Faces - Insert Coin EP

Progressive House | Foundation Records | 2009

Powrót do Trance

Faces - Insert Coin EP

Postprzez Transi 04 mar 2009, 14:17

Obrazek

Label: Foundation Records
Numer katalogowy: CAT034F8
Format: Mp3
Data wydania: 02.03.2009
Gatunek: Progressive House

Lista utworów:
01. Insert Coin (Original Mix)
02. Insert Coin (Human8 Remix)

Sample: https://www.beatport.com/en-US/html/con ... nsert_coin

Szczerze mówiąc za pośrednictwem tej EP z Foundation Records spotkąłem się po raz pierwszy. Sprawdziłem ją z czystej ciekawości i jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że to kawał dobrego progressive house! Moje zdumienie wzrosło jeszcze bardziej, gdy przesłuchałem Human8 Remix - gość nareszcie nie odwalił maniany i stworzył porządny remix! Osobiście uważam wersję oryginalną za bardziej interesującą - skoczna, żywa produkcja, która wywołuje efekt tupania nogą :P W klubie utwór na pewno by się doskonale sprawdził. Swietna rzecz. Human8 Remix jak już wspomniałem również niesamowicie ciekawy- słychać w nim delikatne techowe zabarwienie. Całość również skoczna i żywa jak poprzednik. Jestem ciekaw czy reszta wydawnictw z tego labela stoi na równie wysokim poziomie. EP godna polecenia :)
Transi
Keep It Dark

Re: Faces - Insert Coin EP

Postprzez JoseDiablo 28 mar 2009, 13:26

Oryginał całkiem niezły, natomiast w moich oczach (uszach? ;) ) sporo brakuje mu do interpretacji Human8, którą wałkuje od jakiegoś czasu i nadal nie odczuwam znużenia tą wersją; fajnie sprawdza się tutaj gitarka, a dodaje charakteru ten jakby efekt "wzdychania" :) (np. 3:52 - ten moment) brakuje mi terminologii żeby to jakoś sensowniej nazwać
JoseDiablo

Powrót do Trance