Radio Edit
Original Extended Mix
First State Smooth Mix
Frist State Rough Cut Mix
Stoneface & Terminal Vocal Mix
Stoneface & Terminal Dub
Nowy singiel Armina z albumu "Imagine". Pozycja wychodzi na dniach w Armadzie i Armind, radiową wersję od jakiegoś czasu cisną już stacje radiowe a teledysk pojawi się również wkrótce. Na wokalu mamy tym razem Jaren Cerf, żone Matt'a Cerfa znanego m.in. z duetu. Second Sun. Ta pani robi ostatnio kariere w wielu transowych produkcjach i nawet dobrze jej to idzie bo i naprawdę śpiewać umie.
Wracając do singla to zdaniem wielu jest to najlepszy track na wzbudzającym kontrowersje "Imagine". Ile ludzi tyle opinii. Ja sam długo się przekonywałem do tego tracka, ale trzeba oddać, że rzeczywiście idzie bliżej w strone tych dobrych numerów Armina aniżeli pop-u z jakim jest ostatnio kojarzony.
Tym razem kolejna dawka remixów od panów z First State i Stoneface & Terminal. Mi osobiście bardziej przypadła wersja od S&T z uwagi na bardziej transowy charakter. Panowie dobrze wykorzystali styl znany z genialnego "Blueprint" i stworzyli porządnego transiora. Obie wersje od S&T różnią się jedynie dozą wokalu zawartym w danym remixie. First State poszli w dwie strony. Smooth Mix to bardziej deepowa interpretacja, która na naszym forum ma wielu zwolenników, natomiast Rough Cut to bardziej techniczna interpretacja.
Ogólnie tym razem Armin na "+" i mam nadzieje, że Armin wkrótce obudzi się z lekko-popowego letargu. Sample jak wiadomo znajdziecie na youtube. Singiel ma promować nadchodzący album "Imagine (The Remixes)" i myślę, że powinna to być skuteczna reklama.
Co do kolejnych pozycji z wokalem Jaren, to już pod koniec stycznia zostanie wydana nowa produkcja Dash Berlin, w nowy labelu Aropa, w którym to właśnie Jaren udziela swojego wokalu. Tak, więc niech ten news będzie Unforgivable.
Polecam.