Dallaz Project - Double One

Uplifting l Perceptive Recordingsl 2009

Powrót do Trance

Dallaz Project - Double One

Postprzez bAchoR 10 mar 2009, 23:11

Bardzo ciekawa pozycja dla wszystkich fanów upliftigu.

Label : Perceptive Recordings

Originał to bardzo wesoła, skoczna kompozycja. Barwa sampli melodie wywołuje uśmiech na twarzy.
Niewątpliwie czuć tutaj wielki potencjał. Jeden z motywów głownych, który na dlugo zostaje w głowie.

Remix Ehrena Stowersa bardziej żwawszy i mniej cukierkowaty. Po ostatniej słabej jak dla mnie EPce wykonał bardzo dobry remix. Bez błysku ale solidnie.

Remix jednego z moich ulubieńców :) Oceania niewątpliwie wybrał bardziej refleksyjną droge do tego numeru. Sekcja piana bajeczna jak w innym remixie - Bolivia. Można się rozpłynąć.
Melodia chyba troche niedopracowana. Też nie ma tego błysku co originał. Mimo wszystko najchętniej słucham własnię tej wersji.

Są jeszcze remixy Joel'a Gershoma i Timo Pralle'a, ale wybiegają daleko poza moje oczekiwania.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Re: Dallaz Project - Double One

Postprzez Humulus 11 mar 2009, 5:01

Po słabym Dallaz Project - "In Motion" bardzo sceptycznie podszedłem do "Double One". Jednak już po odsłuchaniu Original Mixu na Perceptive Recordings myspace uważam, że to bardzo przyjemny, pozytywny utwór. Odbiór całego wydawnictwa psują niestety kiepskie remixy.
Obrazek
Humulus

Postprzez yaper 16 mar 2009, 0:21

Oryginał zachwycił mnie już od początkowych akordów, co zdarza u mnie się rzadko jeśli chodzi o uplifty. Remix Oceanii bez polotu, jak po jednym odsłuchu. Większa relacja po większym zapoznaniu się z całym materiałem (bardzo ciekawi mnie remix Ehrena Stowersa!).
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez cinek 18 mar 2009, 21:28

In Motion (dopiero się zapoznałem) jakby inspirowany Anticipation. Prosty z budowy ale dobry w cholerę :) Podobne zdanie mam o Double One. Pozytywny, ładny, szybki z tym czymś. Zmieniający się z sensem bassline i melo, które swoją prostotą zabija. Kozak nuta. 8/10 :)
cinek

Powrót do Trance