Karybde & Scylla - Broken Glasses

Progressive Trance | Ora Recordings | 2008

Powrót do Trance

Karybde & Scylla - Broken Glasses

Postprzez Boguś 19 gru 2008, 18:01

:arrow: Broken Glasses (Original Mix)
:arrow: Broken Glasses (Gabriel Batz Remix)

Wydawnictwo od dwóch francuskich producentów Sébastien Henri & Laurent Roux wydajacych pod aliasem Karybde and Scylla. Zremiksowali bardzo udanie zreszta kawalek Ferry Tayle - Revanche. Do dyspozycji mamy dwie wersje: oryginal mix i remix Gabriela Batz'a. Jezeli chodzi o remix to dla mnie jest niezbyt ciekawy, niczym szczegolnym mnie nie zaciekawil, wiec zbytnio nie chce mi sie nawet o nim rozpisywac, zreszta nie ma o czym. Natomiast oryginal bardzo ciekawy :) Fajny spokojny prog trance'ik, ktorego sie przyjemnie slucha :) Mily dla ucha breakdown i fajne dzwieki takie no nie wiem jakby dzwoneczki czy co to tam jest w kazdym badz razie tak to fajnie sobie plumka. Calosc prezentuje sie na dobrym poziomie.

Odsluch:

Lotnictwo można pokochać jak kobietę. Nasza ukochana jest tą najwspanialszą, jedyną, najpiękniejszą. Kobiety bardzo często nie lubią maszyn latajacych, czują w nich konkurentki... I może słusznie...
Boguś

Re: Karybde & Scylla - Broken Glasses

Postprzez Kubo 19 gru 2008, 19:03

Duet Karybde & Scylla zrobil na mnie fenomenalne wrazenie swoim remixem do numeru Ice Upon Fire - Pegasus. Po takim remixie moje oczekiwania do tego duetu wzrosly. Bassline jakos specjalnie sie nie wyroznia ale i nie przeszkadza, wiec jest juz jakis plus.Z czasem dochodza poszczegolne ciekawe efekty i plumkajace pierdolki. W breakdownie slyszymy takie sielankowe mile dla ucha tlo. Lekkie pianko buduje melodie i wszystko zgrabnie sobie pedzi w prog-transowym tempie ;) Produkcja na plus, ale bez wielkiego wow :P u Batza mamy gruby i ciezki bassline. Co kto woli, ja jednak wole ta spokojniejsza wersje, czyli original mix ;)
Kubo
The Invincibles

Powrót do Trance