Mike Foyle - Bittersweet Nightshade [Coldharbour Holland]

Trance/Prog Trance | Coldharbour Recordings | 2008

Powrót do Trance

Mike Foyle - Bittersweet Nightshade [Coldharbour Holland]

Postprzez Valka 13 gru 2008, 16:04

Bittersweet Nightshade (Markus Schulz Return To Coldharbour remix)
Bittersweet Nightshade (original mix)

sample:

http://mp3.juno.co.uk/MP3/SF1379458-02-01-01.mp3
http://mp3.juno.co.uk/MP3/SF1379458-02-01-02.mp3

Data ? 15 grudnia - oficjalna ;) orginal fajny prog dobrze trafiony w me gusta ...
Valka

Re: Mike Foyle - Bittersweet Nightshade [Coldharbour Holland]

Postprzez Kasper 15 gru 2008, 18:13

Kapitalna pozycja z tym, że Foyle wydał ją pod aliasem Statica. Jako Mike Foyle wydaje w Armind. Remix Schulza wygrywa z uwagi na połączenie głębi i eventowego brzmienia. Produkcja z mocnym kopytem i nie tylko dla fanów Schulza. Całość okraszona dobrym pociętym wokalem w limitowanej ilości. Warto sprawdzić, powrót do Coldharbour?
Kasper

Postprzez TBk2000 16 gru 2008, 3:09

Calkiem przyjemna produkcja, zwlaszcza, ze dobrego Prog Trance ostatnio jak na recepte. Zachwycilem sie oryginalem, jego glebia i melodyjnym brzmieniem. Schulz jak zwykle dla mnie slabiutko i bez pomyslu.
TBk2000
Allah Akbar !

Postprzez bts 01 sty 2009, 21:03

: Original Mix - Bardzo dobry numer, prog klimat świetnie wyczuwalny - głęboki bassline, delikatna melodia, wstawki wokalowe.

: Markus Schulz RTC Remix -
TBk2000 napisał(a):...Schulz jak zwykle dla mnie slabiutko i bez pomyslu.

Jak ja lubię te argumenty w stylu 'bez pomysłu' ;) Ale do rzeczy... Nie jest to jakiś szczególnie wybitny remix ale dobry na pewno. Bassline oczywiście został wzmocniony delikatnym pierwaistkiem Coldharbour z fajnie zaakcentowanymi dzwoneczkami ale żeby przebić oryginał to za mało.
Chris Harvey - In Dreams With Betty
Basil O'Glue - Angular Momentum (Original Mix)
Rex Mundi - Interstate Of Lightning
Icon & Jam - Estimado
bts

Postprzez sector 03 sty 2009, 1:48

Original Mix ogolnie mi sie podoba. Bardzo fajny, mroczny plumkacz. Troche przypominajacy stare czasy, jak jeszcze majkel byl murzynem. Zgadzam sie tez z Tomkiem, ze fajnych progowych kawalkow wychodzi teraz praktycznie tyle co nic.

Remix Markusa troche dziwny. Zrobil z tego kawalka zupelnie co innego, jakby go 'odmlodzil. Nazwa remixu bardzo dobrze oddaje jego klimat 'return to coldharbour' bo przypomina mi jego kompilacje i kawalki ze starych czasow.

Mimo wszystko najlepszy jest Original Mix :) Dobra produkcja, napewno zostanie na w mojej kolekcji!
sector
the king of bongo!

Postprzez yaper 04 sty 2009, 0:48

Jeden z ciekawszych, progresywno zabarwionych, utworów ostatnich miesięcy. Foyle po raz kolejny genialnie bawi się dźwiękami, nie przesyca nimi na siłę. Z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że jest to godny następca świetnego 'Space Guitar'.

Markus Schulz zrobił remix solidny, aczkolwiek nie ma w nim nic rewelacyjnego. Robota podobna do tych z metką 'Back To Coldharbour'. Generalnie lubię ten styl, więc jestem na tak.
TRANCE ENGINEERING

"Bóg stworzył trance, a następnie człowieka, aby człowiek mógł słuchać trance, lepszego dzieła Bożego oczekiwać nie możemy(...)"

last.fm
yaper
dole

Postprzez peterhol9 01 mar 2009, 14:42

aż wstyd, że się tutaj nie wypowiedziałem jeszcze. Może nic nowego nie wniosę do tematu, ale
Kasper napisał(a):Remix Schulza wygrywa z uwagi na połączenie głębi i eventowego brzmienia.
ten komentarz do lepsze wersji Foyla mówi wszystko. Piękny jest co prawda oryginał, ale mix Schulza sieje zniszczenie!
I LOVE RUSSIAN AND GREEK PROGRESSIVE

Obrazek
peterhol9
yoma

Postprzez Sisiek 07 kwi 2009, 21:20

Remix Schulza dołącza do moich ulubionych pozycji :) Bardzo mi się podoba :P Fajny leniwie płynący , z dużą ilością zgrabnie połączonych dźwięków i różnych smacznych sampli :)
5-hydroksytryptamina | 3,4-dihydroksyfenyloetyloamina
Obrazek
Sisiek
Let's Go Techno

Powrót do Trance