Mat Zo - Lucky Strike / Synapse Dynamic

Trance, Progressive Trance | Anjunabeats | 2009

Powrót do Trance

Mat Zo - Lucky Strike / Synapse Dynamic

Postprzez bAchoR 25 lut 2009, 22:25

Nowa Epka od Matana Zohara. Ostatnio sporo pracuje, bo co miesiąc słychać od niego świerzy materiał. Trochę dał sobie spokój z remixami.
Epka to kawał dobrego melodyjnego prog-trance'u w najlepszym wydaniu. Zauważyłem, że Mat nieco zmienił charakter swoich produkcji. Jeszcze rok temu mógłbym z zamkniętymi oczkami odgadnąć jego styl. To się jednak zmieniło. Ten chłopak to największy talent na naszej scenie muzycznej. O ile woda sodowa nie uderzy mu do głowy to będzie [już jest ?] naprawde genialnym producentem.
Harmonia w melodiach jest nietuzinkowa. Jestem ciekaw czy ma obcykaną znajomość nut, bo naprawde te melodie mają olbrzmi potencjał, a na sam słuch robić takie rzeczy to wielka sztuka.
Lucky Strike vs. Synapse Dynamics. Wybrałem ,,Synapse''. Jest delikatniejsze, bardziej sielankowe i relaksujące, oczywiście niczego nie ujmując Luck Strike.

Jedna z niewielu ostatnio wydanych releasów, które muzycznie są godne wielkich braw.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Re: Mat Zo - Lucky Strike / Synapse Dynamic

Postprzez sector 26 lut 2009, 10:12

Lucky strike faktycznie fajne. Mi sie podoba bardziej niz Synapse Dynamic, ale takze wydaje mi sie, ze juz to kiedys slyszalem. Nie wiem czemu ale mam wrazenie ze juz to znam.

A z tym najwiekszym talentem to bym nie przesadzal, raczej.
sector
the king of bongo!

Postprzez bAchoR 26 lut 2009, 16:15

Biorąc pod uwage wiek tego chłopaka i to co już zrobił, myśle, że nie przesadzam. To że ma talent nie znaczy, że tylko on go ma.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez phantom 26 lut 2009, 20:07

Dla mnie określenie "genialny", którego zresztą nie lubię nadużywać, jest zarezerwowane dla artystów pokroju Olivera Lieba. Mat Zo ma przed sobą jeszcze długą drogę, choć EP-ka może być.
phantom

Postprzez Jachu 26 lut 2009, 23:02

Heh, wlasnie przed chwila sobie zaczalem odsluchiwac ostatni TATW na stronce anjuny i pierwszym kawalkiem, ktory zwrocil moja uwage byl wlasnie Lucky Strike. Moze nie jest on czyms nowym (bo podobnych kawalkow moglbym teraz wymienic setki), ale produkcja szybko wpada w ucho, jest energiczna i moze sie podobac. Natomiast jesli chodzi o Synapse Dynamic to o ile pamietam mialem go na HDD, ale nie znalazl uznania w moich oczach i powedrowal do kosza;) Najwiekszym talentem Zohara bym nie nazwal, ale gosc rzeczywiscie ma potencjal, tworzy kawalki na naprawde wysokim poziomie.
Jachu

Postprzez sector 27 lut 2009, 0:51

bAchoR napisał(a):Biorąc pod uwage wiek tego chłopaka i to co już zrobił, myśle, że nie przesadzam. To że ma talent nie znaczy, że tylko on go ma.

to prawda, ale okreslanie go mianem, "najwiekszy talent" to nie za bardzo :)
sector
the king of bongo!

Postprzez yaper 07 mar 2009, 10:22

Mat Zo ostatnimi czasy wraca do wysokiej formy. Ta EP jest tego najlepszym przykładem. Oba utwory to klasa! "Lucky Strike" to żywa propozycja z tego wydawnictwa, początek niesamowicie melodyjny, później lekko elektryczna eksplozja - brzmi wyjątkowo dobrze! "Synapse Dynamics" to bujający track umieszczony m.in. na przedniej kompilacji "Anjunadeep:01".

Ciężko mi wskazać faworyta, bo oba wałki gniotą po całości.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Amnes 15 mar 2009, 3:04

Założyłem nowy temat i sie jorgnołem

lucky strike:

synestezja

Tym jednym słowem można streścić styl w jakim Matan stworzył ten jakże piękny utwór. Lajtowa melodia przełamana mocnym basem i okraszona świetnym tłem. Szarpanie spadanie stukanie. Brejkdown. Wolno wszystko lata po przestrzeni nad naszymi głowami. Można sobaczyć, jak dźwięk podróżuje ponad wszystkim. Może załapiemy się na podróż? Ja tam polatam z tą melodią. Wszystko głęboko osadzone w fundamencie, nic nie wychodzi tam, gdzie nie powinno. Jedzie pięknie, buduje i elektropierdy, ale takie stonowane, cywilizowane, nie za długo. W takiej postaci można elektropierdów słuchać, a nie to co w spychaczu u Pattersona. Dalej chłopaczyna ciągnie motyw, pomysł i melodia. Kolejny utwór z serii morderca eventowy, w podkategorii chwili odpoczynku, ale takiego, który przekazem nie pozwala stracić ani deka uczucia wyjebaności, jakie przynajmniej mi towarzyszy podczas słuchania takich perełek.

Chłopaczyna powinien płyte wydać z takimi perełkami, wróżę mu sukces na miarę wan dajków i arminów. Już mi szkoda z tego względu, że po okresie młodzieńczego sukcesu twórczego i ugruntowaniu na rynku stanie się arminem swoich czasów. Póki co niech tworzy dalej na takim poziomie.
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Powrót do Trance