Forerunners - Of A Thousand Suns / 200 Days

Powrót do Trance

Forerunners - Of A Thousand Suns / 200 Days

Postprzez demens 03 kwi 2009, 23:02

Data wydania - 06.04.09
Label - Deepblue Records

1 Of A Thousand Suns (Corderoy remix)
2 Of A Thousand Suns (Original Mix)
3 200 Days (Original Mix)

Jeszcze oficjalnie nie wydane, ale sądzę, że co niektórzy już się zaznajomili z materiałem :) "Of A Thousand Suns" - powiem tylko tyle - jednak są jeszcze producenci, którzy potrafią stworzyć coś z duszą. Jestem pewien, że za parę lat nie jedna osoba wspomni ten kawałek jako (na przykład) jeden z najlepszych w roku 2009. Wersja Corderoy też bardzo ładna, ale jak dla mnie pozbawiona swego rodzaju "patosu" z oryginału.
"200 Days" to także najwyższa półka trance, entuzjastom pamiętnego "Lifecycle" czy całkiem niedawnego "Dragonfly" na pewno przypadnie do gustu. Niesamowicie emocjonalne numery robi ten LaBonte. Oby tylko nie ustawił sobie poprzeczki za wysoko i sprostał "wymaganiom" fanów przy kolejnych produkcjach :)
demens

Re: Forerunners - Of A Thousand Suns / 200 Days

Postprzez Transi 05 kwi 2009, 20:22

Of A Thousand Suns (Original Mix)--> FANtastyczne :shock: Katuję od kilku dni i wciąż okrutnie jara mnie ten utwór. Fantastyczny breakdown, genialnie wkomponowane wstawki vocalowe (o ile można tak je nazwać) no i ta energia! Mistrz mistrz mistrz! Czołówka tegorocznych trancerów!
Transi
Keep It Dark

Postprzez bAchoR 07 kwi 2009, 9:15

Upliftowy zapychacz setów. Brzmienie fatalne ! Transi, dawno nie słyszałeś ładnego breakdownu. :)
Bachor Ci pokaże kiedyś pare ładnych breakdownów. Same pady i ich konstrukcja tworzą śliczny klimat, ale potem te niskiej jakości sample. Corderoye też nie wykorzysali potencjału tego utworu. Kolejny strzał w kolano ;/

Ten kwartał roku jest strasznie zamulający jeżeli chodzi o uplifting.
Dejan S. - Behind The Mountains (Original Mix) <3 <3 -> mój nowy przyjaciel.
bAchoR
Dwight Mayweather

Postprzez Transi 07 kwi 2009, 10:40

Tak, masz rację- dawno nie słyszałem dobrego breakdownu, bo raczej unikam upliftów. Na to wydawnictow skusiłem się widzać label, w którym będzie wydane :) No i tak jak pisałem - dla mnie świetna robota, która przypomina mi stare rasowe transery! :) Corderoy Remix nie przypadł mi do gustu.
Transi
Keep It Dark

Powrót do Trance