Christopher Lawrence & Nicholas Bennison - Continuation

Trance w klimatach psy / Pharmacy / 2009

Powrót do Trance

Christopher Lawrence & Nicholas Bennison - Continuation

Postprzez JohnnyKnoxville 08 kwi 2009, 18:00

No i moi kochani czas na prawdziwą BOMBE, przez duże B... Produkcja która przeleżała u mnie na dysku już chyba z dwa tygodnie.... :P i zapomniałem o niej, ale w końcu za sprawą wczorajszej audycji Chris Hampshire, który ostro cisną psy-tranceowo podobne klimaty, sobie przypomniałem o niej..... No i co moge powiedzieć po pierwszych 10 odsłuchach ??? POTWÓR !!!!! Nagraniem póki co delektuje się jak najsmakowitrzą potrawą, wyłapuje każdy jego dźwięk.... This is insane \o/ Cięzko mi tutaj opisywać ta produkcje.... Ogólnie jest dosyć szybko, jest masa świetnych psy sampli które już same w sobie po prostu masakrują banie \o/, oraz oprócz tego wszystkiego w centrum mamy dziwna i nie typowa melodie która wchodzi w bardzo dziwny sposób, a jak już siądzie to robi taki rozjebunden w bani z tym wszystkim że człowiek nie wie gdzie jest momentami..... \o/

W paczce znajdują się:
Continuation (Original Mix)
Continuation (Sean J Morris Remix)

Oryginał już częściowo przedstawiłem, natomiast co do remixu to powiem krótko jest jeszcze lepszy od oryginału !!!!! Nie wiem kto to jest póki co ten Sean J Morris, ale po tym remixie wezme go ostro na celownik..... !!! Numer zdecydowanie dla wielbicieli klimatów psy-tranceowo podobnych, jesli ktoś uwielbia tak jak ja dokonania Sly One & Jurrane, produkcje Pattersona, niektóre Askewa to będzie w niebo wzięty.... Zdecydowanie polecam a na zachęte daje moją ocene 9,8 dla tego wałka, jak również remixu.... \o/ Coś czuje że w chyba praca magisterska pójdzie z nowu w odstawke i chyba zabiore się w końcu za nagrywanie mega seta który tkwi w mojej głowie już od jakiegoś czasu.... :P

Owacje na stojąco dla tych panów \o/
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Re: Christopher Lawrence & Nicholas Bennison - Continuation

Postprzez Stelmach 08 kwi 2009, 18:52

Lawrence a głownie Nicholas Bennison od lat robi mistrzowskie kawałki. Posłuchaj Johnny Spirit Chamber to oprócz głowy urwie Ci jeszcze jaja ;-) Continuation to tylko jedna z wielu kapitalnych produkcji. Sam najbardziej lubię Cyphon, Scorched, Fueled i Exoced.
Stelmach
Rave on!

Postprzez JohnnyKnoxville 08 kwi 2009, 20:07

Stelmach napisał(a):Posłuchaj Johnny Spirit Chamber to oprócz głowy urwie Ci jeszcze jaja
Mam już to osłuchane kochany na wszystkie możliwe sposoby :D te pozostałe to samo, ale to troche starsze rzeczy, aż je sobie odświerze korzystając z okazji :P Stelmi szykuj sie na Sunrise :D bierzemy olejki do opalania i na plaże w dzień :D hehehe
skromnie :P
John Askew - The Witch
Rory James - Memory Flush (The Viceroy remix)
The Viceroy & KOTO - The Horror
Iio - Rapture (Ian Betts Rework)
Tony De Vit - I Don't Care (Lee Haslam's Tech Trance Remix)
Liquid Soul - Global Illumination (McMahon & Marcuscha Remix)
McMahon & Marcuscha - Act Like You Know !!!! \o/
Sash - Mysterious Times (John Dopping Remix) !!!! \o/
John Dopping - Cognition !!!! \o/
Nick Sentience feat. DJ Kristian - Threshold
Kaeno & Denzo - North Star (Des Mcmahon Remix)
JohnnyKnoxville
John Askew fan

Postprzez demens 13 kwi 2009, 18:06

Nieźle kosi ten remiks, fajnie podrasowany, mroczny motyw z oryginału. Najbardziej podoba mi się moment przy końcu, jak ten motyw "słabnie" a bit ciągle leci swoim tempem, można załapać niezły odlot :) Konkretny numer!
demens

Postprzez d3cK 14 kwi 2009, 13:23

Ja tam nic szczególnego w oryginale nie widzę, ot dobre transiwo. Psy sample nadają dużo ciekawej świeżości w nagraniu. Przypomniały mi się Astrale na CF08:) Ogólnie również polecam :)
Remix w ogóle mi się nie podoba.

Nawiasem mówiąc słabiutkie produkcje w tym roku wychodzą, na razie bardzo podobają mi się 2-3 wałki...
d3cK
Wjechał na superkoniu

Powrót do Trance