Forerunners - Dragonfly

Powrót do Trance

Forerunners - Dragonfly

Postprzez demens 21 gru 2008, 18:36

Label: Solaris Recordings
Data wydania: 15.12.08

Forerunners - Dragonfly

1 Dragonfly (Original Mix)
2 Dragonfly (Stan Void remix)
3 Dragonfly (Ilya Maluev remix)
4 Dragonfly (Adrien Aubrun Ambient Mix)

Druga już niezwykła produkcja raczej mało znanego projektu Forerunners. Kto zna "Lifecycle" wie czego powinien spodziewać się po tym wydawnictwie. Całe szczęście po odejściu jednego z współtwórców duetu "Forerunners", Brenden LaBonte postanowił dalej kontynuować pracę pod tym aliasem :)

Original Mix - jak już wspominałem, utwór bardzo podobny stylistycznie co ich (wtedy jeszcze było ich dwóch) poprzednia produkcja pt. "Lifecycle". Po bajecznym breaku ta urzekająca melodia w połączeniu z dość płytkim bitem zdają się nabierać mocy praktycznie z każdą sekundą, przez co trudno oderwać ucho od tego kawałka. Sama rozkosz :D Jak najbardziej polecam.
Stan Void remix - tutaj mamy do czynienia już z bardziej typowo upliftingową wersją, zachowany motyw z oryginału plus mocniejszy bit i jakiś tam nowy sampel, nawet nie najgorzej to wyszło. W sam raz jeżeli oryginał będzie dla kogoś zbyt usypiający ;)
Ilya Maluev remix - progresywna wersja, mnie niczym szczególnym nie zachwyciła.
Adrien Aubrun Ambient Mix - no i jest nasza "wisienka na torcie" :mrgreen: Myślałem, że będzie to jakiś mało znaczący dodatek mający na celu "wizualne" uatrakcyjnienie wydawnictwa, a wyszło cudo, jakiego dawno nie słyszałem. Niesamowity spokój i harmonia, w tle jakby podniosły śpiew jakiegoś chóru kościelnego? Nie wiem, ale daje to wspaniały efekt. Dawno nie słyszałem czegoś tak oryginalnego.
demens

Re: Forerunners - Dragonfly

Postprzez JohnnyKnoxville 21 gru 2008, 18:45

Trzeba będzie sprawdzić jak tak zachwalacie towarzyszu :P
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Re: Forerunners - Dragonfly

Postprzez Kasper 21 gru 2008, 21:17

Myślałem już, że nikt nie doceni klasy tego wydawnictwa. Po genialnym "Lifecycle" z 2007 roku, otrzymujemy kolejną soczystą transową produkcję. Gorąco polecam!
Kasper

Powrót do Trance