Chris Hampshire & Bissen - The Vault (Incl Activa Rework)

Trance / Discover / 2009

Powrót do Trance

Chris Hampshire & Bissen - The Vault (Incl Activa Rework)

Postprzez JohnnyKnoxville 08 kwi 2009, 18:23

Już jest , od jakiegoś czasu rework Activy, nie wiem jak oryginał, ale w materiałach z Discovera jest że ma wyjść oficjalnie w kwietniu, tak że stosowne jest sałożenie tematu o tym wałku....

Kim jest Chris Hampshire każdy chyba wie, ma kupe zajęć, ale w między czasie czasami zdazy mu sie wydac jakąć produkcje, zagrać secika i wypada się z tego tylko cieszyć, tym bardziej jak mamy do czynienia z produkcjami takiego typu..... Przejde do konkretów... :P

Jeśli chodzi o ten wałek, to nie spodobał mi się jakoś za specjalnie za pierwszym odsłuchem, ani nawet za drugim i trzecim, nie poradził tutaj nawet nic Rework od Activy, a i sądze że i Talajla nie dała by rady zmienic w tamtym czasie mojej opinii na jego temat.... :P musiałem to napisać :D Dla tego taka sytuacja początkowo była dla mnei troche niezrozumiała, zważywszy na to że od zawsze lubiłem produkcje Bissena a jego Quicksand (Bissen's Infinite Harmonies Mix) z ubiegłego roku to w tym momencie jak dla mnie top 5 ubiegłorocznych produkcji i numer który masakruje mnie za każdym odsłuchem i w każdym miejscu.... Po prostu fenomenalna produkcja, nietypowe sample i pomysł.... Również starsze produkcje Chrisa zawsze miały w sobie to coś, dla tego sam sie sobie dziwiłem dla czego ten numer mi sie nie podoba ??? Jakoś wydawało mi sie ze taki prosty, wtórny, nic nie ma w nim ciekawego.... Jednak powoli, powoli w tym wszystkim zacząłem dostrzegać że coraz bardziej jakoś mi sie podoba, kilka razy ni z tąd ni zowąt zaczął chodzić mi po głowie i go musiałem posłuchać, a gdy już coś takiego u mnie zachodzi to jest dla mnie znak :P że będzie dobrze i tak było w tym przypadku.... :P Numer po jeczcze kilku takich odsłuchach ujął mnie do tego stopnia że w tym momencie jest to jedna z moich najbardziej ulubionych produkcji.... Numer ma charakterystyczne bissenowskie sample, które jednak są obecnie bardzo rzadkie i mało który z producentów robi podobne do niego numery, w centrum kawałek ciekawie się nakręca i rozbrzmiewa te dwie rzeczy są największym jego atutem.... Activa również bardzo łądnie go zreworkował, zmienił bassline na swój, bo oryginał trąci nawet troche jakimś housem lekko :P delikatnie oszlifował i całosć wyszła na prawde przyzwoicie.... Podsumowując, numer może i prosty, ale w większości przypadków w prostocie i oryginalności tkwi właśnie siła i ten numer jest tego doskonałym przykładem....

Zdecydowanie polecam.... Moja ocena 9/10
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Re: Chris Hampshire & Bissen - The Vault (Incl Activa Rework)

Postprzez yaper 08 kwi 2009, 18:48

Zdecydowanie stwierdzam: mocny rework, tajemniczość zabija za każdym razem, uwielbiam!!! Czekam na oficjalne wydanie.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Powrót do Trance