M&D Substance - Drowning EP

Progressive House / 25-02-2009 / DeepSessions Recordings

Powrót do Trance

M&D Substance - Drowning EP

Postprzez JoseDiablo 28 mar 2009, 13:16

Obrazek

Label: DeepSessions Recordings
Numer katalogowy: DSR032
Format: Mp3
Data wydania: 18.02.2009
Gatunek: Progressive House

odsłuch

Nie tak dawno Transi polecał niejakie Atrium Sun - Gold Of The Rio, wydane właśnie w DeepSessions Recordings, które to zrobiło na mnie duże wrażenie. Idąc tym tropem oraz niedawno wydanymi remiksami do Human8 - She Is Gone, natknąłem się na owe wydawnictwo. Dwóch Litwinów, których remix do She Is Gone równo mną pozamiatał z dwoma propozycjami, mianowicie Drowning i South.
Czego można się spodziewać po tej EP-ce? W "Drowning" główną zaletą kawałka jest jego melodyjność, sporo tutaj pianinka, umiejętnie wkompowanego w pozostałe elementy układanki.
W przypadku "South" można powiedzieć, że mamy do czynienia z progressive dark south z pewną dozą "tropikalnych sampli" :D , gdyż właśnie w takiej stylistyce utrzymany jest ten numer
JoseDiablo

Re: M&D Substance - Drowning EP

Postprzez Transi 29 mar 2009, 20:40

Średnia ta EP. "South" daje radę, natomiast "Drowning" jest wg mnie fatalne ;) Spodziewałem się czegoś lepszego z DSR...
Transi
Keep It Dark

Re: M&D Substance - Drowning EP

Postprzez TBk2000 30 mar 2009, 2:43

Swietne "ciemniejsze" brzmienie w tym wypadku South, i mniej zachwycajace Drowning, aczkolwiek nienajgorsze. Ogolnie DeepSessions Rec. raczej chaly nie rozdaje, ale moga poszczycic sie znacznie lepszymi release-ami jak chociazby wczesniejsza EP-ka Echofusion, Across All Horizons EP, ktora niszczy kawalkiem Time Lock, i z ostatnich albumem Hellson-a, ktorego jeszcze nie mialem okazji przesluchac, ale sample prezentuja sie wysmienicie 8-).
TBk2000
Allah Akbar !

Powrót do Trance