Push - Interference

Trance / Club Elite / 23-02-2009

Powrót do Trance

Push - Interference

Postprzez JoseDiablo 01 mar 2009, 10:30

Obrazek

Push - Interference
Label: Club Elite
Catalog#: CLEL033
Format: File, MP3
Country: Netherlands
Released: 23 Feb 2009
Genre: Electronic
Style: Trance

Tracklista:

1 Interference (Original Mix) (8:14)
2 Interference (Club Flow Remix) (8:18)
3 Interference (Sean Tyas Remix) (8:08)

Ep-ka już wyszła parę dobrych dni temu, ale (o ile mnie wzrok nie myli) nikomu nie chciało się założyć tematu ;) Interference trafia w mój gust, jak mało który obecnie numer. Odnoszę się do wersji oryginalnej, remixu Tyasa nie słyszałem, przypuszczam, że odpowiednio podrasował go w swoim stylu.
Po ubiegłorocznej udanej ep-ce wydanej pod aliasem Push - Universal Voice EP Mike znowu nie zawodzi. Z utęsknieniem czekam na Global Age :)
JoseDiablo

Re: Push - Interference

Postprzez indecentnoise 01 mar 2009, 10:41

Do tworczosci Mike'a podchodze z duza nieufnoscia, bo po prostu nie jestem fanem jego produkcji od kilku lat. Interference mnie bardzo zaskoczylo na plus zwawa melodia i energia. Dobry numer. Tyas dramatycznie slabo.
ʎɐqǝ uo pɹɐoqʎǝʞ ɐ ʎnq ı ǝɯıʇ ʇsɐן ǝɥʇ sı sıɥʇ
indecentnoise

Postprzez TBk2000 05 mar 2009, 4:43

W zaden sposob nie ujal mnie ten kawalek. Oryginal jak i dodatkowo dwa remixowane twory nie sprostaly moim oczekiwaniom. Kawalek calkowicie bez pomyslu. Kompletnie nic chwytliwego nie zawiera ta produkcja, i nawet starania Tyas'a poszly na marne bo kawalek nie ma w sobie zadnego potencjalu, ktorego mozna by w jakis sposob wykorzystac i podkreslic.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Transi 05 mar 2009, 7:52

Dla mnie Original Mix to esencja trancu. Kawał porządnej roboty od Pusha. Wszystko zrobione na najwyższym poziomie. Cieszę się, że M.I.K.E. powrócił z tym aliasem- pokazuje, że wciąz ma fantastyczne pomysły na robienie rasowych transerów. Co do remixów - lepiej wypada remix Tyasa jak dla mnie, ale i tak nie ma szans z oryginalną wersją :)
Transi
Keep It Dark

Postprzez Stelmach 05 mar 2009, 9:00

Chciałem tylko zaznaczyć Transi że ubiegłoroczne poczynania spod aliansu Push były równie udane, a kapitalne "Back To The Essence" bije Interference o klasę jakości i w moim mniemaniu dorównuje takim kawałkom jak Strange World, RESPECT czy Legancy. Świetne było także Trance Indicator (Plastic Boy Remix), Voyager i Into My Sound Of Music.

W przypadku Interfernce, kawał roboty odwalił Tyas oraz ekipa UK i to dzięki nim numer uzyskał taką popularność. Tyas, Colontonio, Michael Angelo czy Askew promują numer w licznych setach, o czym donoszą najrozmaitsze fora internetowe.

I jeszcze drobna dygresja. Od czasów Universal Nation, alians Push przestał produkować mechaniczno/techniczne kawałki z jakich słynął od '94 roku, coś na pokrój starego Askew'a, jesli ktoś nie zna. Mam nadzieję że reaktywacja Pusha przybierze równiez formę stylistyki świetnych Virtuoso, Cybernetic Empire czy Acid Hysteria. Byłbym wtedy w niebie :)
Stelmach
Rave on!

Postprzez Transi 05 mar 2009, 9:46

Tak, oczywiście masz rację. Ubiegłoroczne "Universal Voices EP" było jednym z najlepszych transowych wydawnictw jakie się pojawiły w tamtym okresie.
Transi
Keep It Dark

Powrót do Trance