonlight Madness

Incl. Temple One Remix

Powrót do Trance

AF Project - Moonlight Madness

Postprzez TBk2000 22 gru 2008, 2:54

Artist: AF Project
Title: Moonlight Madness - Incl. Temple One Remix
Release Date : 21-12-2008
Genre: Uplifting Trance

Tracklist:
01. AF Project - Moonlight Madness (Original Mix)
02. AF Project - Moonlight Madness (Temple One Remix)
03. AF Project - Moonlight Madness (Sergey Shemet Remix)

Generalnie stronie od wydawnict z labelu Flashover, ktory glownie wydaje badziew, ale moja uwage przyciagnela obenosc w jednym z rls'ow jednego z moich ulubiony remixerow upliftowych kawalkow, Temple One - ktora zreszta rownie wielce mnie zdziwila w tym wydawnictwie i pod bandera tego labelu. Ale nie zrazajac sie sprawdzilem co tam ten mlodzieniec natworzyl i tak postanowilem zalozyc ten temat ; )).

Ogolnie moze utwor jakos specjalnie nie porywa, ale mimo wszystko podoba mi sie calkiem niezle. Gdybym uslyszal ten kawalek jako ID w jakis secie, to powiedzialbym, ze jest to remix do "Alone Tonight", A&B, ale tylko w poczatkowych sekwencjach przypominajacych pewien rowniez poczatkowy motyw we wspomnianym utworze. Kawalek jest w nieco takim kosmicznym klimacie, troche odbiegajacym od schematu typowego upliftu, bez slodkich melodyjek czy wystukiwanych smetnych sekwencji po pianinie. Kosmiczny breakdown trwa ponad 2 minuty :mrgreen: wiec tu chlopak zaszalal. Reszty wersji nie bede opisywal, bo sa po prostu typowe dla tego labelu, czyli nudne. Posluchajcie, ocencie, napiszcie :mrgreen:.

TBk2000
Allah Akbar !

Re: AF Project - Moonlight Madness

Postprzez Kubo 25 gru 2008, 10:14

Musze przyznac ze ten remix to maly spadek wysokiej formy Joe Garrtetta. Pierwszy raz uslyszalem w jednym z ostatnich epizodow TATW i od razu pierwsze skojarzenie na wstepie to... Alone Tonight. Az Tony sobie zazatowal i zanucil kilka slow :mrgreen: Sample niebywale podobne do tjuna abovow. Pozniej mamy dlugi, wycelebrowany breakdown. Na cale szczescie Joe zmienil te swoje charakterystyczne pady co byly w jego ostatnich produkcjach, bo juz powoli mozna by czuc przesyt ;) Po breaku utwor lekko sobie plynie przy samplach z alone tonight :mrgreen: Ogolnie remix nie robi szalu, ale da sie posluchac.
Kubo
The Invincibles

Postprzez yaper 25 gru 2008, 15:25

Mam podobne odczucia jak Kubo, Joe tym razem nie zachwycił. Raz, że cały build up żywcem przypomina ten z 'Alone Tonight', dwa to przekombinowany breakdown, nie dość, że długi to zbyt pompatyczny, zero akcji... Przeciętny remix, ujdzie jako zapychacz setów, nic więcej :(
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez SRGnt 23 mar 2009, 23:22

Faktycznie, w remiksie Temple One mocno zajeżdża Alonem Tonight...
Mimo to, strasznie mi się ta wersja podoba, taki spokojny i nienachalny uplifcik :]
SRGnt

Postprzez Stelmach 24 mar 2009, 12:56

Eternal Optimism to była dopiero niesamowita mieszanka upliftowej euforii i mocy... Kuffdam & Plant Remix rewelacja. Moonlight Madness (Temple One Remix) owszem przyjemnie sklecony na współczesne klimaty trance, ale nie wróżę utworowi skucesu. Tydzień i posłucha i przepadnie w zakamarkach twardego dysku.
Stelmach
Rave on!

Postprzez bAchoR 24 mar 2009, 13:39

Remix Temple One to dla bAchoRa definicja trancowego piękna. Poza tą sampelką przygrywką z Alone Tonight nie ma żadnego podobieństwa, więc co nie wiem co się sadzicie. Breakdown taki jak powinien być. Klimatyczny, długi, progressywny i pięknie buduje atmosfery późniejszej melodii. W drodsze do Wałbrzycha pociągiem katowałem go non-stop Mijasz niziny i patrzysz jak Słońce wschodzi i słyszysz tego tracka. Cudownie. Bez zbędnych słodyczy. Mega głęboki klimat.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Powrót do Trance