Spring Sequence - Stara Kanapa / Wrocław - 2.04.09

czyli pozytywno wiosenne wibracje
Wszystko o zbliżających się imprezach. Line-upy, tracklisty, zdjęcia, opinie.

Powrót do Imprezy

Re: Spring Sequence

Postprzez Sagi 02 kwi 2009, 17:22

milej zabawy zycze :) oby publika dopisala..
Sagi

Postprzez Rapture 02 kwi 2009, 17:38

Sagi napisał(a):milej zabawy zycze :) oby publika dopisala..

Przynajmniej jeden frik tam bedzie :D
Obrazek
Rapture
Syn Wisternoffa, Brat Rosena

Postprzez dj3500 02 kwi 2009, 22:20

fuck, niestety nie mogłem być :/ piszcie jak poszło!
dj3500
Administrator

Postprzez Nolaan 03 kwi 2009, 9:54

Poszło jak po maśle, niech mnie gęsi zgwałcą jeśli wkręcam :D
Dla wyjaśnienia - nie deklarowałem obecności, bo nie wiedziałem do końca czy będę a potem, kiedy się okazało że jednak tak to zapomniałem ;p
Byłem, słyszałem wszystko i wszystkich do końca wyshermixa :P Potem mnie zmogło i się zawinąłem.
Jeśli mam relacjonować co, kto i jak to będzie krótko bo żaden ze mnie w te klocki fachowiec. Więc tak:
Set Optika mnie nie ruszył, nie moje klimaty niestety, choć obiektywnie stwierdzam że brzmiało toto całkiem całkiem.

Kusy - chłopaku, Tobie należą się brawa na stojąco za to coś uczynił. Bez kitu pozamiatałeś. Jak zwykle nie poznałem ani jednego tracka (;p) ale klimat i technika były pr0 Najlepszym dowodem jest to, że mnie to rozruszało ;p Zwykle takie bity jak zagrane przez Cię przyprawiają mnie o ziew. Graj częściej tak jak wczoraj.

Sydney - dla mnie osobiście najlepszy set wieczoru pod względem traklisty. Zdecydowanie były to moje klimaty od początku do końca. Co z tego że rozpoznałem tylko Deleriumów ;p Pokormnie plis o listę, coby rozkminić resztę ;]

Wyshi - mówiłem Ci, klocku, że przez tego kompa skisisz ogóra? Mówiłem? I skisiłeś ;] A poza tym to było kozacko ;] Dałeś radę chłopie i jak z chęcią zawinę się na Twoje następne występy.

Co było potem nie wiem, bom się zmył. Ale fajnie było zobaczyć stare mordy, szkoda że nie poznałem nowych. No ale co się odwlecze to się wychleje zaś.
Pocałujta wójta w ...
Nolaan

Postprzez wysher 03 kwi 2009, 10:21

Powiem, że było genialnie :D Ludzie dopisali, nagłośnienie świetnie. Wszystko było świetne, poza tym, że komputer zaczął mi świrować, no ale mam nadzieję, że specjalnie nikomu to nie przeszkadzało. ;)

Moje wrażenia:
Optik - bardzo dobry set, jak wyżej - nie moje klimaty, ale świetnie się słuchało na kanapie w Starej Kanapie! :D
Qsi
- zniszczyłeś źą! Na początku grube hałsy (jeśli dobrze myślę), a później 2 niesamowite transy. Zmiażdżyłeś mnie Rroyksopp - What Else Is There (Trentemoeller Remix) i Cafe Del Mar w nowym remixie Mike`a Woods`a. Brawo, brawo! :)
Sydney - bardzo mi się podobało to co słyszałem, może i miałeś drobne problemy, no ale źą... kto ich nie miał? ;) Brawa za rozruszanie publiki :D
Wysher - yyyy....eeee :D
Blacksmith aka Jachu ;) - grube nuty pociskałeś, za moc należą Ci się ogromne brawa. Ja już byłem trochę wykończony po swoim graniu (i skakaniu), ale mimo to poderwałeś mnie do tańca nie jednym numerem.
B2B = Mrówa+Technik 303 - Mrówa - nie wiem jak to zrobiłeś, ale zacząłem znów skakać mimo mocnego zmęczenia, brawo źą. Technik - bardzo dobry początek, ale sił już nie miałem. Do końca ostro przycisnąłeś, a i Rotterdam wciepałeś. Nieźle, nieźle. :)

Muszę przyznać, że impreze bardzo nam się udała, myślę że po takich doświadczeniach zorganizujemy jeszcze niejedną. Co Wy na to? :D

a teraz paczuszka ode mnie... czyli mój set z imprezy:

http://www.zippyshare.com/v/72692321/file.html (87 MB, mp3 - 192kbps)

Tracklista
1. Super8 - Get Off (original Mix)
2. Saltwater – The Legacy (Alphazone Remix)
3. Armin Van Buuren - Communication (Original 12Inch Version)
4. Mr. Sam - Lyteo (Rank 1 Remix) (Samples)
5. Emnanuel Top – Turkish Bazar (Reloop Remix) + Kosheen – Catch (Acapella) + Cosmic Gate - Firewire (Samples)
6. Dark Monks - Insane (Steve Murano Vocal Rmx)
7. Jam & Spoon - Right In The Night (Original Mix)
8. Paul Van Dyk - For An Angel (Marc van Linden Remix)
9. CJ Stone - Shining Star (Moonrise Vocal Mix)
10. Deems - Tears Of Hope (Aly & Fila Remix)
11. Tiesto vs. The White Room - 643 Whiterooms (Gnomus bootleg)
12. Neptune Project - Aztec (Aly & Fila Remix) [Wysher Reconstruction]
13. Thr3shold & Detune - Shapeshifter (Riot Mix)
14. Vengeance - Temptation (Denga & Manus Remix)
15. Heatbeat - Push Over (Original Mix)
16. Dallas Superstars - Fine Day (Orginal Mix)
17. Aly & Fila - Lost Language (Original Mix)
18. Cosmic Gate - Consciousnes
19. Remo Con - Cold Front (Bart Claessen Remix)
20. Emjay & The Atari Babes - Real High
21. Ali Wilson & Fabio Stein - 10K Connection (Fabio Stein`s Electro Remix)
22. Way Out West – Killa (Orkidea Remix)
23. Cosmic Gate – Exploration of Space (Orginal Mix)
24. Selu Vibra - Stargaizing
25. Delerium feat. Sarrah McLachlan – Silence (DJ Tiesto In Search Of Sunrise Remix)
wysher

Postprzez Sagi 03 kwi 2009, 10:26

brawo w takim razie :) czekalem na opinie odnosnie publiki i jak widac wypalilo bardzo sie ciesze ;) mysle ze na ktoras nastepna edycje z pewnoscia zawitam (moze maly booking tez przy okazji ;) )
Sagi

Postprzez Tulipan aka Nexus 03 kwi 2009, 11:12

wsyher ale TLka zasysam !!!!! ciesze sie ze sie pieknie Wam udalo pozdrawiam i teraz czas na Lifestream :) oczywiscie zapraszamy wszytskich
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Postprzez Infrared 03 kwi 2009, 12:20

wyszer każda pozycja na klasycznie :D
Obrazek
Nie jedz na pusty żołądek!
http://www.phatt.pl

Asato ma sad gamaya
tamaso ma jyotir gamaya
mrtyor mamrtam gamaya
Infrared

Postprzez ant 03 kwi 2009, 12:21

artur napisał(a):Witka
pomyslałem sobie ze fajnie by było zrobić razem jakąś wspólną impreze.
(...)Organizacja czegos takiego troche zajmuje czasu, ale mysle ze warto spróbować.
Co Wy na to ?

Post artura dokładnie sprzed dwoch miesięcy. I co? udało się, naprawde się udało! Myśle że możemy być dumni - masa pracy, wszystko od początku do końca zrobione przez nas samych dodatkowo bez wiekszych doświadczeń. Oczywiście nie obyło się bez drobnych wpadek, ale mówiąc że impreza "wypaliła" byłoby obrazą. Napisze to co myśle, pewnie część z was zgodzi się ze mną:
Magią tej imprezy nie były super dopracowane sety, mega oświetlenie, czy wizualizacje. To ludzie, to my wszyscy. Nie chcę sie tu wrzucać jakiś opisów nirvany, unoszenia sie nad ziemia czy innych kosmosów, pomyśl tylko:
Ile razy mówiliśmy sobie? "mały klub, swietna muzyka i bawiący sie ludzie - to wystarczy" I tak własnie wczoraj było, to było nieprawdopodobne, na Pasażu Niepolda spacerowało
kilkanascie osob, w klubach pustki(z tego co mówili ludzie przychodzący), a u nas zadnego wolnego miejsca na parkiecie.A na nim?
Uśmiechnieta przez cala noc od ucha do ucha i dumna ze swojego mena kiki,
rapture, skaczący od samego wejscia do samego konca, artur, wyshi, Qsi, pepsi, fryzer, Optik,Jachu + wiele, wiele ludzi nie z forum - wszyscy uśmiechnieci, rozmarzeni. Powiem wiecej, przyszlo kilka osob, znajomych ktorzy słuchają całkiem innej muzyki, a mimo wszystko byli bardzo długo patrząc (z podziewem chcialoby sie rzec) na parkiet. Właczam sety i przechodza mnie ciarki po plecach,takich wspomnień sie nie zapomina :)
Cieżko to opisać, i naprawde jestem daleki od ubarwiania :)

Chciałbym wszystkim serdecznie podziekować, przed wszystkim Arturowi, Wysherowi, Qsiarze i Kiki - można z wami góry przenosić, pomysł i odrazu wykonanie, głowy pełne pomysłów, brawo :)
Krzyśkowi, który mam nadzieje dokopie się do tego forum - dzieki wielkie za naprawde profesjonalne nagłośnienie, warunki były strasznie cieżkie, ale brzmienie które wykreciliśmy spełniało wszelkie wymagania
Optic, Jachu, Technic - dzieki za granie na światowym poziome :)
NIe chce wymieniać, by kogos nie pominać, ale dziekuje także wszystkim którzy przyszli i tworzyli taką masakre na parkiecie :)

Na koniec powiem tak - naprawde się napracowaliśmy, ale tego cośmy się razem poznali, pomartwili i pośmiali tego nikt nie zabierze, :)

Sety
Na poczatek:

Optik

Qsi

Po Secie Qsiego Moj dzielny windows uznał że niepotrzebnie nagrywać sygnał z konsoli i reszte setów nagrał wewnetrznym mikrofonem (rownoczesnie w dwoch programach - ta zagadka dlugo bedzie mnie meczyc). Na poczatku pomyslalem ze tragedia, ale z drugiej strony dzieki temu slychac co tak naprawde dzialo sie w klubie.
Te sety tez wrzucam(za pol godzinki beda) a chlopakow (Jachu, Artur) poprosimy o nagranie setów w domu :) Oczywiscie moj B2B z Technic'em byl tak niepowtarzalny ze nie da sie go
odtworzyc, z resztą nie wiem czy Technic by jeszcze chcial :D :D :D

Tyle na początek, zaraz bo ogarnięciu się, pewnie masa dygrsji jeszcze bedzie, na początek tekst z samego poczatku imprezy:

-Cześć Damian jestem.
-Cześć Mariusz-Wysher
-Wysher?? Ty Jesteś Wysher?? Człowieku Ty jesteś sławny! :D
jaaa siedze koło Wyshera, niewierze!
:D
Pozdrawiam :)
Ostatnio edytowano 03 kwi 2009, 14:14 przez ant, łącznie edytowano 7 razy
Obrazek
Afterforest
ant

Postprzez Sagi 03 kwi 2009, 12:26

ant napisał(a):Ile razy mówiliśmy sobie? "mały klub, swietna muzyka i bawiący sie ludzie - to wystarczy" I tak własnie wczoraj było, to było nieprawdopodobne...

dokladnie to rowniez moja filozofia dobrej imprezy ;) jeszcze raz gratulacje i mam nadzieje serio serio wpasc na edycje nr 2 albo 3 albo cos tam :)
Sagi

Postprzez kiki 03 kwi 2009, 13:40

Mrowa pieknie to opisales!
w moim przypadku dowod na to,ze impreza byla mistrzowska to taki,ze dzisiaj sie czuje tak jak po moim peirwszym evencie. czuje smutek, pustke i lekka doline... czyli jestem do dzisiaj pod ogromnym wrazeniem wczorajszej nocy i zaluje,ze to byla jedyna w swoim rodzaju...
na poczatku myslalam,ze pub 'stara kanapa' to nie najlepszy pomysl, ale ja bylam glupia.. :D ale to oczywiscie dzieki Wam wszystkim, ktorzy zorganizowali impreze, ktorzy brali w niej udzial i tym co przyszli i sie dobrze bawili 'stara kanapa' stala sie swietna miejscowa!
mi sie Optika set BARDZO podobal, bo gral utwory,ktore ja na codzien slucham, wiec widzicie, ze dla kazdego bylo cos :D
ale i tak pod najwiekszym wrazeniem bylam, gdy zaczal grac moj Qsi - jejus, co ja wtedy czulam,chyba wiekszy stres od niego :)) ale i tak wszystko poszlo gladko, ludzie sie swietnie bawili, tak samo kiedy gral wyshi, artur i jachu!!! KAZDY z chlopakow gral inny styl,inny klimat a caly czas bylo pelno ludzi na parkiecie, byly usmiechy na twarzach, unoszone rece ( :D ) wiec czego chciec wiecej???
i zauwazylam, ze bardzo duzo uzytkownikow tego forum sie pojawilo - co mnie cieszy - widzicie,jednak da sie zorganizowac wieksza ekipe :) mam nadzieje ze Wasz pomysl z open air'em wypali i nastepny 'Summer Sequence' odbedzie sie gdzies w ciemnym polu przy ognisku! :pooltwirl:
gratuluje chlopaki jeszcze raz - lepiej byc nie moglo!!!!
fotki dam wieczorem, ale ta najlepsza ujawnie juz teraz!
najlepsza ekipa:

Obrazek
Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez sector 03 kwi 2009, 14:47

brawa i szacunek panowie i panie za zorganizowanie takiej imprezki! Teraz mam jeszcze wiekszego smaka na wpadniecie na kolejna edycje! Czekam na fotki ;)
sector
the king of bongo!

Postprzez Technik303 03 kwi 2009, 15:38

Dobra biba, szkoda, że tak późno się pojawiłem ;) widzę, że Wyszi dużo klasyki w Twoim secie :) Wbiłem tak na większą połowę seta Wyshera :) Żałuje, że nie byłem na wcześniejszych setach grających tego wieczoru :/

ant napisał(a):Oczywiscie moj B2B z Technic'em byl tak niepowtarzalny ze nie da sie go
odtworzyc, z resztą nie wiem czy Technic by jeszcze chcial

A czemu mam nie chcieć :?: tragedii chyba nie było ;) Fakt, że za dużo alko :!: :/ Szkoda, że nie było dodatkowego odsłuchu. dla grających. Sound system Mackie !! pierwsza klasa :)
Kameralna impreza ! Doborowe towarzystwo, konkretna muza :!: Czego chcieć więcej :)
Dzięki za imprezę i za zagranie seta (b2b z Ant) na koniec ;)

Nick Rafferty & Nick Rowland - Hold That Sucker Down
BK - Revolution (alphazone remix)
J.O.C - Marshmallow
Unknown Artist - The Streets (breakbeat mix)
J.O.C - Rotterdam
Fairmont - Gazebo
Dirty Bass - Emotional Landscape

chyba kolejności nie pomyliłem ;)
15.04.2011 Progressive Tunes @ LOFT Club / Wrocław
Deep in Progress
Tanie kasztany @ piwnica we Wrocławskim Wiksolocie ;)
Technik303

Postprzez kiki 03 kwi 2009, 17:40

Obrazek
kiki
z Afryki

Postprzez ant 03 kwi 2009, 18:10

A ja do setów:
Optic & Qsi
http://www.megaupload.com/?d=N94ZZCHB
Sydney_Wysher_Blacksmith
http://rapidshare.com/files/217013975/S ... h.rar.html
http://www.sendspace.com/file/al309z

W drugim linku są sety nagrywane z wewnetrznego mikrofonu, wiec jakością nie grzeszą :)
Przesłuchajcie sobie końcówke seta Artura - pamiętam że wziął plakat i zaczął nim machać nad głową, dokładnie slychać w którym momencie :D
A czemu mam nie chcieć :?: tragedii chyba nie było ;)

Z mojej strony kilka osobników przekopytkowało :D Następnym razem bedzie jeszcze lepiej :)

Zdjecia genialne :)
Obrazek
Afterforest
ant

Postprzez Jachu 03 kwi 2009, 18:40

Powiem szczerze, ze to co się dzialo mocno przeszlo moje oczekiwania. Myślałem, ze bedze problem z publika, ale na szczescie się myliłem… Publika dopisala i, malo tego, dobrze się bawila przez cala impreze. Chłopaki bardzo się postarali jeśli chodzi o organizacje (i tu należy się wielki szacun), wszystko było dobrze pomyślane, nagłośnienie było niezle, ale przede wszystkim był mega klimat. Jak już kiki napisala każdy zaprezentowal nieco inny styl – Optik zapodal lekkie progi (w sam raz na początek przy browarku), Qsiara zagral badziej houseowo (pamiętam miedzy innymi Dave’a Spoona, remix do Energy 52 i Royskopp), Artur (Sydney) pojechal na początku mega grubym numerem, jednym z moich ulubionych klasykow (Dallas 4 PM) i dalej serwowal dobre transidla nieco zwiększając tempo, Wysher podkręcił tempo po raz kolejny – zagral szybko, energicznie i klasycznie, a chłopaki na koncu z tego co pamiętam zagrali trszeczke ciezej.
Generalnie impreza jak najbardziej udana, jestem mega pozytywnie zaskoczony. Mam nadzieje, ze
szefostwo Starej Kanapy tez jest zadowolone, i ze jeszcze nie raz tam zagramy. Milo bylo zobaczyc tych, z ktorymi dawno nie mialem kontaktu i poznac nowe twarze forumowe (pozdro Freezer!).
Do nastepnego!
Jachu

Postprzez Sagi 03 kwi 2009, 18:49

hm zobaczylem wszystkie fotki i co tu duzo mowic byl szal ! :) super nawet nie wiedzialem ze az tyle publicznosci bylo :shock: no super sprawa :) brawa za pro organizacje itd i o to chodzi :)
Sagi

Postprzez Solo van Small 03 kwi 2009, 22:36

czytajac wasze wrazenia z ostatniej nocy naprawde zaluje ze nie moglo mnie tam byc ale skoro pbobujecie zorganizowac open air'a to ja juz sie na to pisze bo dawno juz was nie widzialem a taka impreza bedzie chyba najwieksza gwarancja na to by spotkac jak najwieksza ilosc forumowiczow,
fotki swietne a seciki poslucham i jak czasu starczy to moze cos skrobne na ich temat
pozdrowienia dla wszystkich
Wypoczynek :) - Over & Out :)
Solo van Small

Postprzez Amnes 03 kwi 2009, 22:37

Musiało być zajebiście na tej waszej bani. Wyszer, przypomnij mi że wisze ci browar za tego seta - kocurze! Narazie pare traków poszło a już prze**ujem z kilometra jedzie
Amnes
Mr. Ogien w (_o_)

Postprzez Tulipan aka Nexus 03 kwi 2009, 23:04

Ant i Technik brawa za zagranie BK - Revolution (Alphazone rmx) !!!!!! piekne utwory szacunek dla Was
Kod: Zaznacz cały
peterhol9: ojjj tutaj nie ściągniesz nic niestety :( tutaj za to poczytasz o niezłych imprezach, ciastkach i ... wkleisz sety, których i tak nikt nie przesłucha :D :D
Tulipan aka Nexus
bania trwa nadal!

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Imprezy