Dumb Dan - Higher Love

House | Dumb Recordings | 2007

Powrót do Trance

Dumb Dan - Higher Love

Postprzez Rapture 24 mar 2009, 20:04

Label: Dumb Recordings
Numer katalogowy: DUMBV 004
Format: Mp3
Data wydania: 08.01.07
Gatunek: House

Lista utworów:

1. Higher Love
2. Higher Dub
3. Higher Love (Retarded Funk remix)
4. Higher Love (Patrick L remix)

Mozna by powiedziec - staroc, stuknely mu juz w koncu az 2 latka :D Numer ten jednak odkrylem dopiero niedawno, bowiem w owych czasach nie sledzilem tworczosci house'owego producenta ze Szwecji - Dumb Dan'a. Z perspektywy czasu byl to zdecydowanie blad :D Oryginal zmiazdzyl mnie juz z samego poczatku - mocny, tlusty clap, rytmiczna perkusja i przede wszystkim bujajacy bassline, ktory co prawda leci przez calutki utwor i jest w zasadzie swego rodzaju motywem glownym, jednak
wgryza sie w glowe niemilosiernie i zmusza czlowieka do wykonywania roznego rodzaju dzikich plasow. Na breakdownach pojawia sie przyjemna melodyjka i sampel wokalny, ktory moze co niektorych denerwowac mi jednak nie przeszkadza. Takim osobom jednak ulzy w cierpieniach "Higher Dub". Teraz o remixach, ktore i tak nie przebijaja oryginalu ale skoro juz mowimy o calym wydawnictwie to i kilka slow o nich. Retarded Funk remix - Malo podobny do oryginalu i jakos rownie malo przekonujacy. Znacznie wieksza uwage przykuwa remix Patrick'a L - Mocno funkujaca interpretacja z ostro bujajacym basslinem i "lamiacymi" momentami :D Jednak bywaja jeszcze funky house'y ktore nie pachna gejowymi wokalami, ESKĄ i monotonia. Najlepszy remix.

Z uwagi na przewazajaca "transowosc" naszego forum jak i date ukazania sie owego tjuna to i ten temat przejdzie zapewne bez echa, niemniej wspomnialem o Higher Love" bo wkrecil mnie niemilosiernie :D Choc moze co niektorzy bardziej tolerancyjni fani Anjunadeep'ow sie skusza (z uwagi na lekko house'owe nalecialosci w niektorych utworach z tej wytworni) :D Bardzo polecam przede wszystkim oryginal no i bujajacy Patrick L remix :)

http://www.junodownload.com/ppps/produc ... 215-02.htm
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Re: Dumb Dan - Higher Love

Postprzez JohnnyKnoxville 27 mar 2009, 11:12

Przesłuchałem, korzystając z odsłuchu :P Powiem tak nie jest zły (Higher Love), wesoły, niezobowiązujacy, klasyczny electro house, przy którym można fajnie rozbujać się na parkiecie.... Na prawde dobre wydawnictwo, chociaz złego chyba byś nie polecał ??? :P, ale jednak nie kręcą mnie housey, sprawdzam od czasu do czasu coś z ciekawości bo myśle że może cos sie zmieni i jakoś mnie coś porwie, no ale niestety.... :P tempo, tempo, tempo i jeszcze raz tempo i rycie bani szybkimi i mrocznymi samplami to jest to co czuje najlepiej.... Jednak muzyki słucha się sercem a nie uszami, a taka jak ta opisane przeze mnie najlepiej mi pasuje....
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Re: Dumb Dan - Higher Love

Postprzez Rapture 27 mar 2009, 19:27

JohnnyKnoxville napisał(a):le jednak nie kręcą mnie housey, sprawdzam od czasu do czasu coś z ciekawości bo myśle że może cos sie zmieni i jakoś mnie coś porwie, no ale niestety....

Mimo wszystko fajnie ze sie skusiles, przesluchales i oceniles :)
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Powrót do Trance