Nadia Ali - Love Story

Progressive House/Trance | Direxion Entertainment | 2009

Powrót do Trance

Nadia Ali - Love Story

Postprzez Transi 03 lut 2009, 10:14

Obrazek

Label: Direxion Entertainment
Numer katalogowy: DIREXION0004
Format: Mp3, CD
Data wydania: 10.02.2009
Gatunek: Progressive House/Trance

Lista utworów:
01. Love Story (The Starkillers Remix)
02. Love Story (Sultan & Ned Shepard Remix)
03. Love Story (Andy Moor's Dub Mix)
04. Love Story (Andy Moor's Vocal Mix)
05. Love Story (Andy Moor's EcoDub Mix)
06. Love Story (Original Mix)

Moja opinia:
"Love Story" to pierwszy singiel z nadchodzącego wielkimi krokami albumu Nadii Ali (którego współproducentami są Sultan i Ned Shepard). Jak widać na singlu znajdzie się 5 mixow. Original Mix to właśnie Sultan & Ned Shepard Remix (przynajmniej tak mnie poinformowano). Nie jest najgorszy, ale brakuje mi w nim dawnego stylu chłopaków - czegoś radosnego, żywego, house'owego! Tu można usłyszeć znane z m.in. "Protection" dźwięki, które jak dla mnie są totalnym niewypałem. Najlepszym elementem tej wersji jest symfoniczna wstawka w breakdownie, do której idealnie pasuje wpleciony vocal Nadii. Remix od The Starkillers brzmi bardzo "deadmau5owo", co nie każdemu będzie się podobać. Najgorsza wersja z całego singla. Niewątpliwie daniem głównym są interpretacje Andy'ego Moora - dawno nie słyszałem od niego tak dobrych utworów! W jego remixach podobają mi się te poszarpane bassline'y, fajnie ułożone melodie, pocięte vocale. Na szczególną pochwałę zasługuje EcoDub Mix, który wyrywa z butów! Kapitalna wersja, najżywsza ze wszystkich. Vocal Mix to w zasadzie to samo co EcoDub Mix (ta sama długość + oczywiście dodany vocal :P). "Zwykły" Dub Mix ma trochę inną konstrukcję od reszty, jest "delikatniejszy" od pozostałych mixów Moora. Również godny polecenia. Wydawnictwo na jakieś 7,5/10 :) Głównie za sprawą Moora. Polecam!

Ps. Niedługo zostaną wydane równie inne remixy, m.in. od The Scumfrog :)
Ostatnio edytowano 15 lut 2009, 15:49 przez Transi, łącznie edytowano 2 razy
Transi
Keep It Dark

Re: Nadia Ali - Love Story

Postprzez Matvel 03 lut 2009, 15:15

Skąd wziąć jakiś odsłuch bo jedyne co znalazłem to remix Moor'a?
Matvel

Postprzez Julius 04 lut 2009, 17:42

Poki co slyszalem tylko Vocal i Dub Mix Moora i jak dla mnie oba świetne. Szukam EcoDubu, ale poki co lipa. Aha no i ten Sultan & Shepard remix.. taki sobie, zdecydowanie poki co najlepiej podchodzi wersia Vocal mix Moora.

Andy generalnie jak juz za cos sie wezmie, to robi naprawde dobrą muzę. Te mixy są tego najlepszym przykladem, zresztą bardzo lubię zmysłowy głos Nadii Ali, ktory podobal mi sie zarowno w Who is watching, jak i bardziej popowym, ale bardzo przyjemnym dla ucha Crash & Burn w mixie Shah'a.
Julius

Postprzez Kasper 04 lut 2009, 18:57

Andy Moor pokazał, że znowu jest w znakomitej formie. Przypomina się rok 2005. Seksowny wokal Nadii ładnie komponuje się z tym co prezentuje Andy. Mi najbardziej podoba się wersja Dub z typowym pociętym wokalem Nadii. Ecodub nie posiadam, ale z opisu wynika, że to to samo co Vocal Mix tylko bez wokalu. Starkillers odpadają kompletnie. Sultan i Ned Shepard dali rade, ale i tak Andy Moor wygrywa. Na tym gościu ciężko się zawieść.
Kasper

Postprzez bts 08 lut 2009, 11:56

Kasper napisał(a):...ale i tak Andy Moor wygrywa. Na tym gościu ciężko się zawieść.

Zależy co kto lubi ;)
Jakkolwiek cenię twórczość Moora, to tym razem jakoś ciężko mi się przekonać do tej propozycji.
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez JoseDiablo 11 lut 2009, 9:28

Remix autorstwa Moor'a może się podobać, chwytliwy, wpada w ucho. Lubię zmysłową barwę głosu Nadii. Sultan i Ned Shepard wypadli dosyć przeciętnie. Stać ich na więcej. Inna sprawa, że z utęsknieniem czekam na produkcje pokroju iiO - Rapture ((John Creamer & Stephane K Remix) i iOO - At The End (The Scumfrog Remix), gdzieś głos Nadii to było niebo na ziemi :D
JoseDiablo

Postprzez Boguś 14 lut 2009, 21:42

Ale mnie urzekł ten kawałek to normalnie aż brak mi słów <3 Tak dziś sobie na weekendzik zjechałem ze stolicy i katuje non stop. Najlepsza wersja dla mnie to oczywiscie Andy Moor Vocal Mix. Piekny utwor. Moor pokazal klase, do tego cudowny głos Nadii ajjj mozna sie rozplynac. Jak ja uwielbiam jej glos. Jest niesamowity. Jeszcze ta jej uroda <3 Super super super!
Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Postprzez Valka 15 lut 2009, 6:57

Recordings? : "Smile In Bed" Wyznaje ta zasade z tym kawałkiem "Usmiech w łozku i do spania" przy tym kawałku .. Andy Moor skonczyl sie dla mnie wraz z rokiem 2007. Skonczył sie razem z Jonasem Steurem w tym samym roku - zaczeli robic pod siebie a nie na siebie. I to jest house nie trance, nic w tym czyms z tranceu nie slychac do tranceu sie ma jak piernik do wiatraka ta kupka :lol:

2/10 - 2a dlatego ze lubie słowa w tym kawałku - nic wiecej :lol:
Valka

Postprzez bAchoR 15 lut 2009, 8:43

:mrgreen:

Kto powiedział, ze to typowy trance ? :)
A to jest House ? Przestań tak szufladkować wszystko, bo się w tym gubisz. :)
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Sisiek 15 lut 2009, 15:44

Transi napisał(a):Label: Smile In Bed Records

Zmień na: Direxion Entertainment :] i dodaj Orginal Mix :D źródło beatport.com :)

EcoDub Mix całkiem fajny :) A Ty Valka się ogarnij bo gadasz takie smuty, że aż się nie chce czytać xD
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Transi 15 lut 2009, 15:48

Tak jest, sir - już zmieniam :)
Transi
Keep It Dark

Postprzez Valka 15 lut 2009, 16:01

Sisiek napisał(a):
Transi napisał(a):Label: Smile In Bed Records

Zmień na: Direxion Entertainment :] i dodaj Orginal Mix :D źródło beatport.com :)

EcoDub Mix całkiem fajny :) A Ty Valka się ogarnij bo gadasz takie smuty, że aż się nie chce czytać xD

gadam tak jak slysza MOJE uszy - co slysza TWOJE to mnie to nie interesuje dla Ciebie to moze byc nawet esencja muzyki - mnie to nie interrrrrere po prostu i tak samo powinno Ciebie nie interesowac "czym to jest dla mnie"

[EcoDub mix ? najgorszy bo bla bla bla, ogarnij sie Sisiek]

bez sensu co ? Ale tak postepujesz, czytaj wyzej w nawiasie
Valka

Postprzez Sisiek 15 lut 2009, 17:34

Ja nie mówię o Twojej opinii na temat tego wałka tylko ogółem pierdolisz jakbyś dostał okresu xD
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Postprzez Infrared 15 lut 2009, 18:31

Valka napisał(a):gadam tak jak slysza MOJE uszy - co slysza TWOJE to mnie to nie interesuje dla Ciebie to moze byc nawet esencja muzyki - mnie to nie interrrrrere po prostu i tak samo powinno Ciebie nie interesowac "czym to jest dla mnie"

Rozpierdalasz mnie :D Skup się w końcu na faktach bo po to jest forum, żeby wymieniać się wiedzą a nie Twoimi dziwnymi przekonaniami co skutkuje ślizganiem się po powierzchni tematu.
I zmieniłbyś ten ton lekceważący wypowiedzi bo nie da się tego czytać.
MOJE oczy widzą, że w dupce masz trochę poprzewracane.
Obrazek
Nie jedz na pusty żołądek!
http://www.phatt.pl

Asato ma sad gamaya
tamaso ma jyotir gamaya
mrtyor mamrtam gamaya
Infrared

Postprzez bAchoR 15 lut 2009, 19:44

Philipe El Sisiek z Aśką wpadli i pozamiatali temat ;]
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Kasper 15 lut 2009, 20:07

Z dedykacją dla Bogusia

btw. Valka czy Twój drugi nick to nie przypadkiem Mkkala? Choć chyba, nie bo Mkkala miał momentami więcej do powiedzenia...
Kasper

Postprzez Monisia 15 lut 2009, 22:02

uważam, że tu parę komentarzy jest zbędnych...ktoś czegoś nie lubi...komuś coś się NIE podoba... szeroki chuj wam do tego...każdy ma prawo wypowiedzieć się tak jak umie, nikt was nie prosi tutaj o krytykę

Infrared napisał(a):Rozpierdalasz mnie :D Skup się w końcu na faktach bo po to jest forum, żeby wymieniać się wiedzą a nie Twoimi dziwnymi przekonaniami co skutkuje ślizganiem się po powierzchni tematu.
I zmieniłbyś ten ton lekceważący wypowiedzi bo nie da się tego czytać.
MOJE oczy widzą, że w dupce masz trochę poprzewracane.

mnie też czasami rozpierdala i również powinnaś zmienić ton. Nikt nie zmusza Cię do czytania jego postów :] możesz je omijać szerokim łukiem...

dajcie sobie na wstrzymanie...

co do tematu utworek KUPA...w ogóle nie podoba mi się głos tej dziewczyny :roll:
jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma
Monisia
black diamond

Postprzez TBk2000 15 lut 2009, 22:40

Najbardziej zbedny komentarz w tym momencie to Twoj. Nikogo nie obchodzi co Ty uwazasz, to temat o "Nadia Ali - Love Story" i na tym moze niech pozostanie. Slusznie Sisiek i Infra zwrocili uwage na wywody Valka, ktory pieprzy takie bzdety, ze ciezko w ogole je rozszyfrowac.

każdy ma prawo wypowiedzieć się tak jak umie, nikt was nie prosi tutaj o krytykę

A ja mam nadzieje, ze szybko powstanie jakis regulamin, bo powoli zaczyna sie tu robic jakies forum bravo, i podobne komentarze jak ten powyzszy beda usuwane.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez JohnnyKnoxville 15 lut 2009, 22:53

Valka faktycznie chyba troche powinieneś spuścic z Twojego ignoranckiego tonu wypowiedzi czasami bo to moze wkurzać, a reszta dobrze by było żeby pisała o muzyce a nie czepiała sie kogos za to czy za tamto....

Co do wałka to jeszcze nie słyszałem :D ale planuje :D
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Infrared 15 lut 2009, 23:43

Monisia napisał(a):mnie też czasami rozpierdala i również powinnaś zmienić ton. Nikt nie zmusza Cię do czytania jego postów :] możesz je omijać szerokim łukiem...

To po chuj czytasz moje? Czemu nie ominęłaś jak można przecież "bo nikt Cię nie zmusza do czytania"? Prawisz morały, które są najgorszą odmianą hipokryzji.
Jak odpiszesz na tego posta to tylko pogrążysz się i ukażesz swoją słabość jaką jest Twoja choroba zwana hipokryzja i plastyczna moralność. Jak skulisz łeb to znaczy ze masz resztkę klasy i zachowasz namiastkę honoru. Wybór należy do Ciebie. :*

Numer niestety nie podoba mi się w ogóle. To już kompletnie nie moja bajka muzyczna.
Obrazek
Nie jedz na pusty żołądek!
http://www.phatt.pl

Asato ma sad gamaya
tamaso ma jyotir gamaya
mrtyor mamrtam gamaya
Infrared

Następna strona

Powrót do Trance