Above & Beyond pres. OceanLab - On A Good Day

Trance / Anjunabeats / 2009

Powrót do Trance

Above & Beyond pres. OceanLab - On A Good Day

Postprzez JohnnyKnoxville 27 mar 2009, 8:54

Póki co jeszcze chyba jako promo, ale grane już od jakiegoś czasu tak że wszyscy powinni już to ogarniać.... Co do terminu kiedy wyjdzie już oficjalnie to niestety nie posiadam takich danych, ale spodziewam się że powinno jakos na dniach lub tygodniach tak że "w krótce" :P ....

Co moge napisać ???? Póki co słyszałem tylko Club Mix i nie będe tutaj owijał w bawełne ani się za bardzo rozwodził, po prostu wałek wgniótł mnie w ziemie.... \o/ W tej wersji kawałek zasówa na bardzo energetycznym basslinie ala O'Callaghan, czy Colontonio, co jest cześciowo odpowiedzialne za to zwalenie mnie z nóg za pierwszym i nastepnymi dziesiątkami odsłuchów.... Wcześniejsze Club Mixy od Abovów jakoś nie miały takiego pierdzielnięcia jak dla mnie, za to ten wyjątkowo jakoś je posiada :P .... Co do dalszego opisu, to z ważnych rzeczy wałek posiada wokal, ale partie wokalne są na prawde bardzo dopracowane i sprawują sie wyśmienicie, łącząc w spójną kompozycje z całą resztą.... Zawsze raczej stronie od wokali, ale tutaj na prawde wszystko jest jak powinno, nie jest to tandetny, czy cukierkowy wokal na siłe, partie wokalne zostały zaśpiewane z uczuciem i na tle takiego basslineu dodają fajnego kopa niosąc jakieś uczucie i sprawiają że człowiekowi od razu chce się cieszyć i zyć.... Poza tym niejako że ten singiel jest częścią albumu projektu Oceanlab który wyjdzie podczas tego lata, utrzymany jest w bardzo letnim klimacie a mi osobiście kojarzy sie jakoś z pieknem lata, piciem piwka, plażą i oglądaniem przez okna samochodu/pociągu pięknych miejsc podczas letnich wyjazdów i rozmyślania o tym wszystkim.... Zdecydowanie jest bardzo pięknie, wokal bardzo pasuje i tak własciwie wałek jest powrotem do pięknego klasycznego vocal tranceu, z bogatą melodią i masą uczucia... Chciałbym tutaj jeszcze dodać że bardzo duże wrażenie zrobił na mnie taki delikatny chórek "plemienny, wyspierski jakiś ???" który wchodzi w momencie wyciszenia pierwszej zwrotki wokali, na tle takiego fortepianu.... \o/ Zmasakrowało mnie to totalnie i do tej pory siedzi mi ten motyw, który trwa 3s w bani \o/ Czego tak rzadko ktoś skorzysta z takiego patentu ???? :( Nie wiem a szkoda :( Aktualnie mógłbym pisać i pisać o tym wałku, ale nie chce napisać w tym momencie więcej na temat wałka niż mam pracy magisterskiej :lol: Kończąc chciałbym jeszcze raz wyrazić moje wielkie uznanie dla Abovów za ten wał i jednocześnie przewiduje że będzie to jeden z największych hitów nie długo nadchodzącego lata, który nie jest tylko jakimś prostym popem, tylko przenosi w sobie jakieś większe wartości, piekno i przesłanie..... Krótko.... Jest to wał którego moge słuchać wspólnie z Bachorem i robić charakterystyczne V przez całą banie :D

1. Above & Beyond Club Mix
2. Original Extended Mix
3. Daniel Kandi Remix
4. 16 Bit Lolitas Remix
5. 16 Bit Lolitas Downbeat Remix
6. Above & Beyond Radio Edit
7. Above & Beyond Club Mix Radio Edit
8. Jer Martin Deep Mix

Co do innych remixów to żadnych jeszcze nie słyszałem, ale sądząc po pozytywnych opiniach o remixie Kandiego i Oryginalnego Extenda to można być spokojnym o jakość całej paczki.... :P

Pozdrawiam i Polecam.... :P
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Re: Above & Beyond pres. OceanLab - On A Good Day

Postprzez Humulus 27 mar 2009, 10:09

Oryginalna wersja "On A Good Day" była jednym z nielicznych utworów z albumu "Sirens Of the Sea", które mi się podobały. Daniel Kandi bardzo dobrze sobie poradził z remixem, czego niestety nie mogę powiedzieć o Above & Beyond, których Club Mix jest jakiś bez wyrazu i mocno odstaje od Club Mixów do genialnego "Sirens Of The Sea" i melancholijnego "Breaking Ties". Po paru przesłuchaniach mam go serdecznie dość. Pozostałe wersje to nie mój gust, więc nie komentuję by nie obrazić przypadkowych fanboyów Anjuny.
Obrazek
Humulus

Postprzez cinek 27 mar 2009, 10:24

16 Bit Lolitasów mogę słuchać na okrągło. Wpadło w ucho na anjunadeep i tak zostało. Naprawdę warto się zapoznać. 10/10 dla tego nagrania !!! :)
cinek

Postprzez JohnnyKnoxville 27 mar 2009, 10:55

Tak że puki co każdemu sie podoba co innego i każdy chwali swoje :D I tak chyba powinno być :D

Humulus napisał(a):więc nie komentuję by nie obrazić przypadkowych fanboyów Anjuny.

a tam sie będziesz szczypał.... :P NIe krępuj się :D Tutaj sie jedzie po wszystkim i po przystkich :P Tak że nie wiem skąd taka delikatność ??? :D
Ostatnio edytowano 27 mar 2009, 11:15 przez JohnnyKnoxville, łącznie edytowano 1 raz
John Askew - The Witch
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Kubo 27 mar 2009, 11:10

Marcin sprawdz sobie wersje Kandiego. Lekki przewiewny remix w sam raz na lato. Czolowka remixow Daniela ;)

Kubo
The Invincibles

Postprzez Vibez 27 mar 2009, 11:15

cinek napisał(a):16 Bit Lolitasów mogę słuchać na okrągło. Wpadło w ucho na anjunadeep i tak zostało. Naprawdę warto się zapoznać. 10/10 dla tego nagrania !!! :)

Otóż to. Kawałek jest niesamowity. Trensowe wersje fajne, ale bez polotu. Remol 16 Bit Lolitas jedyny tak zamiata epe.
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez JohnnyKnoxville 27 mar 2009, 11:18

A ja jeszcze raz zabiore głos.... Mianowicie chodzi mi o ten sampelek wokalnego chórku taki cichutki o którym wspaomniałem.... Czujecie to i ten klimat ????? Tak pytam z ciekawości, bo nie wiem czy tylko ja jestem takim freakiem i tak mi to po pysku daje :P U mnie za te 3 sekundy i to cichutkie kawałek ma +2 do oceny :D
John Askew - The Witch
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez ant 27 mar 2009, 18:22

Niesamowicie pozytywny numer, bedzie hit :D
Obrazek
Afterforest
ant

Postprzez Rapture 27 mar 2009, 19:30

Moi poprzednicy napisali juz chyba wszystko o remiksie 16 Bit Lolitas - swietna rzecz, z pomyslem, dobrze, ze chlopakom nie odwalily dziwne akcje po trafieniu do Anjunadeep. Co do reszty remixow - Daniel Kandi taki klasyczny, nawet niezle pedzacy trensik. Oryginal - badziew jakich malo, wole juz "In & Out of Love" i pisze to w 100% szczerze. Reszty wersji nie slyszalem.
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez Taurus 28 mar 2009, 0:56

Rapture napisał(a):Oryginal - badziew jakich malo, wole juz "In & Out of Love" i pisze to w 100% szczerze. Reszty wersji nie slyszalem.

+111111111111
Oryginał tandeta aż miło. W takich letnich klimatach bryluje Shah i dowolny jego kawałek (nawet większość ze słabiutkiego Songbook) zjada ten badziew na śniadanie. No ale skoro kawałek wywołał widzę nie małe poruszenie to postaram sie sprawdzić mixy. Kandi raczej cienizny nie wtyka wiec może być dobrze. Ale oryginał czy też tam club mix... sorry... noż nawet po pijaku mi nie podszedł :lol: To znaczy że nadaje sie juz tylko do usunięcia
Taurus

Postprzez JoseDiablo 28 mar 2009, 10:11

Remix Lolitek daję radę - górna półka obecnych wydawnictw :)
JoseDiablo

Postprzez TBk2000 30 mar 2009, 3:20

Remix Lolitasow pozamiatal rowno! mowa o wersji bez wokalu, bo v. Downbeat jakos slabiej sie prezentuje, bo mnie wokal strasznie drazni ;-P. W pierwszym usunieto niemal 100% wokalu i zrobil sie z tego rasowy deep prog z gornej polki. Jak nie trawie Andzuny i ich releasow, tak ten przypadl mi do gustu jak zaden. Przy odpowiednim nastroju to nawet remix Kandi-ego na podkreconym bpm daje rade ;p. Reszcie dziekuje, prosze opuscic pokoj i zamknac za soba drzwi ;p.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez bAchoR 04 kwi 2009, 10:23

Nikt nie wspomniał ostatniego remixu. Dla mnie najpiękniejszy jest Jer Martin Deep Mix. Odbiega mocno od reszty przede wszystkim swoim przesłaniem. Reszta traktuje o pozytywnej nadzieji. Tutaj podklad, bassline i motywy melodii są bardzo deepowe i smutne. Śliczna, klimatyczna pod 130-stka.

Tune of The Day
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez yaper 04 kwi 2009, 11:33

Ciekawy, aczkolwiek nie porywający mnie ten A&B Club Mix. Wersja Original Extended, czyli protoplasta Album Mix nadal nie do pobicia - cudo!
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez Nolaan 04 kwi 2009, 19:59

yaper napisał(a):Wersja Original Extended, czyli protoplasta Album Mix nadal nie do pobicia - cudo!

Agree, choć remixy A&B i Kandiego są też całkiem udane, mają niezłe tempo, a break w Club mixie (@JohnyKnoxville - też mnie ten moment jara ;) Robi klimat nieziemski) dewastuje. Mimo to Extended zdecydowanie wiedzie prym. Niby spokojniejszy, wolniejszy, ale skakać się chce ;] Poza tym WOKAL! Świetny i idealnie wkomponowany w melodię tej wersji. W innych już deczko się imo gryzie ale tylko trochę.

Jakby nie było, chyba każdy znajdzie jakąś wersję dla siebie co dobitnie świadczy o dobrej robocie Laborantów. Podobnie jak koleżęstwo powyżej polecam ;]
Pocałujta wójta w ...
Nolaan

Powrót do Trance