Ocean Shore - Broken Dreams

full 320 kbps 6:36
Dział poświęcony promocji swoich utworów.

Powrót do Single

Postprzez bAchoR 23 mar 2009, 17:18

na dole
Ostatnio edytowano 26 mar 2009, 7:54 przez bAchoR, łącznie edytowano 1 raz
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Re: White Sand Beach - Balearic Feelings

Postprzez tymek 23 mar 2009, 19:22

ten pad prawie jak w forever young :D
niestety nie moja broszka taka muzyka
tymek

Postprzez Transi 23 mar 2009, 20:46

Poprzedniego demka nie sprawdzałem, dlatego też skusiłem się na "praktycznie finalną wersję". Cóż mogę powiedzieć? Super! Przyjemny, plażowy klimacik, fajna melodia, bardzo ciepłe brzmienie. Wszystko plumka aż miło :) Dobra robota! Nie wiem dlaczego, ale trochę kojarzy mi się z klimatami z Relax Edition 2 (CD2) :) Super!
Transi
Keep It Dark

Postprzez Freezer 23 mar 2009, 23:00

bAchor... Ten numer mnie powalił... Jest naprawdę super! Słucham już chyba 10-ty raz dzisiaj...
Freezer
Shipwrecked

Postprzez JohnnyKnoxville 24 mar 2009, 1:57

Hvjowe..... Ja bym tego nigdzie nie wydawał :P No chyba ze jako dzwonek jakis na komóre, Bachor do Nokki to wyślij może Ci wydadzą ten wałek :D w swoim nowym telefonie :D

Nie no oczywiście żartuje Rafale :P Co by tu napisać ???? Zaczne może od takiej zabawnej anegdoty :P A mianowicie tego że słyszałem juz to demo od Bachora chyba z miliard razy i za każdym razem wałek jesp pod innym aliasem, a jak nie i już alias jest ten sam, no to wtedy tytuł sie zmienia :D Tak że Bachor to w tym momencie (chyba już ktoś to pisał, ale i ja potwierdzam :D ) chyba jeden z najbardziej płodnych producentów jeśli chodzi o aliasy, zostawiając pod tym względem już dawno w tyle takie tuzy Tranceu jak Mike i inni :P
No to nie będe się rozpedzał z pisaniem i bede już kończył raczej tą wypowiedź :D Ide spać bo już późno :DDDDDD

Edit
A tak na serio, poza tymi żartami już, to kawałek całkiem przyjemny, z charakterystyczną bachorowską ciągnącą się melodią, niezbyt rozbudowanym 2 i 3 planem i fajna gitarko/mandolinka.... NIe wątpliwie udało Ci sie stworzyć jakiś klimat w tym wałku a to już jest sukces, bo tego chyba niektórzy oczekują od Tranceu... Jeśli chodzi osobiście o mnie to uważam że kawałek mógłby wyjść gdzieś ale musiał byś jeszcze nad nim siedzieć + dodatkowo jakiś gruby mastering od kogoś kto to dobrze ogarnia.... Bo w tej postacie nie brzmi jeszcze jak prawdziwa PRO produkcja.... A na koniec ja i tak widze Cie Bachor w 140bpm ach, a nie w takich wolnych rzeczach... I czekam na kolejną Discobanie bo tamta to już przesłuchałem chyba z 1000 razy :twisted: :lol:
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez Kubo 24 mar 2009, 21:47

White Sand Beach - Hope to See You Again

Pady zamiataja, gitarka swietna... Slucham od 30 min. Marzycielski klimat, Kocham to
Kubo
The Invincibles

Postprzez bAchoR 25 mar 2009, 7:44

Dzisiaj w nocy skończyłem utwór. Ujawniam prawdziwą nazwe projetku :)

2,3 osoby usłyszały fulla. Zobacze co powiedzą Pedro, Shah, ludzie z Red Force Recordings i paru moich idoli. Jak to wygląda ? Wysyła się im fulla czy ripa, sample ?

Obrazek
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Vibez 25 mar 2009, 12:28

Przede wszystkim nie wrzuca sie zrzutów ekranu z projektów na forum evibes.pl ;)
Brawo za ukończenie utworu. Wiem, że w twoim przypadku o faze finalną ciężko więc jak najbardziej ci gratuluje. :) Co do numeru, lekkie przyjemne dźwięki ładnie tworzą klimat. Głównemu padu (padowi?) przydał by się jakiś support od innego. On jest ładny, ale gra tak samotnie. Przydał by mu sie współkompan. Stopa - wiem że lubisz miękkie, ja akurat nie. Dlatego cały czas odnosze wrażenie, że jest nie klarowna i gra za bardzo dołem, i jest na dodatek przy niej źle ustawiona kompresja (ew te ściszające sie pady mogą być za bardzo zautomatyzowane). Ogólny mastering - wiadomo, z czasem będzie co raz lepiej. Tutaj najbardziej rzuca się ogólna głośnośc numeru. Sprawdziłem ci nawet RMS, masz -14,8db głośności. Takim standardem jest -12, -11 (skala zmierza do 0, im bliżej zera tym głośniej).

Dla mnie i tak najważniejsze jest że udało ci sie skończyć cały numer. :) Reszta przyjdzie z czasem, grunt że zamykasz swoje pomysły do końca!
Vibez
aka Douglas Howarth

Postprzez bAchoR 26 mar 2009, 7:53

Doszedłem do wniosku, że jeszcze jednak podziele się tym trackiem i nię będe go nigdzie wysyłał. Pomysłów jest sporo i znajdzie się na pewno znajdzie się kiedyś materiał do wysłania. Zresztą nie widze w tym żadnego wyróżnienia, że track jest wydany bądź nie. :) Wojtka opinia jest wystarczająca : ,,dla mnie i tak najważniejsze, że udało Ci się skończyć cały numer''. :) Właśnie.

320 kbps 6:36 min

http://www.speedyshare.com/530474584.html

Obrazek
bAchoR
Dwight Mayweather

Re: Ocean Shore - Broken Dreams

Postprzez cinek 01 kwi 2009, 16:36

Bardzo ładny balearyczny klimat bez nudy, jeśli chodzi o melo. Naprawdę przyjemnie się słucha. Na tle mogłoby się coś więcej dziać, czy przy przejściach. Fakt jest taki, że puszczałem sobie to parę razy z rzędu, to coś musi być na rzeczy.
cinek

Postprzez artur 06 kwi 2009, 19:48

bardzo przyjemny kawałek, taki intro mix :D

Anyway inspiracje shahem słychac, też lubie takie klimaty.

Gratulacje, dobra nuta.
artur

Postprzez phantom 06 kwi 2009, 20:26

Właśnie, Shah, imo na "Music for Balearic People" byłoby jak znalazł. Najbardziej podoba mi się moment, gdy wchodzą te clashe (?). Długo już składasz te klocki? :)
phantom

Postprzez bAchoR 07 kwi 2009, 9:02

tak na dobre zacząłem siedzieć przy FLu od listopada, grudnia. Samego FLa pierwszy raz włączyłem przed wakacjami, ale przez wakacje się pije, pracuje i gra w siatkówke na plaży.

Z utworu jestem nie do końca zadowolony, ale chciałem w wreszcie coś skończyć. :) Jak muzyka się przekłada się na życie. Jak jem obiad to też zostawie jednego ziemniaka i go do końca nie zjem :D
Stąd moje problemy z finishem tracków :)
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Nolaan 09 kwi 2009, 18:26

Rzeknę w ten sposób - dobra robota. Cośik mi się widzi, że ten track będzie w mych uszach czstym gościem, albowiem brzmi bardzo zacnie :) Nie będę tu pierdzielił o technice, bo za cholerę się na niej nie znam,, ale wrażenia z odsłuchu są na maksa pozytywne ;]
Pogratulować.
Pocałujta wójta w ...
Nolaan

Powrót do Single