Eitan Carmi - Subtle EP

Progressive | Contrast Records | 2009

Powrót do Trance

Eitan Carmi - Subtle EP

Postprzez Transi 31 mar 2009, 20:27

Obrazek

Label: Contrast Records
Numer katalogowy: CON023
Format: Mp3
Data wydania: 02.05.2009
Gatunek: Progressive

Lista utworów:
01. Subtle (Original Mix)
02. Subtle (Kintar Remix)
03. Subtle (Moshic Remix)
04. Subtle (Rezo & Emmanuel Remix)

Moja opinia:
Patrzę i oczom nie wierzę! Na EP-ce pojawia się śmietanka mrocznego, progresywnego grania! Czyżby nadchodził murowany "hit" (o ile można tak powiedzieć)? Chyba tak! Sam Moshic mówi, że jest to jedna z najlepszych produkcji jakie grał w ciągu ostatnich dwóch lat - to musi o czymś świadczyć ("o marketingu" by pewien gościu :P). Przesłuchując sample mam wrażenie, że faktycznie nadchodzi coś wielkiego! Czuję się pozamiatany oryginalną wersją. Kintar Remix ma taką moc, że aż z butów można wylecieć :mrgreen: Moshic Remix- klasa sama w sobie (jego interpretację można było usłyszeć np. w audycji "Silly Waffles" prowadzonej przez Faskilka - który notabene bardzo promuje remix Mosznego). Bardzo elegancko brzmi remix izraelskiego duetu - Rezo i Emmanuela. Jest na co czekać!

Sample: http://progressivehouse.com/labels/Cont ... rds/r/3864
Transi
Keep It Dark

Re: Eitan Carmi - Subtle EP

Postprzez Rapture 31 mar 2009, 20:29

Kurde, dopiero w maju?! Buu, a chcialem to do swojego progresywno - deep'owego seta wmontowac ;(
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez JoseDiablo 31 mar 2009, 20:39

trzeba przyznać, że szykuje się bardzo dobra EP-ka. Póki co, nie zdecyduję się na wyróżnienie którejkolwiek wersji na tle pozostałych, gdyż muszę się jeszcze bardziej osłuchać. Moshic promował ten numer przy okazji niedawnego seta nagranego w La Caseta, nie pamiętam w której wersji, pojawił się również w ostatnim epizodzie audycji Faskila; podejrzewam, że będzie katowany wzdłuż i wszerz przez dj'ów sceny dark/progressive, po pierwsze dlatego, że jest naprawdę dobry, po drugie - lobby Moshica ;)

ale strasznie późno wychodzi, to fakt ...
JoseDiablo

Postprzez TBk2000 31 mar 2009, 20:48

Contrast w ogole wydaje takie kosy, ze czapki z glow gdy nadchodzi kolejny release. Tak jak ostatnia EP-ka Moshic-a - Evil Inclination, czy jeszcze wczesniejszy, przegenialny 1749 De Emotii - ze wskazaniem na remix Moshic-a -, tak i Subtle zapowiada sie megastycznie, a lista remixerow mowi sama za siebie! Choc zwykle jestem pod nieprzecietnym wrazeniem roboty Kintara, to z sampli od razu slysze, ze najbardziej dla mnie okazala wersja bedzie remix Moshic-a, cos pieknego, mrocznego, majestatycznego! Nie moge doczekac sie juz wydania.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez Transi 07 kwi 2009, 17:27

Po kilkunastokrotnym przesłuchaniu całego wydawnictwa stwierdzam, iż "Subtle EP" to genialne dzieło o/ Contrast Records FTW! Wszystkie wersje są fantastyczne - najmniej spodobał mi się Emmanuel & Rezo Remix, ale po kilku odsłuchach zaczyna się ładnie wkręcać :> Reszta mixów bez zarzutu!
Transi
Keep It Dark

Powrót do Trance